Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
02 mai 2007
Comunicat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Girona

Durant la passada matinada un grup de persones es van introduir en una granja de visons de la provincia de Girona, alliberant, aproximadament, uns 2.000 visons americans en el que sembla ser un alliberament d'animals esclavitzats.

Durant els últims mesos aquesta classe d'accions es repeteixen, el que demostra un cada cop major rebuig a una indústria que cria, explota i assessina a centenars de milers d'animals cada any. Lamentablement, en la majoria dels casos, quan salten aquest tipus d'accions, als mitjans es posen a debat els motius de la mateixa, ignorant la qüestió subjacent: la injusta explotació i l'assassinat d'animals pel benefici humà. Des de Igualtat Animal volem centrar l'atenció en els animals no-humans, nomès ells han de ser els protagonistes d'aquesta notícia, perquè ells són les víctimes de la indústria pelletera i d'uns hàbits que els condemnen des del seu naixement a una vida de sufriment, penúries i a una mort prematura. De nou, reiterem que és aquest fet, la injusta explotació a la que condemna la indústria pelletera a centenars de milers d'animals, el debat més important i que, com diem, sembla ser també sempre el gran oblidat.

La indústria pelletera, la veritable culpable de la situació, ja que és ella qui tanca a animals, manté a dia d'avui en tot el món a millons de visons i altres animals empresonats en gàbies d'aproximadament 40x40x50 cm. Nomès a España es calcula que es crien 400.000 visons en captivitat cada any fins que finalment són assassinats. El confinamient que pateixen en vida els genera tal sufriment i estrès que molts es tornen bojos provocant-se ells mateixos, en molts casos, diverses lesions. La indústria pelletera assassina als animals que mantenen cautius quan tenen 6 mesos de vida (tot i que porien viure fins a 6 anys en llibertat) retorçant-los el coll, i/o asfixiant-los amb monòxid de carboni per servir de vestimenta, sense cap possibilitat d'evitar tal destí. No nomès els visons són víctimes d'aquest negoci multimilionari, altres individus com les guineus, astracans, vaques, ovelles i demès animals que acaben convertits en les veritables víctimes de la moda.

Els animals no-humans (no oblidem que els humans també som animals) són individus amb plena capacitat per patir i gaudir, individus amb una vida i llibertat que ha de ser valorada al marge del benefici econòmic que es pugui obtenir d'ells o de lo útils que ens resultin. La raó -o sense raó- per la que ens considerem legitimitzats a explotar-los és en realitat un prejuici conegut com especisme, anàleg al racisme i al sexisme, que considera que la espècie és un motiu rellevant per discriminar a altres, per donar menor importància als seus interessos. Degut a aquest prejuici centenars de milions d'animals no-humans són utilitzats per vestir, menjar, entretenir-nos o experimentar amb ells. Però, lo cert és que independentment de la espècie d'algú, al marge de la seva capacitat intel·lectual, artística o lingüística dit individu ha de ser respectat al igual que fem amb aquells humans que mostren diferents capacitats que les nostres.

El crim que s'està duent a terme en les granges, els laboratoris, els circs, zoos i acuaris, així com en les piscifactories i escorxadors de tot el mòn és de una magnitut inimaginable. Està en les nostres mans evitar la mort i el sufrimient d'altres animals canviant d'una manera senzilla els nostres hàbits de vida. Des de Igualtat Animal hem realizat una intensa campanya en contra de la pelleteria amb desenes d'actes davant les mateixes, concentracions, comunicats i altres activitats amb la finalitat de fomentar un debat social al respecte i ajudar a l'educació i concienciació social sobre aquesta injusticia.

No a la explotació animal. Contra l'especisme, per la igualtat animal.

Sharon Núñez
Presidenta d'Igualtat Animal

Tel. 675 737 459
Email: sharonn ARROBA igualdadanimal.org

Per a mès informació sobre la pelleteria:
http://www.igualdadanimal.org/vestimenta/peleteria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
02 mai 2007
Comunicado de Igualdad Animal sobre la liberación de visones en Girona

Durante la pasada madrugada un grupo de personas se han introducido en una granjas de visones de la provincia de Girona, liberando a aproximadamente unos 2.000 visones americanos en lo que parece ser una liberación de animales esclavizados.

Durante los últimos meses esta clase de acciones se repiten lo que muestra el cada vez mayor rechazo a una industria que cría, explota y asesina a cientos de miles de animales cada año. Lamentablemente en la mayoría de los casos cuando saltan este tipo de acciones a los medios o se ponen a debate los motivos de la misma, se ignora la cuestión subyacente: la injusta explotación y el asesinato de animales para beneficio humanos. Desde Igualdad Animal queremos centrar la atención en los animales no-humanos, sólo ellos deben ser los protagonistas de esta noticia, porque ellos son las víctimas de la industria peletera y de unos hábitos que les condenan desde su nacimiento a una vida de padecimientos, penurias y a una muerte prematura. De nuevo reiteramos que es este hecho, la injusta explotación a la que condena la industria peletera a cientos de miles de animales, el debate más importante y que, como decimos, parece ser también siempre el gran olvidado.

La industria peletera, la verdadera culpable de la situación, ya que es ella quien encierra a animales, mantiene a día de hoy en todo el mundo a millones de visones y otros animales encarcelados en jaulas de aproximadamente 40x40x50 cm. Sólo en España se calcula que se crían 400.000 visones en cautividad cada año hasta que finalmente son asesinados. El confinamiento que padecen en vida les genera tal angustia y estrés que muchos se vuelven locos provocándose ellos mismos en muchos casos diversas lesiones. La industria peletera asesina a los animales que mantiene cautivos cuando tienen 6 meses de vida (a pesar de que podrían vivir hasta 6 años en libertad) retorciéndoles el cuello, y/o asfixiándoles con monóxido de carbono para servir de vestimenta, sin ninguna posibilidad de evitar tal destino. No sólo los visones son víctimas de este negocio multimillonario, otros individuos como los zorros, astracanes, vacas, ovejas y demás animales que acaban convertidos en las verdaderas víctimas de la moda.

Los animales no-humanos (no olvidemos que los humanos también somos animales) son individuos con plena capacidad para sufrir y disfrutar, individuos cuya vida y libertad debe ser valorada al margen del beneficio económico que se pudiera obtener de ellos o de lo útiles que nos resulten. La razón -o sinrazón- por la que nos consideramos legitimados a explotarles es en realidad un prejuicio conocido como especismo, análogo al racismo y al sexismo, que considera que la especie es un motivo relevante para discriminar a otros, para dar menor importancia a sus intereses. Debido a este prejuicio cientos de millones de animales no-humanos son utilizados para vestir, comer, entretenernos o experimentar con ellos. Pero lo cierto es que independientemente de la especie de alguien, al margen de su capacidad intelectual, artística o lingüística dicho individuo debe ser respetado al igual que hacemos con aquellos humanos que muestran diferentes capacidades que las nuestras.

El crimen que se está cometiendo en las granjas, los laboratorios, los circos, zoos y acuarios, así como en las piscifactorías y mataderos de todo el mundo es de una magnitud inimaginable. Está en nuestra mano evitar la muerte y el sufrimiento de otros animales cambiando de un modo sencillo nuestros hábitos de vida. Desde Igualdad Animal hemos realizado una intensa campaña en contra de la peletería con decenas de actos ante las mismas, concentraciones, comunicados y otras actividades con el fin de fomentar un debate social al respecto y ayudar a la educación y concienciación social sobre esta injusticia.

No a la explotación animal. Contra el especismo, por la igualdad animal.

Sharon Núñez
Presidenta de Igualdad Animal

Tel. 675 737 459
Email: sharonn ARROBA igualdadanimal.org

Para más información sobre la peletería:
http://www.igualdadanimal.org/vestimenta/peleteria
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
02 mai 2007
Felicitats. Ara el visó europeu és en perill.
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
02 mai 2007
Amb això nomès aconseguiu possar en perill el visò europeu. Pel que tinc entès l'americà és molt més agressiu que l'europeu i li pren el territori. Seria bo que abans de fer certes accions la gent es parés a pensar en els pros i els contres.
Au!
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
02 mai 2007
tu has vist en ta vida un visó europeu córrer pels prats on vius?
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
03 mai 2007
"vió europeu" i "un altre vió europeu": Sou uns pajeros, uns ignorants de merda, uns cobards, ningú amb una mica de sentit comú aprofitaria indymedia per rajar contra la penya que ha fet l'acció.

Per la nova generació del FLA que està fent totes aquestes accions; Sou la hòstia!!!
Té molt de mèrit tot lo que feu pels animals no humans, us desitjo molta sort!!!
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
03 mai 2007
Alliberament humà i animal aquí i ara!!!
Endavant amb les accions directes!
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
03 mai 2007
Matar mosquits a bombassos

Coincideixo plenament en els objectius de les accions del FAA, Igualtat Animal o el nom que sigui, i coincideixo plenament en felicitar la feina que fan moltíssimes persones per l'alliberament animal amb accions directes incloses. Però no siguem mesquins i no diguem que l'altre debat de les conseqüències d'alliberar aquestes espècies no té importància o no els el que es tracta. Em sembla molt fariseu.

Perque tots sabeu que ecologicament l'alliberament d'aquests visons comporten el que comporten per la resta d'espècies i que el desequilibri creat per uns, que per suposat és la causa inicial de tot plegat, no fa bo el que puguem crear nosaltres. Simplement en aquest tipus d'accions hi ha una part fosca que no comparteixo i si em dona la gana ho dic,a l'igual que ho pot dir el visó europeu o qui sigui.
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
03 mai 2007
Si, no es una acció perfecta, té els seus inconvenients i és criticable com totes. Pero posats a criticar critiquem amb coneixement... el viso europeu no es veura perjudicat per aquest alliberament, simplement pq a catalunya no existeix de forma estable.

Es diu que hi ha una petita colonia vora el delta de l'Ebre, però es tant dèbil i poc nombrosa que ni tant sols ha pogut esser objecte de seguiments continus. En tot cas la distancia del baix emporda al delta es tant gran i els visons son tant territorials que dubto que hi hagi un perjudici important, ni tant sols apreciable.

Una altra cosa es que ara el govern es vulgui rentar la cara i amagar centenars d'atemptats ecologics especulatius amb projectes LIFE i istories similars, entre elles un programa per la reinsercio del viso europeu....

Quant al dany ecologic, qui diu que no existeix no sap del que parla o esta mentint, pero com a estudiant de ciencies ambhientals et puc jurar que el desequilibri creat per aquests visons no es ni de lluny comparable amb les consecuencies de la vida diaria de qualsevol ciutada o ciutadana. Pero clar, nomes son animals, besties, no? Si tenen impacte en el medi ambient, ja no tenen dret a existir, encara que no en tinguin culpa de res i hagin estat brutalment explotats i torturats durant tota la seva vida...

Els companys de l'accio tenen tot el meu recolzament, sense menysprear altres vies que no son perjudicials pel medi ambient, esa comprovadissim que aquests alliberaments suposen un atac durissim a l'economia de les granges explotadores, moltes de les quals tanquen despres d'una accio com aquesta.

Salut
Re: Comunitat d'Igualtat Animal sobre l'alliberament de visons a Ullestret (Girona)
03 mai 2007
Es curios comprovar com a vegades sabem veure les mentides dels mitjans de comunicacio i d'altres ens ho mengem tot amb patates.

Quan foten un company a la preso i surt un politic a la premsa dient que es un terrorista llançaprojectils ningu el creu, en canvi quan surt un altre politic dient que els alliberaments de visons son un atemptat ecologic correm a criticar els companys que ho han fet i ens posem de part de la premsa, la policia, els jutges, els explotadors i els politics.

Molt curiós.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more