Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : laboral
Per un model productiu sostenible (Primer de Maig, Intersindical)
01 mai 2007
El canvi climàtic de què tant es parla corre el risc de no passar d'un concepte abstracte difícilment intel·ligible en el dia a dia, i encara més en el món del treball. Però, lluny d'això, es tracta d'un conjunt de factors ben palpables com a traballadors i treballadores i en el qual, enguany, hem volgut incidir de manera especial a la Intersindical-CSC, fent-lo objecte de reflexió en un dia tan assenyalat com l'1 de maig.

El moviment sindical ha de ser conscient, als Països Catalans i a la resta del món, que de poc o res serveix ja reivindicar millores laborals en l'àmbit social o econòmic si no tenim un entorn vivible per gaudir-les. El sindicalisme no pot seguir donant l'esquena a una lluita, la de consolidar models sostenibles, que cada dia fan seva més persones i països. No es pot separar una lluita de l'altra, i menys encara contraposar-les.

Cal que els agents socials i governs del país es comprometin ja amb la creació d'ocupació sostenible, assegurant una transició justa cap a aquests nous llocs de feina que no impliquin reconversions traumàtiques, especialment en sectors com el químic o el de la indústria pesada.

En el món del treball, sostenibilitat vol dir durabilitat: llocs de treball duradors de qualitat, processos de producció segurs, saludables i exempts d'estrés; productes duradors en un entorn social que no sucumbeixi a l'esgotament dels recursos, a la greu contaminació i a la no renovació de les fonts energètiques. I tot té a veure amb la legislació laboral, el sistema tributari, els sistemes de transport i el model residencial, entre d'altres.

El Dia Internacional del Treball, la Intersindical-CSC portarà al carrer aquesta i altres reivindicacions. A Barcelona i Lleida es manifestarà a les 12 del migdia, a la Plaça Universitat i la Plaça del Treball respectivament, i a Perpinyà, a les 10 del matí des de la Plaça Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per un model productiu sostenible (Primer de Maig, Intersindical)
01 mai 2007
Aniria bé que validessiu l'autoria del comunicat.
Sindicat