Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
vídeo maltractaments en les comissaries
30 abr 2007

Davant l’emissió d’un vídeo de maltractaments a un detingut a la comissaria dels Mossos d’Esquadra situada al barri de Les Corts de Barcelona, Alerta Solidària vol fer les següents consideracions:

- Les imatges mostren uns fets que són molt més habituals en aquest Estat que s’autoqualifica democràtic i de dret. Fan caure la careta d’hipòcrites a molts responsables policials i polítics dels Mossos que sovint han preferit desacreditar aquelles veus que denunciaven capítols similars.

- Pallisses, així com també intimidacions i amenaces de tot tipus per a forçar declaracions o evitar posteriors denúncies han estat recollides sistemàticament per informes d’organismes internacionals que, al mateix temps, han recomanat mesures per a dificultar la pràctica d’aquests abusos.

Som conscients que ha estat una major conscienciació social entorn d’aquest problemàtica, que afecta sectors molt concrets de la nostra població (grups especialment sensibles a les agressions policials com el col•lectiu immigrant o el de militants de moviments polítics i socials), així com una creixent onada de denúncies especialment adreçades contra la comissaria de Les Corts, el que ha forçat la investigació interna que ha aconseguit aquestes imatges. Per tant,

- Instem al Govern de la Generalitat a aplicar d’una vegada per totes la proposició no de llei per ells aprovada l’1 de desembre de 2004 en la que s’insta al Consell Executia “a implementar les recomanacions del Relator Especial de NN.UU sobre la tortura�.

- Insistim a la població en la necessitat de denunciar tots els abusos policials soferts malgrat les amenaces, la por i la impunitat imperant. Per sobre de tot ha de prevaldre la dignitat personal i de tot un poble que lentament, desfent-se de la por imposada, acabarà vencent i fent prevaldre els seus drets.

Resulta esperpèntic comprovar el cinisme amb què responsables polítics i policials gosen sovint desacreditar a aquells que han denunciat agressions de tot tipus. Però més terrorífic és comprovar el grau de coorporativisme existent entre els propis agents, que es cobreixen els uns als altres, que amaguen proves, que es neguen a donar els noms de companys involucrats en maltractaments, etc. Som davant d’un cos policial podrit per causa d’uns comandaments que han afavorit conscientment la impunitat, premiant així la brutalitat per sobre de qualsevol tracte ètic més humà.

Només cal recordar el cas de Roses, en el que s’absolgueren 14 agents dels Mossos després que es constatés que un detingut marroquí hi va ser torturat. Els agents es cobriren mútuament deixant la sentència sense autors materials.

Caldrà molt més que unes suspensions temporals de feina i sou per acabar amb tanta camaraderia en la impunitat i el maltractament. Queden moltes veritats per descobrir (les tortures del cas Torà, l’existència d’agents polítics amb bases de dades sobre militants de moviments socials...). Veritats que el sr. Saura i companyia no estan disposats a revelar.

Finalment, des d’Alerta Solidària, reafirmem el nostre compromís de seguir al costat d’aquelles persones que hagin sofert tota mena d’abús, plantant cara a la repressió, fins a la depuració màxima de responsabilitats per totes i cadascuna de les agressions sofertes.

Alerta Solidària

28 d’abril de 2007


This work is in the public domain

Comentaris

Re: vídeo maltractaments en les comissaries
30 abr 2007
Lamentable la cobertura que en va fer TV3. Telenotícies migdia, diumenge 29/4/07. "El cas ha creat un gran debat" digué la presentadora. A continuació entrevistaren a 4 mossos d'esquadra que eren en un parc. Un tenia càrrec, l'altre era del sindicat de policia, els altres dos mossos. Tots quatre van justificar els actes dels seus companys de tortures, dient animalades com: "si van fer això és que va ser la única opció que tenien", "la culpa és de la generalitat perquè el procés de formació patatim patatam", "si no volen que toquem els detinguts haurien de comprar unes porres elèctriques com les que tenen a Estats Units que no fan mal", "és que és molt dificil aguantar, que t'insultin, que et toquin a la cara".
Cap d'ells va demanar disculpes, ni van dir que és un cas aïllat, que és la típica mentida. estaven donant la raó als seus companys, és a dir, estant dient que ells ho haguessin fet també, o segurament ja ho han fet també. Aquest va ser el gran debat, el gran treball periodístic dels grans periodistes de tv3, tan feixistes com els mateixos policies, metges i jutges que colaboren en aquest sistema repressor.

"Antes era un hombre, ahora es poli"
"Antes era una mujer, ahora es periodista"
Re: vídeo maltractaments en les comissaries
30 abr 2007
"Antes era un niño, ahora es un camarada"

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more