Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
9 ferits i 1 detingut durant la visita del Conseller Llena a Balaguer
30 abr 2007
Els mossos carreguen brutalment contra una protesta antitransgènics
Els mossos segueixen la línia repressiva de les últimes setmanes. Aquesta vegada, contra el moviment antitransgènic a les Terres de Ponent. Dissabte 28, una vintena de membres de l'Assemblea Pagesa i del CSO La Via de Balaguer es van donar cita a la capital de La Noguera per rebre al Conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Joaquim Llena (PSC), que venia a inaugurar la Fira de Balaguer, fira dedicada a la promoció econòmica de la ciutat. L'Assemblea Pagesa, present des dels inicis en aquesta ciutat, va demanar entrevista per aquest dia amb el Conseller a través de l'alcalde de la Vila, Miquel Aguilar, també del PSC. La protesta estava emmarcada dins els actes en solidaritat amb Josep Pàmies, jutjat properament per un acte antitransgènics, així com seguir denunciant la convivència entre productes transgènics i convencionals. L'acció estava programada per les sis de la tarda, moment en que es pretenia entregar dos sacs de 50 kg de panís transgènic comprat a qualsevol cooperativa, així com un manifest al·lusiu al tema. Una dotació d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van encerclar als activistes en un espai força reduït, impedint l'entrega del manifest al titular del DARP. Finalment, dues persones com a representants dels concentrats van poder intercanviar impressions amb el Conseller.
Posteriorment, havent valorat que no havia servit de res aquest intercanvi, van decidir prosseguir amb la protesta i acompanyar a Llena durant el recorregut que feia per la fira. El màxim responsable del DARP va fer cas omís a les protestes i va seguir amb la visita.
Ja al sortir de l'acte inaugural, els Mossos d'Esquadra, visiblement nerviosos i exaltats van empènyer als concentrats fent-los caure i trepitjant-los. Els manifestants van seguir amb crits al Conseller fins que van decidir anar a tallar la sortida del recinte firal. Allà van rebre el suport de persones solidàries, així com més membres dels col·lectius es van sumar a la protesta. Van tallar el trànsit durant una hora, fins que, alhora que els cotxes oficials s'acostaven, un contingent d'almenys quinze antiavalots, van carregar sense previ avís contra tots els que allí estaven. Prèviament, el cordó policial format per agents de la Policia Autonòmica Catalana van estar insultant als concentrats, alhora que els amenaçaven, mantenint en tot moment una actitud burleta, desafiant i xulesca. Després de la càrrega i com havien amenaçat, un jove de 20 anys i veí de Barbens va ser detingut, havent rebut nombroses contusions. Nou persones més van rebre els cops dels Mossos d'Esquadra i van rebre assistència mèdica al Centre d'Atenció Primària de la Ciutat. Un dels nou va passar per l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Posteriorment, es va organitzar una concentració davant la comissaria dels Mossos a Balaguer en solidaritat amb el detingut. El jove va ser posat en llibertat amb càrrecs el diumenge al matí acusat d'atemptat a l'autoritat. Durant la setmana es presentaran les denúncies pertinents davant dels jutjats de Balaguer.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 9 ferits i 1 detingut durant la visita del Conseller Llena a Balaguer
30 abr 2007
Abans de res, enhorabona per l'Assemblea Pagesa.

Contra els transgèncis... Tothom a cooperatives de consumidors!!

Ara més que mai...SALUT!
Sindicat Terrassa