Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Corrent Roja fa la seva III Trobada
28 abr 2007
La III Trobada de Corrent Roja, feta a Barcelona el 28 d’abril, ha aprovat l’orientació, els eixos d’acció i els aspectes organitzatius d’aquest col•lectiu per al proper període. També la Trobada ha debatut els documents i ha triat la delegació que participarà al IV Encuentro Estatal de Corriente Roja que es farà a Madrid entre el 4 i el 6 de maig.
correntroja.banercomplet.jpg
CORRENT ROJA FA LA SEVA III TROBADA

La III Trobada de Corrent Roja, feta a Barcelona el 28 dâabril, ha aprovat lâorientació, els eixos dâacció i els aspectes organitzatius dâaquest colâ¢lectiu per al proper període. També la Trobada ha debatut els documents i ha triat la delegació que participarà al IV Encuentro Estatal de Corriente Roja que es farà a Madrid entre el 4 i el 6 de maig.

Una conjuntura reaccionària

La trobada ha aprovat una resolució que, després dâanalitzar els principals trets de la situació política i social, defineix la situació actual com âuna conjuntura complicada i difícil, marcada per lâofensiva de la dreta reaccionària davant un govern acovardit, per lâanunci del canvi de cicle econòmic i per una forta desmobilització del moviment obrer i popularâ?.

El tripartit, un govern social-liberal continuador de lâanterior

Corrent Roja considera que lâactual Tripartit és âcontinuador de les polítiques aplicades a lâanterior legislatura pel govern encapçalat per Maragall i encara més subordinat que lâanterior a les polítiques estatals de Zapateroâ?, amb un paper més compromès dâERC i ICV-EUiA que âhan acceptat supeditar els seus tímids plantejaments crítics, en els àmbits nacional o social, a la permanència estable en un govern que els assegura una sucosa quota de poderâ?.

Seguir construint al carrer lâoposició dâesquerra al governs Zapatero i al Tripartit

Corrent Roja es proposa continuar contribuint a la construcció de lâoposició dâesquerra als governs Zapatero i al Tripartit formant part de les mobilitzacions que enfronten les seves polítiques. Amb aquest objectiu, la resolució aprovada aposta per un seguit dâeixos dâacció.

La lluita contra lâimperialisme, especialment la denúncia de lâimperialisme espanyol i el seu paper recolonitzador sobretot a Llatinoamèrica. Corrent Roja aposta per continuar participant a les accions per la retirada de les tropes del Líban i Afganistan, contra lâaugment de les despeses militars i per la solidaritat amb les pobles que lluiten contra lâimperialisme (a lâOrient Mitjà, Llatinoamèrica...).

Lâimpuls de les mobilitzacions obreres, la solidaritat i la coordinació de les lluites, així com les batalles contra les noves agressions governamentals (Llei de falsos autònoms, nova contrarreforma de las pensions...), contra la repressió sindical, els tancaments i deslocalitzacions (Delphi, Atento, Sintel...). Com a part de la lluita permanent per reconstruir el sindicalisme de classe, Corrent Roja es pronuncia per seguir participant i impulsant el moviment dâoposició de classe a la burocràcia i el seu reagrupament unitari, amb especial atenció a lâorganització dels treballadors joves, immigrants i dones.

La solidaritat amb el poble basc i la lluita pels drets nacionals del poble català i els altres pobles de lâEstat Espanyol. A Catalunya és en aquest marc que té tot el seu sentit la batalla per la III República, vinculant aquesta reivindicació contra el cor del règim sorgit de la transició a lâexigència del dret dâautodeterminació i als drets de la classe treballadora.

La lluita de la joventut universitària i de lâensenyament mitjà contra els plans privatitzadors de lâensenyament públic. La pròxima cita dâaquesta lluita contra les polítiques neoliberals es la jornada de mobilització del 10 de maig contra la LOU i els plans de Bolònia. Corrent Roja també es proposa continuar impulsant lâorganització i la mobilització dels joves contra la precarietat laboral i pel dret a un habitatge digne, treballant per vincular la classe treballadora i les seves organitzacions a la mobilització per lâhabitatge.

La lluita contra la discriminació de la dona. La Trobada ha denunciat les polítiques demagògiques del Govern Zapatero (Llei dâIgualtat, sobre la violència de gènere...) que no solucionaran lâopressió de gènere. Corrent Roja es proposa intervenir vinculant les reivindicacions de gènere amb les de classe.

Finalment, tot i que Corrent Roja no presentarà candidatures pròpies a les eleccions municipals, la resolució aprovada assenyala el suport a les candidatures alternatives a lâesquerra oficial (candidatures alternatives del Vallès...).


El funcionament de base, la web i el nom

La trobada ha resolt reforçar lâestructura participativa de base de Corrent Roja mitjançant el reforçament i la regularització dels seus nuclis sectorials i territorials, que coordinaran la seva activitat a través de la coordinadora. També sâha decidit potenciar els nous instruments de propaganda i difusió, com ara la web, i recuperar el nom de Corrent Roig, corregint així una anomalia lingüística en el nom de lâorganització, tot i que durant un temps sâutilitzaran indistintament ambdues denominacions.

correntroja ARROBA telefonica.net

http://www.catalunya.corrienteroja.net/

This work is in the public domain
Sindicat