Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Video paliza a un detenido en comisaria
27 abr 2007
ecologistes de debo.jpg
Video de la paliza de la policia a un detenido en comisaria de Les Corts

http://www.elpais.com/articulo/espana/justicia/investiga/video/ve/Mossos

El Juzgado de Instrucción número 8 de Barcelona visionó ayer una vídeo, grabado con cámara oculta el pasado 31 de marzo en la comisaría de Les Corts de los Mossos d'Esquadra en la que cuatro agentes del cuerpo agreden a un detenido. La versión reducida de la grabación, que apenas dura dos minutos, se inicia cuando el detenido entra en la sala de cacheos de la comisaría y es colocado de espaldas a la pared. Unos segundos después se vuelve de cara a los cuatro agentes y realiza unos gestos con las manos. A continuación, los policías se abalanzan sobre él y ya en el suelo le propinan golpes y patadas, sin que se aprecie el cuerpo del detenido, Rubén Pérez Marcos.
El abogado de la víctima, Raúl Huertas, aseguró ayer que la grabación es "brutal y salvaje", mientras que la defensa de los policías considera que los hechos no revisten tanta gravedad. Los cuatro policías están suspendidos de empleo y sueldo por el Departamento de Interior de la Generalitat, que instaló cámaras ocultas en ese cuarto de cacheos de la comisaría ante el aumento del número de denuncias contra los agentes de la policía autonómica.
El visionado del vídeo se realizó ayer de manera individualizada con cada uno de los policías: un cabo, un policía y dos agentes en prácticas. Al acabar su comparecencia en el juzgado abandonaron esas dependencias a la carrera y con la cabeza cubierta con cascos protectores, protegidos por una docena de compañeros suyos de paisano.
Otro juzgado de Barcelona investiga también una segunda grabación correspondiente al 5 de abril en el que una detenida que se encontraba esposada es abofeteada por una policía. Esta agente también ha sido suspendida de empleo y sueldo por la Generalitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Video paliza a un detenido en comisaria
27 abr 2007
Puta policia,
els gossos de quadra també són forces d'ocupació!
Mossos d'esquadra, no sou benvinguts!
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
27 abr 2007
existeix un comentari més típìc?
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
28 abr 2007
Que se'n vagin!!i no tornin més!!que se'n vagin se'n vagin...adeu tricornis mossos tambe tornaeu a espanya que allà esteu bé....

Fora Gossos!!

MOssos Torturadors!!

MUxa polisia poca diversion!!

Si hi han comentaris més topics!!!
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
28 abr 2007
Darrera d'això m'ensumo el contraatac d'ICV de cara a les eleccions. Després de mesos de fer com qui sent ploure davant de les mobilitzacions contra la violéncia política, ara fan l'amago de distanciar-se i suspenen a cuatre torturadors. No em de trigar a sentir la cantarella de sempre, "que són fets puntuals", "que no es pot parlar de tortura", etc.

Quina casualitat que fa només dos dies, van haver de treure un insultant i confus comunicat (la "senyora" Nuria) on s'apel·lava a la llibertat d'expressió i de reunió per a continuar esquivant la qüestió fonamental: la responsabilitat dels polítics de rendre comptes.

I ara, a menys d'un mes vista dels comicis, es rentarán la cara deixant fora de joc temporalment a cuatre sàdics, i els progres de classe mitja que viuen al marge d'aquesta guerra contra els pobres els votarán amb la consciència tranquila, ja que "es fan pasos per acabar amb la brutalitat policial, pròpia d'altres temps". Un altre argument per esquivar problemes de fons: La brutalitat policial no és propia d'altres temps, es pot donar en tot moment en què deixes a dos policies i un detingut a soles, i després un jutge creu cegament la versió policial, netejant-se el cul amb la separació de poders. Quins passos s'han donat contra això des d'aquests "altres temps"?.

Espero que aquests policies acabin a presó i els hi desitjo una temporada a l'infern amb les seves víctimes.
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
28 abr 2007
No es molt jevi el video...no?
Vigilem no els hi fem el joc als politics, si surt per la tele es per algu...aixo pasa a les comisaries a d diari....!!
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
29 abr 2007
Curiós que surti el vídeo dels sàdics de Les Corts pero no en surti cap de les casernes de la benemérita o de la nacional arreu dels territori peninsular...

Segurament hauríen de fotre al carrer a mitja plantilla...

Ben curiós...
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
30 abr 2007
Que estas fent? Distincions entre policies bons( els catalans) i dolents(els espanyol? Tan de bo tinguis oportunitat de coneixer de ben a prop les gracietes dels psicopates de esquadra. Son IGUALS!
Re: Video paliza a un detenido en comisaria
30 abr 2007
aprén a llegir espavilat!
Sindicat