Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifest i convocatòries del 1r de Maig 2007 de la CGT de Catalunya
27 abr 2007
1r de Maig de 2007

Està clar que els treballadors i treballadores de tots els sectors ens veiem sotmesos contínuament a diferents agressions en forma de deslocalitzacions, expedients de regulació, privatitzacions, subcontratas, tancaments d'empreses, dobles escales salarials, precarietat, treball submergit, etc., etc.…
A més cal sumar-li les últimes reformes laborables, que ens ha deixat l'Estatut dels Treballadors gairebé sense drets, i l'últim acord interconfederal per a la negociació col•lectiva, que ens deixa els salaris per sota de l'IPC real i el qual ens aboca a més flexibilitat i per descomptat major competitivitat. Tot això amb el beneplàcit dels sindicats reformistes, els quals l'única cosa que intenten aconseguir conjuntament amb la patronal i el govern de torn és dividir a la classe treballadora perquè no donem una resposta comuna i solidària, i així renunciar al que és nostre; millores salarials, laborals i socials.

Catalunya no és un oasi dintre d'aquesta realitat, a principis del 2005 es va signar un Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat econòmica catalana, signat per la CONC, UGT, Empresaris i Tripartit, el qual està donant ara els seus fruits, i fa menys d'un any signen altre Acord Interprofessional de Catalunya. La traducció d'aquests dos acords és la següent: Deslocalitzacions finançades, major flexibilitat horària, major mobilitat funcional i geogràfica i regulació del salari variable.

A tot això des de CGT hem de donar resposta exigint i pressionant al govern estatal i a l'autonòmic en l'aplicació de mesures legals, socials i econòmiques que eliminin totes aquestes injustícies que han generat l'aplicació d'aquests acords i Reformes Laborals. Lluitant tant en el carrer com en el nostre lloc de treball, duent sempre una acció sindical de classe, autogestionaria, solidària i combativa, seguint la tradició de la pràctica anarcosindicalista, per això som la CGT.

Hem de continuar amb la dinàmica de fer negociacions trasparentes i potenciar mitjançant les assemblees la conscienciació, el suport mutu i la participació decisòria dels treballadors i treballadores. Ser militant i defensar la idea.

Per un 1r de Maig solidari amb totes les empreses en lluita i en defensa de l'ocupació i salari digne.

CONVOCATÒRIES DE MANIFESTACIONS DE LA CGT DE CATALUNYA

BARCELONA: 11:30h. Via Laietana - Pça. de L’Àngel (Metro Jaume I)
LLEIDA: 12:00 h. Pça. Del Treball
TARRAGONA: 19:00 h. Pça. Imperial Tarraco – Rba. Nova
GIRONA: 11:00h. davant Correus

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat