Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifestació Alternativa 1r de Maig a Girona
27 abr 2007
Aquest primer de maig de 2007 s'ha convocat a Girona una manifestació unitària de diferents col·lectius, sindicats i partits combatius sota el lema "LLUITEM PELS DRETS DE LA CLASSE TREBALLADORA I DELS POBLES". Una mobilització al marge dels dos sindicats majoritaris, venuts a la patronal i traïdors de la classe treballadora, CCOO i UGT.
Us esperem a tots i totes el dimarts 1 de Maig a les 11:00 davant de correus!
LLUITEM PELS DRETS DE LA CLASSE TREBALLADORA I DELS POBLES

Companys i companyes,

explotades, precaris, aturats i estudiants, tots i totes sortim al carrer aquest primer de maig de 2007 per reivindicar els nostres drets com a classe treballadora i com a poble i exigir la fi de la criminalització dels moviments socials combatius i revolucionaris.

Els treballadors i les treballadores veiem com dia a dia els nostres drets laborals i socials es van retallant, van desapareixent, i són eliminats pels governs, patronals i sindicats venuts a la patronal i desgraciadament majoritaris. Uns drets aconseguits amb grans esforços i amb lluites històriques de tanta gent. El neoliberalisme va imposant dia a dia el seu més cru programa: precarietat, privatitzacions, flexibilitat, tancaments, deslocalitzacions, acomiadaments, morts i accidents laborals... Va deixant a la pobresa i desesperació cada vegada a més gent, al 2006 va augmentar de 840 a 854 milions el nombre de persones que passen fam en el planeta mentre un petit grup de milionaris va duplicar el seu capital de 16 a 33 mil milions de dòlars. Es reforça el control a tots els punts fronterers, es construeixen més centres d'internament per a deportar immigrats i es segueixen aplicant les injustes i inhumanes lleis d'estrangeria.

Des de l'Europa del capital volen uniformitzar les universitats i convertir-les en centres al servei de les empreses privades. Ens volen fer colar el Pla Bolonya tant si com no. L'especulació immobiliària ens asfixia de manera alarmant. Volen fer passar una gegantina línia de Molt Alta Tensió pel mig de les comarques sense cap altre explicació que la de creixement econòmic, malbaratament energètic i consum desenfrenat. L'imperialisme no deixa d'atacar militarment a països més febles per a saquejar els pocs jaciments de petroli i gas natural que queden, per imposar unes polítiques agràries al seu favor o per acabar de mercantilitzar i patentar el que sigui, ...aigua, serveis públics, coneixements, llavors. Tant a Palestina, Iraq, Txetxènia, Àfrica, Amèrica-llatina o als Països Catalans.

Tot això mentre la classe política aplaudeix i participa de totes aquestes polítiques destructives, ja sigui a escala local o mundial, ignorant continuament les opinions de la gent i augmentant la repressió. Els moviments socials som constantment controlats, perseguits i empresonats quan decidim crear els nostres espais de vida, fora de les absurdes lògiques capitalistes que tan sols ens ofereixen patiment, explotació i misèria. Quan a poc a poc anem construint aquest altre món que volem. Quan ens unim i lluitem per exigir el que ens pertoca com a treballadores. Quan ens mostrem solidaris amb les lluites dels treballadors i camperols d'arreu del món. Quan lluitem per l'alliberament del nostre poble i els d'arreu o quan lluitem contra el patriarcat i l'homofòbia.

Però res ens podrà aturar, els nostres somnis sempre seguiran vius. No tolerarem que es criminalitzin les nostres alternatives o ideologies, ni tampoc la solidaritat amb les persones preses. La classe treballadora som majoria i per tant reivindiquem un món just i solidari, sense classes, sense dominació ni explotació.

Aquest primer de maig a Girona exigim un cop més l'Absolució de l'Escamot Dixan, la llibertat de la Núria, d'en Juan i l'amnistia a tots els presos polítics catalans, l'abolició de la llei antiterrorista i de l'Audiència nacional, la retirada de la MAT i del Pla Bolonya i ens solidaritzem amb la lluita de les treballadores de CLECE i amb la resta de lluites laborals del país.

Per un primer de maig combatiu i diari!

El futur és nostre si el present és lluita!!

Convoquen: SEPC, CUP-Girona, LI, COS, CGT, Maulets, JAG, Casal El Forn, La Màquia, AJC, Endavant, MDT, Casal Estel Roig, PSAN, Independents per Salt, CATAC-CTS Sanitat, Casal El Trabuc, Col·lectiu La Falç, CUP Celrà, CUP Viladamat, CUP Guixols

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació Alternativa 1r de Maig a Girona
28 abr 2007
Què ha passat amb la vaga de CLECE-Girona d'aquest abril?
Diuen que s'ha desconvocat en pocs dies i sense aconseguir res.
Re: Manifestació Alternativa 1r de Maig a Girona
29 abr 2007
Les treballadores de Clece i l'empresa arriben a un acord i s'atura la vaga de neteja a Girona

Col.lectiu Catalunya

Les treballadores de l'empresa de neteja Clece (amb una plantilla de 160 treballadors/es) i els responsables de la companyia van arribar el 10 d'abril a un principi d'acord i van posar punt final a la vaga que feia cinc setmanes que afectava centres mèdics, centres educatius, instal·lacions esportives i centres cívics de Girona. Després de 14 hores de reunió, Treball va anunciar l'acord, que els treballadors havien d'aprovar posteriorment en assemblea.

Després de 36 dies de vaga la mediació del Departament de Treball va donar els seus fruits i després d'una reunió maratoniana, tant l'empresa com el comitè de vaga van acceptar signar la proposta que el govern català els havia presentar la setmana anterior.

L'acord inclou diverses mesures socials:
*
*Ocupació estable: Transformació de contractes temporals a indefinits abans del 15 d'abril. Increment de la plantilla als hospitals i dependències municipals de manera progressiva i negociada amb els representants sindicals de cada centre.
**
Cobertura de vacants: Donar prioritat a les persones que tenen contractes a temps parcial.
**
Borsa de treball: Creació d'una borsa de treball a cada centre pactant amb els representants sindicals el criteri i l'ordre d'integració a la plantilla.
**
Negociacions per centre: Establir a partir d'ahir un calendari de negociacions amb els representants de cada un dels centres, amb la finalitat de negociar condicions de treball més bones i en especial l'increment de plantilla fixa en funció de les necessitats de cada centre.
**
També s'ha assolit un permís de 90 dies sense sou per als treballadors que ho demanin, un permís de quinze dies per als matrimonis de parelles de fet, i que l'empresa aboni un 40% del salari deixat de percebre pel personal que ha dut a terme la vaga. L'empresa retirarà tots els expedients sancionadors i la demanda de conflicte col·lectiu presentada al jutjat social.


L'assemblea de treballadores de l'empresa de neteja Clece, realitzada al local de la CGT, va aprovar el dia 11 per majoria desconvocar la vaga –90 persones hi van votar a favor i 15 en contra– . Les treballadores i les representants del comitè van avisar però: "La lluita continua perquè anem a fer caure la Pagans, farem una campanya contra Anna Pagans perquè no torni a sortir escollida alcaldessa, una alcaldessa que està al costat dels rics".

Les treballadores i la CGT van valorar: «Hem guanyat aquesta lluita i estem igual o més forts encara que el primer dia.» La vaga va començar el 5 de març i després de les reiterades crítiques diàries contra l'Ajuntament i l'alcaldessa, amb les protestes davant del balcó del consistori, les treballadores encara no en tenen prou amb l'acord: «Volem lluitar per les nostres reivindicacions i també perquè tinguem més personal, perquè així millori la neteja de la ciutat i hi surtin guanyant els ciutadans», va destacar una de les treballadores més actives durant les protestes.

**De totes fores hi ha un element negatiu en el resultat final de la vaga: Les treballadores no han aconseguit l'objectiu que pretenien amb aquesta vaga, que era tenir un augment de 300 euros perquè el seu salari base és de 719 euros.

Enrrera queda un conflicte que ha marcat l'actualitat de Girona durant 36 dies, un conflicte en el que la CGT s'ha implicat a fons, especialment des del sindicat de neteja, en el qual la plantilla en lluita ha organitzat tot un seguit d'assemblees, accions i mobilitzacions, malgrat la postura de l'Ajuntament encapçalat per l'alcaldesa del PSC Anna Pagans, que sempre ha estat al costat de l'empresa i no de les treballadores, i malgrat l'actitud tancada de l'empresa, la seva postura repressiva i la seva vulneració del dret de vaga al contractar esquirols per suplir les vaguistes. En pocs dies la protesta es va anar consolidant i es va fer efectiva tant als matins davant l'ajuntament com als vespres amb actes pel centre de Girona. Precisament, la segona setmana, les treballadores van tenir el suport de l'escola pública Annexa en la seva plantada davant el consistori. El pas següent van ser la manifestació del 21 de març pel centre de Girona i dues nits d'acampada el 29 i 30 de març davant el consistori a la plaça del Vi

Clece, una empresa amb sous de misèria i condicions de treball draconianes

L'empresa Clece SA és una empresa a nivell de l'Estat espanyol. Des de fa uns anys està guanyant molts concursos de l'administració pública. Guanyar aquests concursos els està suposant uns beneficis de milers de milions d'euros, ja que quan es concedeixen les contractes no es pregunta a l'empresari quant destinarà als beneficis econòmics i quant al treballador, es limiten a agafar la millor oferta.

Aquesta empresa és una de les que pitjors contractes tenen per als seus treballadors. Contractes precaris, temporals que es fan interminables, cada mes hi ha errors en les nòmines, les hores extres es paguen a € 5 el que després de llevar-li el 14 % d'IRPF es converteixen en regalets que els treballadors fan a l'empresa, encara que en el conveni aquest que ells nomenen tant marca que les hores extres s'han de pagar a 13 euros. El personal que hi ha destinat per a cada centre en els que netegen és insuficient, per tant hi ha una sobre càrrega de treball que no està d'acord amb el salari. Els dies personals no es cobreixen, així com les hores sindicals de les companyes delegades. Han de fer el seu treball i el de la companya absent. No es poden fer els fons en condicions, però és igual, perquè aquí el que preval és que sembli que els centres estan nets.

Quan hi ha una baixa, sigui per accident o per malaltia els descompten els tres primers dies, i els restants els paguen uns percentatges amb els quals no poden sortir endavant. Exemple: una companya es va accidentar netejant, doncs bé després de diverses operacions per negligències mèdiques i de diversos mesos sofrint la seva dolència, avui està cobrant uns 500 euros. Els companys que recullen les escombraries en els hospitals s'han punxat diverses vegades amb xeringues que no havien estat dipositades en els contenidors apropiats, amb el risc d'infeccions per hepatitis, sida, etc. Vidriers que netegen sense mesures de seguretat. La llista és interminable, i per això és pel que es va convocar la vaga indefinida, ja que portavem més de quatre mesos intentant negociar unes millores que l'empresa es negava a concedir: augment de plantilla, reducció d'hores laborables a 35, augment dels salaris, cobertura del 100% en les baixes per accident i malaltia, i més seguretat en el treball. Aquesta petició de millora del conveni, no era desproporcionada i ja que els havia estat concedida a companyes nostres en altres ciutats com Barcelona o Madrid.
Sindicat