Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[300 anys] Concentració a Sants
26 abr 2007
La campanya "300 anys d'ocupació" arriba al barri
Escrit per La Burxa
dijous, 26 abril 2007
concentracio300.jpg
concentracio300_2.jpg
Després del tret d'inici que va suposar la manifestació de Sant Jordi pel centre de Barcelona, va ser el torn de la "jornada de lluita" arreu dels Països Catalans convocada per commemorar els 300 aniversari de la derrota d'Almansa, que va suposar el principi de l'ocupació borbònica al nostre país fins avui.

Encara que la mobilització va ser més forta al País Valencià, on la data té una rellevància simbòlica similar a la que té aquí l'11 de setembre, a Sants es van realitzar també dues accions. Al matí un grup de joves va aconseguir canviar la bandera espanyola del Castell de Montjuïc per una estelada.

Els Mossos d'Esquadra van reaccionar amb la retenció i identificació de dues persones, que es va convertir en una posterior detenció durant quasi tot el dia sota l'acusació "d'ultratge a la bandera".

A la tarda unes trenta persones es van concentrar davant la seu del Districte. Es va desplegar una pancarta amb el lema "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència i es van repartir fulls volants sota l'atenta mirada d'una unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.




Campanya unitària

300anys.cat és una campanya de l'esquerra independentista que denuncia els tres segles d'ocupació espanyola començats amb la batalla d'Almansa i que encara continuen. Els fets es remunten a la Guerra de Successió, entre els bàndols borbònics i austriacistes pel control de les diferents corones confederades. La victòria borbònica implicà l'inici d'un model absolutista i d'uniformització castellana cap als altres pobles, amb prohibició de parlar el català, la derogació de la legislació i les institucions pròpies i la creació de cossos repressius com els Mossos d'Esquadra. Però també va significar l'inici d'una resistència tenaç i continuada que, segons els impulsors de la campanya, 'ens ha permès sobreviure com a poble'.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [300 anys] Concentració a Sants
26 abr 2007
joder... commemorant la batalla d'almansa, ara resulta que ens fa pena que els senyor feudals perdessin una batalla ontra uns altres senyors feudals... nomes pq "els nostres" parlaven català... joder... 200 anys de lluita obrera per veure això...
Re: [300 anys] Concentració a Sants
26 abr 2007
ens has vist cara de nobles?
Has vist algun noble (català o espanyol) donar suport a la campanya?
hi ha persones que es desqualifiquen per si soles...
i la nostra resistència obrera va començar fa més de 200 anys, concretament 300! (com a poble-nació), la lluita de classes és anterior, i fins la victòria sempre!
Re: [300 anys] Concentració a Sants
27 abr 2007
jo diria que els maulets estaven formats per camperols...
Re: [300 anys] Concentració a Sants
27 abr 2007
Els maulets eren classes populars. Tot i que a dia d'avui ens costaria entendre les diferències. En aquell moment es lluitava per dues concepcions d'estat totalment diferents, Una visió centralista, la que representava el Borbó Felip V, i una altra descentralitzada i en la qual es mantenien certes coses que fins fa poc ni tant sols teniem, com la negació d'aportar persones pels exércits de l'estat per guerres que no els hi tocaven, per dir-ho així.
Re: [300 anys] Concentració a Sants
28 abr 2007
que pocos vasallos hay reclamando mis derechos.. no?
Re: [300 anys] Concentració a Sants
29 abr 2007
Yo quiero que me torturen, exploten, manipulen... Pero que sea en català, si us plau.
Sindicato Sindicat