Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Està tot fatal, passant a l'acció
26 abr 2007
El moviment en defensa del territori i contra l'especulació està convocat a una setmana de lluita per a evidenciar i denunciar mitjançant tot tipus d'accions i activitats la destrucció de pobles, barris, rius, valls i muntanyes. El nom escollit per a la campanya del 14 al 20 de maig és 'Està tot fatal, Passem a l'acció' amb el que s'ha volgut deixar clar que el panorama no és gaire optimista a causa de l'avanç destructor de l'especulació i el creixement de la seva maquinària, però que la decisió més lògica que s'imposa és actuar i, si pot ser, de manera conjunta per a fer més força i posar a la pràctica els discursos d'unitat dels moviments socials i populars.
rs_DIRECTA estatotfatal presentacio banzai 21abr07.jpg
Aquesta campanya continua l'oposició engegada fa dos anys amb la coordinació per tancar la fira immobiliària Barcelona Meeting Point. Els grups impulsors i difusors de la iniciativa formen part d'una xarxa d'afinitat de col·lectius i plataformes que entenen el capitalisme en la seva versió immobiliària com un dels principals mals de les nostres societats. Assumeixen que “els interessos d’enriquiment de les màfies del ciment i del turisme de masses i dels centres de poder econòmic públics i privats, ens condemnen a una existència cada vegada més precària�. D'altra banda, també es vol fer palesa la constant repressió, criminalització mediàtica i silenciament com a resposta als sectors populars que han decidit fer front a aquesta situació.

Si bé l'inici d'aquesta campanya va ser una inquietud en fer accions de cara a la cimera de l'habitatge que s'havia de fer a Barcelona, aquests col·lectius consideren important crear punts de trobada on evidenciar de forma activa que els conflictes particulars no són casos aïllats i que hi ha quelcom més que problemes puntuals. Així, insisteixen que cada vegada són més les veus de persones i col·lectius que s'aixequen per denunciar aquesta situació. Li van posar nom, van fer un manifest i en poques setmanes de funcionament de la pàgina web ja s'han recollit una quarantena de grups diversos: AAVV, ateneus i casals, grups ecologistes, excursionistes, sindicals, assemblees de joves, plataformes, centres socials okupats, mitjans contrainformatius i, fins i tot, un club de bàsquet.

Presentació a Manresa
Des de fa temps, l'objectiu perseguit és que aquestes lluites es coordinin més enllà de Barcelona i la seva àrea metropolitana i es puguin estendre el més lluny possible. Així, es volen visibilitzar les lluites que no acostumen a ser conegudes per la trepidant mobilització citadina. També té explicació perquè la majoria de conflictes que es pateixen són conseqüència directa de pertanyer a l'àrea d'influència de la gran ciutat, quelcom similar a un 'pati traser' on menjar recursos i externalitzar danys. Una mostra d'aquesta voluntat de reivindicar les lluites de la periferia és l'elecció de Manresa com a lloc de presentació pública de la campanya, al ZTA Banzai.

Allà es va debatre sobre els problemes i encerts d'aquesta campanya. Es va valorar positivament el fet de consensuar quatre temes bàsics, sense assolir grans acords, i respectar la independència i autonomia d'acció dels diferents col·lectius i llocs que decideixin participar de la campanya. És d'aquesta manera que cadascú aplicarà les seves dinàmiques i possibilitats a l'hora de visibilitzar conflictes puntuals o una situació generalitzada d'especulació i negoci immobiliari irracional.

'Està tot fatal' s'enmarca en plena campanya electoral per a la vegada denunciar el paper actiu de les institucions en aquests processos i la seva complicitat amb el poder econòmic. Es busca posar en primera plana els veritables problemes socials existents, que els anomenats circs mediàtics de les eleccions sempre pretenen amagar. És per això que aquesta setmana de lluita també recolza la campanya 'Soles no podem' que pretén incidir en una manera d'entendre la vida que no cap a les urnes.


Contacte:
www.estatotfatal.net
contacte ARROBA estatotfatal.net
Mira també:
http://www.estatotfatal.net
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more