Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Valls] 2 anys d'assemblea, 2 anys de lluita!
26 abr 2007
L'Assemblea de Joves de Valls celebra els seus actes d'aniversari. El concert és definitivament a les 10 de la nit, no feu cas al cartell.
cartell Plaça de l\'Oli.JPG
2 anys d’assemblea, 2 anys de lluita!

Ara fa dos anys, enmig d’un dinar popular, naixia l’ Assemblea de Joves de Valls. L’esquerra independentista, després d’uns anys de parèntesi, tornava a tenir una organització juvenil amb uns objectius que hem mantingut ferms fins al dia d’avui: Tractar les problemàtiques del jovent, potenciar la seva formació i treballar per convertir Valls en una vila nacionalment compromesa, mediambientalment sostenible i socialment justa.
Durant aquests dos anys de lluita i treball hem fet tot el possible per ser coherents amb els nostres principis i mantenir el nostre compromís per construir un món i uns Països Catalans més justos i solidaris. Assumim els nostres èxits, però també les nostres mancances, segurament algun cop podríem haver fet més del que hem fet, davant d’uns objectius tant dignes, mai no n’hi ha prou. Això ens fa reflexionar i alhora ens dóna forces per tirar endavant i sempre anar a més. Mirant enrere, la sensació que ens queda és que la nostra feina ha servit per agitar moltes consciències i per recuperar una combativitat que a Valls es començava a trobar en falta. Proba d’això és que molts joves –i no tant joves!- ens han donat el seu suport i això ens omple d’orgull i de raons per continuar la nostra lluita. Moltes gràcies a tots i a totes.

Mentre altres organitzacions juvenils només surten a la llum quan hi ha eleccions a la vora i a sobre ens volen donar lliçons amb comunicats contra l’AJV, nosaltres hem treballat sense pausa aquests darrers dos anys. Hem organitzat xerrades, projeccions de vídeos i pel•lícules sobre Palestina, Nicaragua, Irlanda, la globalització capitalista i un llarg etcètera. Hem organitzat concerts contra la Hispanitat i festes sobre diferents temàtiques, recuperant l’oci alternatiu pel jovent. Hem desplegat estelades en diades castelleres, penjant pancartes sobre multitud de temes i hem plantant cara a l’extrema dreta sempre que ha estat present a la nostra ciutat. Hem defensant que els pobles puguin decidir el seu futur davant dels partits que ens neguen aquest dret. Hem realitzat accions contra la constitució espanyola i contra el sexisme i les discriminacions per raons de gènere. Ja per acabar, i sabent que no podem resumir dos anys de feina en tant poc espai, hem tirat endavant una campanya contra la simbologia feixista, retirant plaques falangistes i proposant alternatives a la nomenclatura d’alguns carrers amb noms controvertits..

Tot aquest compromís necessita una celebració, , que es farà aquest cap de setmana.. Entre els nostres actes d’aniversari, oberts a tota la ciutadania , hi destaquen el d’aquest dissabte, a les 7 de la tarda ,al Casal Popular la Turba,on repassarem els dos anys d’història de l’AJV amb la xerrada:“Passat, present i futur del jovent en lluita�. Com a cloenda, dilluns, vigila de l’1 de maig, organitzem un concert amb els grups Sense Klasse, Kontrasistema i Extracto de Lúpulo. El concert és a les 10 de la nit a la plaça de l’Oli. Cal comentar la negativa inicial de l’Ajuntament a deixar-nos fer un concert en aquest espai i l’esforç dels veïns i veïnes perquè l’acte es realitzés, amb recollida de signatures inclosa, que han fet re considerar la decisió del consistori. Només amb la participació de la gent i realitzant activitats podem recuperar un barri vell viu i dinàmic. Les nostres més sinceres gràcies.
Mira també:
http://www.laturba.cat/Imatges/cartellPla%E7adel_Oli.JPG

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat