Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
*1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Han aparegut dues convocatòries interessants per fer a l'u de maig doncs totes dues fan referència a la lluita que portem contra el sistema econòmic(capitalisme) polític (democràcia delegativa -parlamentària).

-Per una banda tenim la manifestació llibertària que fa temps que és en marxa que aplega diferents col·lectius organitzacions i individualitats i que es trobarà a jardinets de gràcia a les 17h: l'idea principal és lluitar contra les averracions del sistema oposant-hi les idees anarquistes/àcrates que propugnen llibertat, autogestió, solidaritat...

-Per altra banda tenim la manifestació anticapitalista, que aplega gran quantitat de moviments en lluita i que ha sapigut aglutinar tendències diferents. Ens diuen el següent:(s'han fet uns retalls per llegir complet:http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/301269/index.php

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments
dâempreses i deslocalitzacions. No a la precarietat laboral. No a la
repressió sindical. Solidaritat amb les lluites dels treballadors.

- Per la defensa dels serveis públics en els àmbits de la salut i
lâeducació. Per un transport públic gratuït i accessible. Els drets
socials no són mercaderies.No a les privatitzacions

- Contra el patriarcat i la discriminació laboral i social de les dones:
Per la llibertat i la igualtat de les persones.

- Contra lâexplotació laboral i la discriminació racial: Per la igualtat
de drets, pels âpapersâ? per tots i totes les immigrants.

- Pel dret a lâhabitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra lâespeculació

- Contra lâopressió nacional: Pel dret a lâautodeterminació.

- Contra la guerra i les ocupacions. Solidaritat amb els pobles que lluiten
contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

-Qui dels que aniràn a la manifestació llibertària no secunden aquests punts? Qui no ho faci crec que no s'hauria de considerar anarquista (segons la meva modesta opinió)

Idees per a la reflexió:

-Els llibertaris són anticapitalistes per tant recolzaràn qualsevol lluita que propugnin els treballadors sempre que aquesta sigui justa i serveixi per millorar les condicions dels treballadors (dessitjant que el seu objectiu últim sigui millorar igualant les condicions de TOTS els treballadors, per tant destruïnt el capitalisme i totes les seves derivacions.
-Els llibertaris són antiautoritaris, per tant recolzaràn qualsevol lluita dels poble oprimits, de les lluites represaliades aqui(moviments socials) o en els cinc continents (per sobre dels estats solidaritat amb els cinc continents)

-Els anticapitalistes ténen alguna opció diferent per estructurar el sistema que més capitalisme/lliure mercat o capitalisme d'estat/comunisme?. No és hora de treure's els perjudicis històrics i acceptar amb sinceritat i sense rencor que el camí addient és traslladar la gestió de l'economia (per tant de els empreses i de les indústries)als propis treballadors? Recordem les col·lectivitzacions de 1936. Quan l'economia ha estat més justa i solidària que aleshores. Okupació de les fàbriques abandonades/tancades/deslocalitzades pels seus patrons (empreses multinacionals que només busquen el màxim rédit de les seves inversions)
-Els anticapitalistes suposo que estaràn d'acord en que la lluita contra el capital i contra l'estat van de la mà doncs uns es recolzen en els altres, uns existeixen per gràcia dels altres. Per tant el poder politic ha de ser traslladat al poble mitjançant l'assemblea, l'acció individual no coaccionada i les col·lectivitats que aglutinin la gent en lluita segons les afinitats que puguin sorgir aqui i ara.


Reflexió final: L'u de Maig seré en alguna de les dues manifestacions. En primer moment desitjaria poder ser en totes dues doncs trobo lloables les seves aspiracions. Però reflexionant més profudament no sería genial poder ajuntar els dos esforços per generar una acció més contundent? Encara sóm a temps! Que cada manifestació tingui la seva part d'individualitat i sigui lliure d'anar on vulgui i segons el seu criteri, però seria bo trobarnos tots plegats en algun moment de la manifestació i fer pinya tots junts. Acabo amb les dues consignes que resumeixen els ideals de les dues manifestacions. No hi trobeu res en comú?

PERQUÃ UN ALTRE MÃN ÃS POSSIBLE: SENSE EXPLOTADORS NI EXPLOTATS

La anarquia no es una utopía: es una realidad para ser libres

This work is in the public domain

Comentaris

Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
1- No tots som anarquistes, però si que som (els que ens mobilitzem per la tarda, vull dir, no els perros del matí d?UGT i Comisiones) anticapitalsites. En aquest sentit jo sé quina és la convocatòria unitària i quina no.

2- Si es volia fer una mani de "agitació" anarquista/llibertària, es podria haver buscat un altre dia, però bé.

PD: Per mi l'anarquisme va perdre el senti/ la raó de "ser" en el moment en que gent de la cNT va entrar d eministre, és a dir, van optar per "conquerir" el poder, i de fet no dubto que ho fessin amb la intenció d'abolir-lo (no d¡apoltronar-se). El fet és: que ho van fer per la conjuntura? sí. que era quelcom temporal? d'acord. I llavors, qunia diferència hi ha amb el marxisme? no és això.

No vull que això serveixi de motiu de discussió sinó de debat (cal matitzar quines connotacions té cada expressió). Em sembla respectable la teva posició i la comparteixo en grna part, però em sembla un error que un dels sectors anticapitalistes (tenint en compte d ecom està el pati) s'hagi desmarca ti hagi decidit fer l oseu per la seva banda.

SaluT!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Estem al 2007. El que fessin les èlits del sindicat durant la guerra i col·laborant amb la destrucció de la revolució, no té res a veure amb totes les persones que van estar al peu del canó i que no compartien ni els ministeris ni les conselleries. Fa 70 anys del Fests de Maig del 37, potser les lliçons de la història fan que certa gent pensi que no es pot confiar en d'altres. El problema de la unitat popular i d'acció és que molts cops certs sectors només busquen els propis interessos i no la lluita real i de derrocament del sistema. Això fa que ningú confii en ningú i per tant probablement no es volguin barrejar amb sectors no afins
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Pels que estem fora de la ciutat? Perquè aquest any no hi ha mani unitària a la tarda? Perquè no hi ha diferents blocs com l'any passat i què cadascú s'apunti al que es senti més còmode? Collons que és l'1 de maig, dia de tots els treballadors, no dia dels anarquistes, dels comunistes, dels...., és un dia perquè tots els anticapitalistes anem junts.

Som quatre gats i barallats, el poder es riu de nosaltres.

Prou sectarisme !!!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
sr company:
Amb el punt 2 queda clar que no té ni idea de qué parla:

informi's d'on be l'1 de Maig, i desprès doni les lliçons que vulgui
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Company, si clar dius yo deixo de ser anarquista el dia en que els de l cnt entra en el poder, no pel fet de ser lliberatri tens que ser pro-cnt ;)(ademes a la mani "anticapitalista" va la cnt) i despues si tan miras al pasat com collons vas a una mani de cajeis i pcpe's dels collons, quan ya saps que feien els rojos el 37.....
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
A València convoca la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal, antifeixista, anticapitalista i antiautoritària; així i tot, també militen indepes. La cnt en canvi, és una altra història, no deixa de ser un sindicat, una organització i les organitzacions sempre erren en el mateix... és un mal endèmic.
Lluita obrera i autònoma!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
i de pas que algú m'expliqui on és la unitat d'acció quan la "convoquen" organitzacions que depenen d'altres organitzación amb interesos electoralistes que ja les enfronten de sortida.

Quina "unitat d'acció" pot demanar l'EI quan no te presencia laboral i que quan la té ni col.labora ni participa amb d'altres organitzacions ja que es troben enfrontats en el sí de la competencia electoralista laboral

Quina unitat d'acció pot demanar la XcT quan els seus "papes" criticocos( i no tant critics) sabotegen la unitat un cop rera altre, signen convenis de merda, pacten acomiadaments, etc...
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Xk no ens podem trobar les 2 manis i fer una d emés gran. Serem poca gent en les dues manis separades, junts farem força i unió. Jo no ho trobo malament, pero bueno jo ja sé a kina mani anar i si durant la mani es decideix trobarse amb l'altre mani hem semblaria bé.
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
Estic d'acord amb "y", jo també se a quina mani anar i crec que s'hauria de parlar amb els que hi siguem sobre la possibilitat d'ajuntar-nos amb l'altra mani...Seriem un bloc conjunt d'idees similars que compartiria parcialment uns objectius amb l'altra manifestació.

A més crec que Indymedia a de posar de la seva part i a més de ser un lloc on penjar les convocatòries, ser un lloc on coordinarles i on la gent pogués arribar a un acord. Es farà una notícia central amb totes les convocatòries i actes per a l'u de Maig, crec que és urgent!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
hi han anarquistes que odien a mort la CNT... ains...
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
26 abr 2007
L'objectiu que és, acabar amb el sistema capitalista actual, no? Les dues manis té com a rerefons aixo, no? Per tant si l'objectiu de les manis és aquest, xk no es poden ajuntar? Ja sé que alguns no els hi agradara tal cosa de l'altre pero no cal barallarse per aixo. Pot ser positiu per tots unir les dues manis, farem més pinya contra l'objectiu comú.
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
27 abr 2007
Doncs jo estaré a la mani anticapitalista, en solidaritat amb els que lluiten.

Faltaria més!

Visca la lluita de la classe treballadora!!

Unió, Acció, Autogestió!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
27 abr 2007
Realment estaria molt bé trobar-se les dues manis...
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
27 abr 2007
Doncs jo estaré a la mani llibertari i anticapitalista, en solidaritat amb els que lluiten.

Faltaria més!

Visca la lluita de la classe treballadora!!
Visca la llibertat i la justicia social!!!

Unió, Acció, Autogestió!
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
27 abr 2007
Jo tambe voldria que les dues manis es trobesin.
Re: *1er de Maig- Anticapitalistes=Llibertaris, per tant unitat d'acció
27 abr 2007
I jo em clonaré per poder estar a ambdues manis!
xD
Sindicat