Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[CNT-Mercadona] Treballadors inmigrats de Mercadona inicien demà una vaga de fam
25 abr 2007

Treballadors inmigrats de Mercadona inicien demà una vaga de fam

Un grup de treballadors en vaga de Mercadona iniciaran demà una vaga de fam per exigir una solució al seu conflicte, iniciat el març de l'any passat, i respecte i igualtat dels seus drets laborals com treballadors immigrats.

Demà a les dotze del migdia un grup format per ecuatorians, peruans i argentins, entre altres treballadors immigrats de Mercadona, iniciaran una vaga de fam a la via pública. CNT anunciarà demà el lloc exacte on tindrà lloc la vaga.

Així mateix, multitut d'organitzacions han preparat un comunicat públic de recolzament a aquests treballadors, que es basa fonamentalment en exigir que als immigrants i treballadors de Mercadona se'ls respectin els seus drets fonamentals. Per mitjà de la contractació en orígen foren portats la majoria per l'empresa, per a treballar a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) per a càrrega i descàrrega.

El darrer acomiadament
Mercadona ha acomiadat a cinc immigrats en vaga i ha aconseguit pactar acomiadaments amb altres desenes d'ells. Aquests dies, un peruà, vaguista i membre de CNT-AIT, va ser una baixa mèdica de varis dies al març l'excusa per a ser acomiadat, doncs ell i els seus familiars foren investigats diariament a instància del supermercat. Mercadona empra una agència de detectius per a seguir els immigrants en vaga i portar a terme acomiadaments improcedents.

CNT-AIT una vegada més denúncia l'acomiadament d'immigrants que volen fer valdre els seus drets, dones embaraçades, vaguistes, etc., i subratlla que aquest darrer treballador acomiadat ja estava donat d'alta i abans d'obrir-li un expedient sancionador li van proposar pactar amb l'empresa un acomiadament improcedent. Un cop amb l'expedient en mà Mercadona insistí a l'immigrant amb pagar una suma de diners, a canvi de pactar l'acomiadament i no arrivar a judici.

Avui els immigrants es troven sols amb les seves famílies, a l'atur i en una situació dramàtica que els condemna a tornar al seu país per no complir els objectius que els marcaren als seus països d'orígen, mitjançant la contractació en orígen prevista a la legislació. Les tarjetes de residència només els deixa trovar feina amb urgència a empreses del sector, del contrari estaran en situació irregular, per no poder renovar-les, i amb un cúmul de deutes.

Els empleats exigeixen mesures de seguretat i higiene, la readmissió dels sis acomiadats, el cessament de l'assetjament laboral i el pagament del descans durant la jornada.

Mira també:
http://www.cnt.es/mercacoso

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

[es] Trabajadores inmigrados de Mercadona inician una huelga de hambre
25 abr 2007
MERCADONA LES PROMETIÓ EN AMÉRICA UN FUTURO DIGNO EN ESPAÑA, CARGADO DE DERECHOS Y BUENAS CONDICIONES LABORALES

Un grupo de trabajadores en huelga de Mercadona inician una huelga de hambre para exigir una solución a su conflicto, iniciado en marzo del año pasado, y el respeto e igualdad de sus derechos laborales como trabajadores inmigrados.
El jueves 26 de abril a las doce del mediodía un grupo formado por ecuatorianos, peruanos y
Aumentar
argentinos, entre otros trabajadores inmigrados de Mercadona, iniciarán la huelga de hambre en la vía pública. CNT-AIT anuncia el mismo día el lugar exacto donde llevan a cabo la huelga.

Piquete_mercadona_3-6-20069.jpg


Asimismo multitud de organizaciones han preparado un comunicado público de apoyo a estos trabajadores, que se basa fundamentalmente en exigir que a los inmigrantes y trabajadores de Mercadona se les respeten sus derechos fundamentales. Mediante la contratación en origen fueron traídos su mayoría por la empresa, para trabajar en Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) para carga y descarga.

EL ÚLTIMO DESPIDO

Mercadona ha despedido a cinco inmigrados en huelga y ha logrado pactar despidos con otras decenas de ellos. Estos días, un peruano, huelguista y miembro de CNT-AIT, por haber estado de baja médica varios días en Marzo tomaron la excusa para despedirlo, pues él y sus familiares fueron investigados diariamente a instancia del supermercado. Mercadona usa una agencia de detectives para seguir a los inmigrantes en huelga y llevar a cabo despidos improcedentes.

CNT-AIT una vez más denuncia el despido de inmigrantes que quieren hacer valer sus derechos, mujeres embarazadas, huelguistas, etc., y subraya que este último trabajador despedido ya estaba dado de alta, y antes de abrirle un expediente sancionador le propusieron pactar con la empresa un despido improcedente. Una vez con el expediente en mano Mercadona insistió al inmigrante con pagar una suma de dinero, a cambio de pactar el despido y no llegar a juicio.

Hoy los inmigrantes se encuentran solos con sus familias, en desempleo y en una situación dramática que les condena volver a su país por no cumplir los objetivos que les marcaron en sus países de origen, mediante la contratación en origen previsto en la legislación. Las tarjetas de residencia sólo les deja encontrar empleo con urgencia en empresas del sector, de lo contrario estarán en una situación irregular, por no poder renovarlas, y con un cúmulo de deudas.

Los empleados exigen medidas de seguridad e higiene, la readmisión de seis despedidos, el cese del acoso laboral y el pago del descanso durante la jornada.

Sección sindical de CNT-AIT en Mercadona
www.cnt.es/mercacoso
Copyleft: Reconocimiento (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/)
Mira també:
http://www.cnt.es/mercacoso/

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more