Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
Presentació Campanya "300anys..."a Vilafranca+mani 25 abr
25 abr 2007
Endavant6.jpg
PRESENTACIÓ A VILAFRANCA DEL PENEDÈS DE LA CAMPANYA "300 ANYS D'OCUPACIÓ, 300 ANYS DE RESISTÈNCIA".
>>Dimecres 25 abril 19:30h pç Vila: concentració i manifestació.


(notícia extreta del setmanari comarcal El 3 de 8):
Vilafranca:
Els col·lectius independentistes denuncien la supeditació dels Països Catalans a Espanya

La campanya, iniciada enguany pel conjunt de les organitzacions i entitats de l’esquerra independentista catalana, sorgeix a partir del tercer centenari, aquest 2007, de la Batalla d’Almansa. Uns fets històrics que es remunten a l’any 1707 i que van significar la pèrdua de les llibertat nacionals i col·lectives del poble català. Un esdeveniment que s’allargà fins l’any 1715, quan Mallorca caigué en mans de l’exèrcit de Felip V, rei que liderà les tropes a través de les quals invadiren els Països Catalans i iniciaren la desmembració de les terres catalanes i l’intent de supressió i aniquilament de la cultura, llengua i costums del país.
A les nostres comarques, diversos col·lectius i entitats donen suport de manera activa a aquesta iniciativa. Tanmateix, un dels objectius principals de la campanya unitària és donar a conèixer els episodis trascendentals de la nostra història que, de manera general, són desconeguts i ignorats per gran part de la societat catalana. D’aquesta manera, la Campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’ realitza una tasca important per a la consciència nacional, per tal que la realitat d’opressió nacional i social que ha patit i continua patint el nostre país deixi de ser un tema tabú.
Pel que fa als col·lectius de l’Alt Penedès que s’han adherit a la campanya hi ha: Endavant, CUP, Ateneu Popular X, Assemblea de Joves de Vilafranca, A.C La Fornal, Intersindical-CSC, Assemblea de Joves de Sant Sadurní, Ateneu Popular Suïcidi Revolucioanari de St Martí Sarroca, l’Assemblea d’Unitat popular de Riudebitlles, l’Assemblea de Joves de Gelida i el Col·lectiu de Joves de Torrelavit.
La Campanya iniciarà els seus actes al Penedès el proper dimecres 25 d’abril, jornada que la Campanya ha marcat com a jornada de lluita descentralitzada, dia en què a Vilafranca tindrà lloc una concentració a partir de dos quarts de vuit a la plaça de la Vila, mobilització que posteriorment prendrà forma de manifestació que recorrerà els carrers de la vila fins arribar altre cop a la plaça de la Vila on hi haurà un parlament polític. També cal dir que la Campanya fa una crida a participar a l’Aplec Nacional d’Almansa que es farà el 28 d’abril.
Els actes continuaran al Penedès el dimecres 9 de maig amb una xerrada a càrrec de l’historiador penedesenc Jordi Vidal a les vuit del vespre a l’Escorxador de Vilafranca. També cal destacar l’exposició que veurà la llum les properes setmanes confeccionada per l’Assemblea de Joves de Vilafranca que oferirà una crònica històrica dels 300 anys d’ocupació en imatges i textos. La CUP de Vilafranca, adherida també a la Campanya, presentarà una moció per instar a la Comissió del Nomenclàtor a anomenar un dels carrers deVilafranca amb la data històrica del ‘25 d’abril’.
Així doncs, des de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’, instem a tots els casals i ateneus populars escampats arreu del territori català, a tots els col·lectius que lluiten per salvaguardar la nostra llengua i cultura de la imposició espanyola, a les associacions que batallen dia a dia per transmetre la veritat històrica viscuda als Països Catalans, i a totes aquelles persones que senten que cal plantar-se davant de 300 anys d’ocupació espanyola, a treballar per expressar el rebuig a la ‘colonització econòmica i nacional, que no restarem callats davant les injustícies que ha viscut i viu el nostre poble i que vèncer és l’únic que ens podrà aturar’.
La Campanya ofereix també un web on trobar informació actualitzada: www.300anys.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more