Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifest CGT 1r de Maig 2007
23 abr 2007
1r DE MAIG 2007: ORGANITZA'T I LLUITA!

Per a tots, tot

L'última reforma laboral ha suposat la universalització del contracte indefinit "barat" i la transferència de diners de les arques públiques a mans empresarials a través de subvencions i bonificacions. Els contractes de treball decreixen en drets gràcies a la subcontractació, la indefinició de l'obra, la vinculació laboral als contractes mercantils, les Unions Temporals d'Empreses o els falsos autònoms, imposant-se la dramàtica moda dels Expedients de Regulació d'Ocupació com a forma "tranquil·la" d'acomiadament col·lectiu, i moltes vegades pas previ a la deslocalització i al tancament d'empreses que estan assolant la vida de milers de famílies i que amb l'implacable procés de privatitzacions són aspectes fonamentals del procés de precarització de la societat.
cartell.catala.jpg
La meitat de les persones assalariades treballem a contrates i subcontrates, obligant-nos a aceptar treballs de menys hores per acabar treballant en dos llocs, a retardar la sortida del domicili familiar o, quan ho aconseguim, a compartir l'habitatge, a sotmetre'ns a unes rotacions laborals salvatges, treballant per temporades o acceptant treballs escombraria.

Això condueix a que les persones renunciïn a cuidar-se i ser cuidades, lliurant a la iniciativa privada i al mercat el que és un deure i un dret de tots i totes. La Llei de Dependència és un mer foc d'artifici. El 65% de les persones autònomes són dones, el que implica la incapacitat de l'estat en aconseguir l'equiparació dels sexes i la mentida que suposa la Llei d'Igualtat, que impossibilita la plena incorporació de la dona a l'ocupació. I com a guinda, tenim la reforma de la Seguretat Social, amb la qual augmenten els anys que hem de treballar per accedir a una pensió de jubilació i endureixen les condicions per a les pensions d'incapacitat i de viduïtat, perjudicant tots els treballadors, però especialment els col·lectius socials més desfavorits.

La futura aplicació de la Directiva Bolkestein estendrà la iniciativa privada en la gestió dels serveis socials, un pas més en la conversió dels nostres drets en cotització borsària. Augmenten de nou els accidents laborals greus i molt greus, aquells que generen una incapacitat per tota la vida en qui els sofreix, i seguim en més de quatre morts al dia només per anar a treballar. A costa de la vida dels treballadors, els beneficis empresarials es multipliquen cada any a tots els sectors.

S'imposa i generalitza un tracte humiliant i discriminatori a les persones immigrants que vénen a treballar al nostre país i que generen béns i riqueses, però que l'estat espanyol i l'Europa fortaleza obliguen a morir en tanques, cayucos, pasteres, o que les abandona a la seva sort.

Vivim en una societat alienada pels mitjans de comunicació i per una educació irracional basada en valors retrògrads, que no fan sinó generar escenes diàries de brutalitat, ja sigui en properes guerres, en dones assassinades per la violència masclista, en l'extensió de l'agressivitat quotidiana o en la corrupció generalitzada. Aquesta degradació social promou un feixisme rampant davant del qual l'estat no fa cap altra cosa per fomentar les desigualtats i la ignorància, promovent amb això un nacionalisme anacrònic. Mentre la repressió sindical, policial o judicial de qualsevol moviment social crític és la seva única resposta.

Més que mai, hem de lluitar pels drets socials, suposadament consolidats, per avançar cap a una major dignitat social, qualitat de vida i ampliació de llibertats per a tots i totes; sent la mobilització social i la mobilització laboral els únics vehicles capaços de frenar i resistir davant d'aquells que anteposen els beneficis, el poder i la violència a la vida, els drets i les persones.

Ara i sempre, contra l'explotació i la repressió:

Organitza't i Lluita!

Confederació General del Treball (CGT)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
23 abr 2007
1º de mayo de 2007: ¡organízate y lucha!

Para todos, todo

La última reforma laboral ha supuesto la universalización del contrato indefinido “barato� y la transferencia de dinero de las arcas públicas a manos empresariales a través de subvenciones y bonificaciones. Los contratos de trabajo decrecen en derechos gracias a la subcontratación, la indefinición de la obra, la vinculación laboral a los contratos mercantiles, las Uniones Temporales de Empresas o los falsos autónomos, imponiéndose la dramática moda de los Expedientes de Regulación de Empleo como forma “tranquila� de despido colectivo, y muchas veces paso previo a la deslocalización y al cierre de empresas que están asolando la vida de miles de familias y que con el implacable proceso de privatizaciones son aspectos fundamentales del proceso de precarización de la sociedad.

La mitad de las personas asalariadas trabajamos en contratas y subcontratas, obligándonos a aceptar trabajos de menos horas para acabar trabajando en dos sitios, a retrasar la salida del domicilio familiar o, cuando lo conseguimos, a compartir la vivienda, a someternos a unas rotaciones laborales salvajes, trabajando por temporadas o aceptando empleos basura.

Esto conduce a que las personas renuncien a cuidar y ser cuidadas, entregando a la iniciativa privada y al mercado lo que es un deber y un derecho de todos y todas. La Ley de Dependencia es un mero fuego de artificio. El 65 % de las personas autónomas son mujeres, lo que implica la incapacidad del estado en lograr la equiparación de los sexos y la mentira que supone la Ley de Igualdad, que imposibilita la plena incorporación de la mujer al empleo. Y como guinda, tenemos la reforma de la Seguridad Social, con la que aumentan los años que debemos trabajar para acceder a una pensión de jubilación y endurecen las condiciones para las pensiones de incapacidad y de viudedad, perjudicando a todos los trabajadores, pero especialmente a los colectivos sociales más desfavorecidos.

La futura aplicación de la Directiva Bolkestein extenderá la iniciativa privada en la gestión de los servicios sociales, un paso más en la conversión de nuestros derechos en cotización bursátil. Aumentan de nuevo los accidentes laborales graves y muy graves, aquellos que generan una incapacidad de por vida en quien los sufre, y seguimos en más de cuatro muertos al día sólo por ir a trabajar. A costa de la vida de los trabajadores, los beneficios empresariales se multiplican cada año en todos los sectores.

Se impone y generaliza un trato humillante y discriminatorio a las personas inmigrantes que vienen a trabajar a nuestro país y que generan bienes y riquezas, pero que el estado español y la Europa fortaleza obligan a morir en vallas, cayucos, pateras, o las abandona a su suerte.

Vivimos en una sociedad alienada por los medios de comunicación y por una educación irracional basada en valores retrógrados, que no hacen sino generar escenas diarias de brutalidad, ya sea en cercanas guerras, en mujeres asesinadas por la violencia machista, en la extensión de la agresividad cotidiana o en la corrupción generalizada. Esta degradación social promueve un fascismo rampante ante el que el estado no hace otra cosa que fomentar las desigualdades y la ignorancia, promoviendo con ello un nacionalismo anacrónico. Mientras la represión sindical, policial o judicial de cualquier movimiento social crítico es su única respuesta.

Debemos, más que nunca, luchar por los derechos sociales, supuestamente consolidados, para avanzar hacia una mayor dignidad social, calidad de vida y ampliación de libertades para todos y todas; siendo la movilización social y la movilización laboral los únicos vehículos capaces de frenar y resistir ante aquellos que anteponen los beneficios, el poder y la violencia a la vida, los derechos y las personas.

Ahora y siempre, contra la explotación y la represión:

¡Organízate y Lucha!

Confederación General del Trabajo (CGT)
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
23 abr 2007
I què proposeu? Delegar les decisions a una burocràcia de representants sindicals?
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
24 abr 2007
no, evidentment que no. proposem no decidir res i sobretot no delegar res. caure en la infinita roda de maya del consens entre gents que ja ho tenen tot consensuat d'abans de decidir res (començant pel look anarco de gorritas i sudaderas) perquè en el fons estan d'acord en tot: comer carne es fassismo, muerte al estado y viva la anarkia, punk si y drogas no i un llarg etc de gilipolleces

si et sembla que això que he escrit és una munió de parides sense sentit lluny de la realitat real, igual també ho són totes les parides del sector anarco-integrista que hem de suportar aquí cada cop que a la cgt se l'acut dir qualsevol cosa. joder.
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
24 abr 2007
Opino como c, pero hay que reconocer que la respuesta de un cegetista es graciosa... xD
Muy buena.
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
24 abr 2007
pero avere "un cegetista", no te n'adones que delegar les teves decisions en altres persones es contrari al que proposa l'anarquisme?
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
24 abr 2007
a veure és que jo penso que *no delego res*. les coses a la CGT es fan amb mecanismes decisoris assemblearis, si després la penya no va, això és un altre problema (que passa a tot arreu, per cert).

però el problema és un altre. el problema aquí està en que si la CNT (federats desfederats o els que siguin) penja alguna cosa a indy, els de la CGT no estem tot el sant dia llençant merda en contra. que les vaya bonito a les CNT's i que ens deixin en pau, simplement. han passat ¿20 anys ja? des que CGT se'n diu CGT i la CNT-AIT es va quedar les sigles, amb raó o sense que no vull entrar a discutir-ho i que hores d'ara ha perdut ja tota mena d'importància, ha passat ja molta aigua sota els ponts. és perfectament normal que no ens tinguem gaire apreci i no tinguem gaires bones relacions, però això no vol dir que ens haguem d'estar tot el sant dia llençant-nos merda continuament. cadascú segueix el seu camí i santíssimes pasqües.

o no?
Re: Manifest CGT 1r de Maig 2007
24 abr 2007
No tots els de CNT estem tot el dia llençant merda sobre CGT. De fet la majoria no ho fa mai. Aixo si si surt el tema de les eleccions sindicals que hem de fer? No deixem passar cap oportunitat sense criticar una via que no ens sembla be. Ja sigui UGT,USO o CCOO, els hi hem de criticar, per aixo,i per altres cosses que fan , oi? I si es la CGT, que hem de fer, callar?
Salut
Sindicato Sindicat