Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
et convidem a passar-te i participar en la Quinzena per l'okupació del 12 al 19 de maig, en el teu Centre Social Okupat més proper, a les plaçes del teu barri i on menys t'ho esperis. Vine a la manifestació per la defensa dels espais alliberats i per una cultura popular i anticapitalista el 19 de maig a les 17:00 a portal de l'Àngel
text 1.jpg


    Doncs tal vegada sí, perquè el “okupaâ€? és “l'okupa ferotgeâ€? que es menja als nens crus a la porta de l'escola o que et lleva casa teva quan surts a comprar una aspirina; i no volíem monstres sota els nostres llits quan érem nens ni tampoc els volem ara a la nostra ciutat. Però realment som tan excepcionals la gent que okupem? Doncs serà que no, hem viscut la mateixa ciutat que tu, també ens afecten els plans urbanístics i l'encariment dels béns de primera necessitat. Aquells que s'han acostat ja a una casa okupada o han conegut a gent que okupa, han vist que no som tan diferents. Ens aixequem cada matí per intentar treure'ns les castanyes del foc, agafem el metro i fem el mateix recorregut que molts altres; estudiem o confabulem per a intentar viure d'altra manera, i ho fem en el bar del cantó, prenent unes tapes, o en el banc del parc. Som els qui distribuïm el teu correu, muntem els escenaris de la festes majors del teu barri, descarreguem la càrrega dels magatzems, fem classe als teus fills al institut... Ens trenquem el cap per poder arribar a final de mes o a final d'any, i intentem buscar solucions, com tothom, llavors per què preocupen tant els/les okupes? Doncs simplement sortim més a la tele, quan els polítics no saben com donar resposta als problemes que ens afecten a tots; quan necessiten un boc expiatori per a justificar que el seu model de ciutat cívica no funciona més que per a uns pocs. El que més necessita aquesta ciutat en aquest moment és acabar amb l'okupació?

text 2.jpg


    Perquè l'okupació no és la responsable de que no trobis casa, que et multin prenent una cervesa pel carrer, que et paguin una misèria de sou, o que el teu lloguer sigui impagable. Tot el món ha de tenir una casa (no només les que la poden pagar o les que decideixen okupar-les quan estan abandonades). Amb l'okupació tampoc es produïx la privatització del carrer que s'està donant a Barcelona, sinó que s'obren espais de trobada al marge dels diners: i la ciutat és de i per la gent que vivim en ella, no pels turistes. Aquesta ciutat-aparador es construïx segons els interessos d'immobiliàries, bancs i constructores; de tal manera que els plans de millora dels barris, el que fan és destrossar-los i fomentar l'especulació.    
    L'okupació és una forma de plantar-li cara a tot això i a molt més, per això l'ajuntament ha decidit criminalitzar als quals ens aliem amb veïns i amigues per a dissentir d'aquest model de ciutat. Així que estem fartes de la manipulació informativa que fa de l'okupa la causa de tots els mals d'aquesta ciutat, i volem recordar que això no és així, i que els responsables són polítics i poders fàctics; però...

Text 3.jpg


    Per això et convidem a passar-te i participar en la Quinzena per l'okupació del 7 al 19 de maig, en el teu Centre Social Okupat més proper, a les places del teu barri i on menys t'ho esperis. Vine a la manifestació per la defensa dels espais alliberats i per una cultura popular i anticapitalista el 19 de maig a les 17:00 a portal de l'Àngel


Perquè continuem pensant que l'okupació és una alternativa real,
Perquè mentre continuï el latifundisme urbà les okupacions son una necessitat!



*Assemblea d'Okupes de Barcelona 22 d'abril del 2007*
Mira també:
http://okupesbcn.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
a la capçelera diu que la quinzena es del 12 al 19 de Maig, i no, és del 7 al 19.
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
tot el suport, però gent.. per força hem d'utilitzar el puesvaaserqueno?
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
Em sembla una autentica vergonya aquest escrit. Sempre criticant a la gent d'V de Vivienda i als de soles no podem (i en general a quasevol que no tingui postures super similars a les propies) i a ultima hora, quan ens trobem amb l'aigua al coll, sense ni comunicarho etc es fan servir el disseny i els missatges de campanyes que ara mateix tenen molta mes legitimitat social. Aixo si ho fes un partit politic, o unes joventuts es calificaria de parasitisme.
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
Es penjarà informació?
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
una: també es podria interpretar d'una altra manera: Tot i que hi ha gent que fa critiques més o menys respetuoses a aquestes col·lectius també sentim la necessitat de fer "guiños" i llançar llaços. No ho sé, jo mai he vist que la assemblea d'okupes hagi fet cap critica oberta com tal a aquestes col·lectius. No estarás posant a tota la gent sota la mateixa identitat?
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
desallotjaments miles de viviendas aquesta matinada
http://barcelona.indymedia.org/newswire/update/index.php
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
23 abr 2007
Pues paraece ser que con esta falta de ideas...
...va a ser que sí :¨-(
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
24 abr 2007
A mi també m'ha fet MOLT de mal als ulls el "Va a ser que no".
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
24 abr 2007
A la gent que no li agrada pues va a ser que no, que vagi a l'assamblea i exposi idees diferents. Es tan important aquesta frase? no estem suficientment asquejades del que està passant a barcelona com per recorrer a critiques barates? perque no penseu en fer alguna cosa en aquella quinzena? poder no estaríem així si donessim més espai a coses més relevants i no a una frase...
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
24 abr 2007
Molt be, moltes forces i molts ànims a l'assemblea d'okupes. Ja fa falta que mica en mica es vagin trobant punts de confluència entre tota aquella gent que creu que hi ha unes altres formes de viure la vida i la ciutat.

Aquest manifest m'ha semblat una bona manera de trobar punts en comú amb la resta de gent. Ben fet i esperem que tiri endavant.

Salut
Re: Quinzena per l'Okupació, Barcelona
26 abr 2007
mes legitimiat social?

tu aluciones
o et creus les enquestes,
i llavors si que no anem pas pel mateix camí

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more