Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : dones
manifest de La Fàbrica Roja pel 23 d'abril
22 abr 2007
Els Països Catalans tenim una llarga tradició cultural rica i diversa, signe indiscutible de la nostra identitat com a poble. Preservar el nostre patrimoni cultural i lingüístic és un deure de les administracions i un dret de totes les catalanes i catalans.

Per això, des de La Fàbrica Roja, en aquesta Diada, volem denunciar l'actitut feixista de la Generalitat del País Valencià per la decisió de tallar la transmissió de TV3, una decisió clarament política que té com a finalitat trencar la unitat lingüística i cultural dels Països Catalans. Denunciem també la passivitat de les administracions del Principat i les Illes envers aquest atac, així com la complicitat de L'Estat Espanyol per permetre-ho.

Així mateix, com a feministes de l’esquerra independentista, considerem necessari desenvolupar mesures per promoure el catalá en diversos àmbits, algunes de les quals serien: Per una banda, donar suport a escriptores, periodistes, pensadores, intel•lectuals i artistes que s'expressen en la nostra llengua amb compromís social i sensibilitat de gènere. I per una altra, crear programes d'integració cultural i d’aprenentatge de la llengua per tal que el català esdevingui l'eina de comunicació habitual entre totes les persones de la nostra terra.

Per una llengua viva, rica i popular!

Països Catalans, 23 d’abril de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: manifest de La Fàbrica Roja pel 23 d'abril
23 abr 2007
Em pensava que en el comunicat també farieu una crítica a aquesta tradició d'avui que es caracteritza per regalar una flor a una dona i un llibre a un home, perquè està clar que les dones estem per fer bonic i no per aprendre... jo sóc bastant crítica amb determinades tradicions, que no per ser catalanes són bones...
Re: manifest de La Fàbrica Roja pel 23 d'abril
23 abr 2007
potser els hi agrada que les tractin com a donzelles......
Sindicat