Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Extret de "El País"

Un estudio demuestra que las clases altas votan generalmente a CiU y ERC, mientras que las bajas lo hacen a PP y PSC.
JOSEP GARRIGA - Barcelona - 20/04/2007


Vota Resultado 4 votos
Si usted posee una casa de propiedad, segunda residencia, un coche de más de 30.000 euros, televisión de pago que ve con una pantalla plana de más de 32 pulgadas, acciones en Bolsa, seguro sanitario privado, plan de pensiones y, encima, le interesa la política y habla a menudo sobre ella, usted con toda seguridad sentirá más simpatía hacia opciones ideológicas de signo catalanista y votará a Convergència i Unió o Esquerra Republicana. En cambio, cuanto más bajo sea su nivel de vida más español se considerará y optará por votar al Partit dels Socialistes o al Partido Popular, pero sólo en las elecciones generales. Las autonómicas no le van a interesar en absoluto. Por tanto, a más dinero más catalanismo. A menos dinero, más españolismo.

La noticia en otros webs
webs en español
en otros idiomas
Blogs que enlazan aquí
¿Son ciertas estas conclusiones? Quizá. Pero al menos así lo reconocen 1.800 catalanes entrevistados para un estudio del Centro de Estudios de Opinión (CEO) dirigido por Gabriel Colomé.

La encuesta, Percepciones de nivel de vida y actitudes ante la política, elaborada por la empresa Demoscopia, analiza la situación económica de los catalanes con relación a su comportamiento electoral. De las entrevistas pueden extraerse, con ciertos matices, dos conclusiones. Primera, la desafección por la política prevalece entre la clase social baja y media-baja -con altos índices de abstencionismo- mientras que los individuos de las clases más pudientes acuden regularmente a votar, consideran primordiales las elecciones autonómicas y creen que los políticos discuten sobre asuntos que realmente preocupan a la gente.

Por ejemplo, más del 68% de los catalanes con un nivel de vida alto creen fundamental depositar el voto en las elecciones. Por el contrario, los pertenecientes a clases más bajas opinan, en un 57,5%, que no sirve de nada.

La segunda conclusión afecta a la afinidad ideológica de los encuestados con relación a su estrato social y su filiación respecto al eje identitario español-catalán. La mayoría de los encuestados se declaran tan españoles como catalanes (46,9%). Sin embargo, las diferencias identitarias sobresalen a la hora de dividirlos en clases sociales. [Véase cuadro adjunto].

Los individuos pertenecientes al estrato medio-bajo o bajo suelen considerarse sólo españoles o más españoles que catalanes. A partir de esta adscripción optan generalmente por formaciones políticas de ámbito estatal como el Partido Popular o por el Partit dels Socialistes, con su referente español del PSOE. En las últimas elecciones autonómicas este segmento fue el que registró mayores índices de abstención.

En cambio, el sentimiento catalanista abunda entre la clase media-alta y alta. El 30,2% y el 23,2%, de estos niveles sociales, se consideran más catalanes que españoles, mientras que el 17,2% y el 19,5% sólo catalanes. A partir de estas respuestas se entiende que su voto sea por partidos catalanistas, como Convergència i Unió o Esquerra Republicana. Ambos partidos suman el 42% del voto declarado en las elecciones al Parlament del pasado mes de noviembre.

Entre la clase media el voto se lo reparten CiU, con el 28,2%, y el PSC, con el 21,6, y los encuestados se declaran tan españoles como catalanes pero con mayor afinidad hacia el sentimiento catalán.

La primera parte de la encuesta trata sobre la situación económica de los catalanes y cómo se administran. El 35,9% declara llegar a fin de mes con facilidad -más entre las clases pudientes- frente al 34,4% que lo hace con dificultad. La mayoría sostiene que esta situación no variará en los próximos meses. Asimismo, más del 85% cree improbable que pierda el trabajo durante el próximo año.

El 44,2% de los entrevistados declara que no tiene suscritos créditos. De los que sí los tienen, el 34,9% lo dedica a pagar la hipoteca de la vivienda familiar, el 16,3% al coche y el 15% para el pago fraccionado de otros productos de consumo. El 86,2% vive en una casa de propiedad, la mayoría (46%) dispone de un sólo automóvil y de dos coches el 30,7%, mientras que sólo el 11% admite tener un automóvil de clase A. [El estudio puede consultarse íntegro en la dirección http://www.idescat.net/cat/idescat/estudisopinio/
Mira també:
http://www.idescat.net/cat/idescat/estudisopinio

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Quina tonteria més gran!!! Independència i revolució! Això és el k pensem els submileuristes!!
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Submileurista acabes de demostrar el totalitarisme que amaga el pensament nacionalista a tot arreu: el que jo penso és el que pensa tothom. Patètic.
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Anacional , acabes de demostrar el totalitarisme que amaga el pensament espanyolista (ni que sigui amagat) a tot arreu: tots els que no son de la meva corda son totalitaris i uns burgesos.

Clar, tots els nacionalistes (catalans s'entèn) són uns totalitaris ..., t'autodesqualifiques tu mateix.


A més l'estudi no diu res d'ERC, parla de 4 partits: CiU, PSC, PP i ICV.

Que hem de dir dels dirigents del PP i de C's, el proletariat vaja.
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Anacional , acabes de demostrar el totalitarisme que amaga el pensament espanyolista (ni que sigui amagat) a tot arreu: tots els que no son de la meva corda son totalitaris i uns burgesos.

Clar, tots els nacionalistes (catalans s'entèn) són uns totalitaris ..., t'autodesqualifiques tu mateix.


A més l'estudi no diu res d'ERC, parla de 4 partits: CiU, PSC, PP i ICV.

Que hem de dir dels dirigents del PP i de C's, el proletariat vaja.
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
"Quan s’analitza l’encreuament de l’escala de nivell de vida amb la simpatia de partit, la correlació entre totes dues variables
desapareix.
Així doncs no es detecta una relació clara entre el nivell de vida i l’afinitat política dels enquestats.
És molt probable que la manca de casos en la mostra per determinats partits amagui certes tendències. Caldrà esperar a la
utilització d’aquesta classificació en els Baròmetres d’Opinió Política per extreure’n conclusions."

Extret de l'idescat, tots coneixem (huy, tots no q encara l'anacional encara se'ns enfadarà) molts coneixem l'actitut nacionalista espanyola del Pais.
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
En primer lloc el plantejament de vot implica la gent que vota, per tant gairebé el 50 % de la població del Principat no hi som contats. En segon lloc un del índexs que es planteja per determinar la classe a la que es pertany és el nivell d'estudis (més nivell d'estudis una classe més alta).
En tercer lloc el plantejament de la notícia és demagògic i en alguns casos fals.Si digues el segment social que vota més al PSC és el de classe baixa i mitja baixa ok, però no es pot dir que la majoria de la classe baixa vota PSC i PP, quan el PP rep menys de la meitat de percentatge que CIU en aquest segement de població (22 en la classe baixa i 18 en la mitja-baixa CIU per 10 a la baixa i 5 a la mitja-baixa PP).
De fet el comentari es podria dir que el PP registra els seus millors resultats en la classe baixa i en l'alta (9.7 i 9.3 respectivament), que el PSC en la baixa i mitja-baixa (26.9 i 28.7), que Ciutadans registra els seus millors resultats en la classe alta i mitja-alta (4 i 3.6), ERC rep els millors resultats en la calsse mitja i mig alta (15.2 i 16.3) i ICV a mesura que la classe va pujant és on rep més vots.
Per tant el plantejament és irreal, ja que no són els ingresos l'únic que fa que sigui d'una o altra forma, a part de que les baixes voten al PP és una mitja-veritat, també és té en compte el nivell d'estudis, estar o no en actiu, la professió (segons això els autònoms, pagesos per exemple, són professions liberals, són com empresaris) i el nombre de persones que formen el nucli familiar. A més implicaria que el PP i el PSC no són nacionalistes (segons anacional i altres).
No sé perquè dic tot això, de fet no entenc aquestes manies, perqu`+e implicaria que aquí es donen situacions diferents de la resta de l'estat perquè hi ha més nacionalismes a paret de l'espànyol?
És una enquesta, d'aquelles que acostumen a dir que volem expulsar els inmigrants, o com a mínim que no els volem aprop. Quina credibilitat
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
¿Idescat dice que queréis expulsar inmigrantes?
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
No Redado lo dice el INE.
Quan a les enquestes a nivell estatal planteja que la majoria de la població creu que hi ha massa immigració i que si bé a vegades no li importa que hi hagi immigrantsla un nombre molt important de la població diu que no els vol tenir aprop.
Ho dic simplement en el sentit que les enquestes s'usen en benefici d'uns o altres depenen dels seus resultats, és com quan la majoria de la població planteja en enquestes que el principal problema per ells i l'estat és ETA per damunt de poder tenir un lloc on viure o un plat a taula.
Jo no faré demàgogia del que tu diguis i tu no ho fas del que jo dic ok?
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
El pp obté els vots en Sarria zones riques es veu això en els diaris del dia seguent de la votació, i en les zones obreras agafa el vots dels que avans votaban al psuc...
De totes formes en ejpanya nomes fam que sortir articles, videos per descalificar-nos
jO COS MILIEURISTA I PARLO CATALÀ COM MOLTA GENT DEL MEU BARRI eL CLOT.
INDEPENDENCIA, REFERENDUM AUTODETERMINACIÓ YA
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
EL DINER NO TÉ NI PATRIA NI FRONTERA !!!

"El catalanisme o nacionalisme català és el moviment que propugna el reconeixement de la personalitat política i cultural de Catalunya o els Països Catalans.

Segons Joan Fuster Hi ha "catalanistes" perque hi ha "espanyolistes" [1], i de fet el catalanisme apareix segles després de la persecució contínua dels drets catalans mitjançant per exemple els Decrets de Nova Planta, el Tractat dels Pirineus i la prohibició del català en els successius intents fracassats unificadors per part de Castella.

Generalment, els partits o individus que es declaren catalanistes o nacionalistes catalans solen considerar que Catalunya, o els Països Catalans, són una nació que mereix un cert grau d'autonomia política, o fins i tot la independència."

dinero is in the air...
every time i look arround...
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
EL DINER NO TÉ NI PATRIA NI FRONTERA !!!

"El catalanisme o nacionalisme català és el moviment que propugna el reconeixement de la personalitat política i cultural de Catalunya o els Països Catalans.

Segons Joan Fuster Hi ha "catalanistes" perque hi ha "espanyolistes" [1], i de fet el catalanisme apareix segles després de la persecució contínua dels drets catalans mitjançant per exemple els Decrets de Nova Planta, el Tractat dels Pirineus i la prohibició del català en els successius intents fracassats unificadors per part de Castella.

Generalment, els partits o individus que es declaren catalanistes o nacionalistes catalans solen considerar que Catalunya, o els Països Catalans, són una nació que mereix un cert grau d'autonomia política, o fins i tot la independència."

dinero is in the air...
every time i look arround...
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
20 abr 2007
Pues jo soc un pobraco de merda,i parlo catala i soc de l'ei..

Visca Catalunya lliure!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Re: Si usted tiene dinero es catalanista
21 abr 2007
q cada cop som més q no votem...obviem les abstraccions estadístiques.
salut i abstenció
Sindicato Sindicat