Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
::5è aniversari de l'Ateneu de Barberà:: 20-21 d'abril
19 abr 2007
Us passem el comunicat que s'ha difós en motiu del 5è aniversari del centre social autogestionat Ateneu de Barberà. Esteu tothom convidat, salut!
cartell 5è aniversari.jpg
5 ANYS CONTRIBUINT AL CONTRAPODER POPULAR DES DE BARBERÀ

Aquest cap de setmana l’Ateneu de Barberà celebrarà els actes del seu 5è aniversari, fent diferents actes de caire festiu al centre social i al passatge i plaça Cooperativa. Han estat 5 anys de treball associatiu, cultural, polític i de lleure alternatiu fet des de la base i basant-se en la potencialitat autoorganitzativa i creativa del jovent i del veïnat en general, rebutjant qualsevol tipus de dependència del nostre treball en subvencions, convenis econòmics o directrius d’estructures jeràrquiques, clientelars, submisses o professionalitzades. El que hem fet s’ha fet des de les mateixes persones que s’han fet seu i s’han identificat amb l’Ateneu de Barberà, pura i simplement.

En aquests 5 anys hem demostrat que es possible treballar i consolidar un espai des de la plena autogestió i autonomia, un model de funcionament, encara, únic a la ciutat, però no aïllat, ja que cada cop són més les persones que reconeixen aquest treball i altres experiències associatives treballen parcialment, encara, en aquesta línia. Tampoc podem passar per alt la tasca de suport a l’autoorganització del jovent, una aposta en la qual sempre ha cregut l’Assemblea de Joves de Barberà i un dels motius pels quals, ara fa cinc anys, es creava l’Ateneu de Barberà, esdevenint un espai i una eina al servei del veïnat i no el local d’un col•lectiu únic. En aquest sentit volem remarcar el treball que fan el Kol•lectiu de Dones de Barberà, la Koordinadora de Grups de Barberà i el Col•lectiu Rokotroglo-Rocòdrom de Barberà, essent exemples d’autoorganització de jovent barberenc. També volem fer esment dels col•lectius que puntualment han fet i fan servir l’Ateneu de Barberà, com el Casal Català-Cubà de Barberà, el sindicat CGT-Barberà i Badia del Vallès, l’organització anti-repressiva Alerta Solidària o l’organització de l’Esquerra Independentista Endavant-OSAN, enriquint les presències de persones que s’autoorganitzen des de la pluralitat de les esquerres barberenques i vallesanes. I per últim, agrair, de tot cor, a músics i artistes i entitats associatives de Barberà que han fet possible multitud d’actes i activitats des del suport mutu, la companyonia, la solidaritat i la col•laboració, sense ells i elles l’autogestió, l’autoorganització i l’autonomia no tindria sentit. A tothom, moltes gràcies.

En definitiva, des de l’Ateneu de Barberà, des de les virtuts, encerts i errors, hem anat posant el nostre granet de sorra en favor del contrapoder popular, contribuint a una estratègia de transformació del nostre entorn revolucionant el poder institucional, i així ho seguirem fent. Seguirem treballant per la unitat popular de les classes populars organitzades i no organitzades de la ciutat i per la creació d'espais de participació política, social i cultural alternatius als existents, desobedients amb les estructures jeràrquiques que ens imposen tant des de dintre com des de fora de Barberà. Seguirem caminant, seguirem lluitant.

Salut!
Ateneu de Barberà
19 d’abril de 2007


Pd.: encara avui hi ha persones que són segrestades per l’Estat impunement per motius polítics. Ara li ha tocat a la Núria Pòrtulas, companya gironina segrestada a partir d’un muntatge policial dirigit des de la Conselleria d’Interior que encapçala Joan Saura (ICV). Solidaritat activa amb la Núria i solidaritat amb totes les persones que són privades de llibertat per motius polítics i de classe. Juanra, el 14 de maig brindarem per tornar-te a tenir entre nosaltres tot cantant “no hay cárcel, no hay leyes que encierren nuestros sueños. No te rindas (Núria!) resiste!!�.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more