Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
::5è aniversari de l'Ateneu de Barberà:: 20-21 d'abril
19 abr 2007
Us passem el comunicat que s'ha difós en motiu del 5è aniversari del centre social autogestionat Ateneu de Barberà. Esteu tothom convidat, salut!
cartell 5è aniversari.jpg
5 ANYS CONTRIBUINT AL CONTRAPODER POPULAR DES DE BARBERÃ

Aquest cap de setmana lâAteneu de Barberà celebrarà els actes del seu 5è aniversari, fent diferents actes de caire festiu al centre social i al passatge i plaça Cooperativa. Han estat 5 anys de treball associatiu, cultural, polític i de lleure alternatiu fet des de la base i basant-se en la potencialitat autoorganitzativa i creativa del jovent i del veïnat en general, rebutjant qualsevol tipus de dependència del nostre treball en subvencions, convenis econòmics o directrius dâestructures jeràrquiques, clientelars, submisses o professionalitzades. El que hem fet sâha fet des de les mateixes persones que sâhan fet seu i sâhan identificat amb lâAteneu de Barberà, pura i simplement.

En aquests 5 anys hem demostrat que es possible treballar i consolidar un espai des de la plena autogestió i autonomia, un model de funcionament, encara, únic a la ciutat, però no aïllat, ja que cada cop són més les persones que reconeixen aquest treball i altres experiències associatives treballen parcialment, encara, en aquesta línia. Tampoc podem passar per alt la tasca de suport a lâautoorganització del jovent, una aposta en la qual sempre ha cregut lâAssemblea de Joves de Barberà i un dels motius pels quals, ara fa cinc anys, es creava lâAteneu de Barberà, esdevenint un espai i una eina al servei del veïnat i no el local dâun colâ¢lectiu únic. En aquest sentit volem remarcar el treball que fan el Kolâ¢lectiu de Dones de Barberà, la Koordinadora de Grups de Barberà i el Colâ¢lectiu Rokotroglo-Rocòdrom de Barberà, essent exemples dâautoorganització de jovent barberenc. També volem fer esment dels colâ¢lectius que puntualment han fet i fan servir lâAteneu de Barberà, com el Casal Català-Cubà de Barberà, el sindicat CGT-Barberà i Badia del Vallès, lâorganització anti-repressiva Alerta Solidària o lâorganització de lâEsquerra Independentista Endavant-OSAN, enriquint les presències de persones que sâautoorganitzen des de la pluralitat de les esquerres barberenques i vallesanes. I per últim, agrair, de tot cor, a músics i artistes i entitats associatives de Barberà que han fet possible multitud dâactes i activitats des del suport mutu, la companyonia, la solidaritat i la colâ¢laboració, sense ells i elles lâautogestió, lâautoorganització i lâautonomia no tindria sentit. A tothom, moltes gràcies.

En definitiva, des de lâAteneu de Barberà, des de les virtuts, encerts i errors, hem anat posant el nostre granet de sorra en favor del contrapoder popular, contribuint a una estratègia de transformació del nostre entorn revolucionant el poder institucional, i així ho seguirem fent. Seguirem treballant per la unitat popular de les classes populars organitzades i no organitzades de la ciutat i per la creació d'espais de participació política, social i cultural alternatius als existents, desobedients amb les estructures jeràrquiques que ens imposen tant des de dintre com des de fora de Barberà. Seguirem caminant, seguirem lluitant.

Salut!
Ateneu de Barberà
19 dâabril de 2007


Pd.: encara avui hi ha persones que són segrestades per lâEstat impunement per motius polítics. Ara li ha tocat a la Núria Pòrtulas, companya gironina segrestada a partir dâun muntatge policial dirigit des de la Conselleria dâInterior que encapçala Joan Saura (ICV). Solidaritat activa amb la Núria i solidaritat amb totes les persones que són privades de llibertat per motius polítics i de classe. Juanra, el 14 de maig brindarem per tornar-te a tenir entre nosaltres tot cantant âno hay cárcel, no hay leyes que encierren nuestros sueños. No te rindas (Núria!) resiste!!â?.

This work is in the public domain
Sindicat