Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : mitjans i manipulació
Industria quimica >>Ercros tanca les fàbriques i acomiada els treballadors
19 abr 2007
La reestructuració industrial i laboral costarà 123 milions El grup químic vol una empresa més eficient i productiva En acabar el pla, la companyia tindrà una taxa de rendibilitat interna del 23%
Maria Teresa Coca

El grup químic Ercros va anunciar ahir que el seu futur passa per la reordenació industrial i laboral, amb el tancament de 5 de les 19 fàbriques, l'eliminació de quatre línies de producció considerades no estratègiques i una reducció del 16% de la plantilla, és a dir, l'acomiadament de 355 treballadors.

Aquests són els tres eixos bàsics del pla estratègic d'empresa per al període 2007-2010 que el grup ha dissenyat per garantir el creixement amb la nova dimensió industrial que va assolir després de les compres del grup Aragonesas i de Derivados Forestales realitzades els dos últims anys, i que li ha permès triplicar la xifra de negocis.

L'objectiu final és assolir una empresa més eficient i productiva en la qual el 2010 l'EBITDA ordinari equivalgui al 10% de la facturació quan el 2006, amb 45 milions, va suposar el 6,3% dels 721 milions d'ingressos anuals.

Al final del període, quan s'hagin implementat el conjunt de 16 mesures que inclou el pla de millora d'eficiència, la química creu que obtindrà una reducció anual de costos de 30 milions i que la taxa interna de rendibilitat se situarà en el 23%.

Assolir aquestes sinergies implicarà, però, un cost de 123 milions d'euros -entre indemnitzacions laborals i inversions industrials- que es finançarà amb una ampliació de capital de 144 milions d'euros, a dues accions noves per cada cinc d'antigues. A més de sufragar el pla, una part dels diners de l'ampliació, 21 milions, es destinaran a reduir el deute actual de la companyia, xifrat en 250 milions. El 2010, el deute financer ha de representar menys del 50% del patrimoni net del grup, contra el 70% del 2006.

En concret, tancaran la fàbrica de Sant Celoni (54 persones) -en aquest cas amb l'expedient pactat amb els sindicats-, Montsó (125 empleats) i les plantes de la firma Agrocros que el grup té a Silla i Catadau (País Valencià). L'expedient d'ocupació afectarà 139 treballadors més entre la resta de centres de treball i les seus corporatives.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Industria quimica >>Ercros tanca les fàbriques i acomiada els treballadors
19 abr 2007
no explica nada de josep pique quien, trabajando por cuenta de javier de la rosa descapitalizó y arruinó la empresa.
Sindicato Sindicat