Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
18 abr 2007
Doscentes persones a la concentració en motiu de la greu agressió que va patir un militant de la CAJEI durant la presentació de la Campanya Nacional a Sabadell
2358034_6895_2.jpg
Crònica de Vilaweb:

DIMECRES, 18/04/2007 - 19:00h
Més d'un centenar de persones protesten a Sabadell contra l'agressió de dissabte
La concentració l'ha convocada la CAJEI

Entre un centenar i dos de persones s'han concentrat aquest vespre davant de la casa de la vila de Sabadell per a protestar per l'agressió que van patir dissabte dos militants de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). L'acte l'ha convocat la mateixa Coordinadora, que s'ha queixat que els mossos d'esquadra hagin presentat l'agressió com una baralla entre grups.

La CAJEI acusa el conseller d'Interior, Joan Saura, de ser poc bel·ligerant amb els grups feixistes.

Un portaveu del grup, en declaracions a VilaWeb, dubta de si la reacció de Saura hauria estat la mateixa, en cas que l'agredit hagués estat militant de les joventuts de qualsevol dels partits parlamentaris. Respecte de l'actuació dels mossos, ha comentat que sovint responien passivament als incidents relacionats amb grups neonazis o feixistes que hi ha hagut al Vallès.

Agressió feixista

Dissabte, al final d'un concert reivindicatiu, una dotzena de joves d'estètica skin van colpejar un dels assistents del concert, que no era de Sabadell. Quan un amic va intervenir-hi per defensar-lo, li enfonsaren una ganivetada que li va afectar el fetge. Aquest noi, militant de la CAJEI, ja ha sortit de l'UCI i actualment es recupera de la ferida en un hospital barceloní.

El portaveu de la CAJEI diu que els agressors van mantenir una actitud violenta durant tot el concert, cercant brega i baralles. La CAJEI accepta que, com pretenen els mossos d'esquadra, els agressors puguin no tenir vinculació amb grups d'ideologia neonazi, però sosté que l'agressió va ser de caràcter feixista i premeditadament contra integrants dels moviments socials.

Des de l'Ajuntament de Sabadell la Comissió de la Convivència va aprovar dilluns una declaració condemnant els fets.


Manifest de la concentració de CAJEI i MPS:

El Vallès n’està fart...
Prou agressions als moviments socials! Prou passivitat policial!


ELS FETS
El passat divendres 13 d’abril un militant de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) va ser greument apunyalat en el transcurs del concert reivindicatiu que tancava la jornada juvenil combativa convocada per la Coordinadora sota el lema “Ni especulació ni destrucció. El jovent defensa el territori�.

Tot havia transcorregut amb normalitat fins que dins del recinte on es celebrava el concert va aparèixer un grup de joves que van començar a barallar-se entre ells. Alguns companys de la CAJEI van córrer a separar-los per tal d’evitar qualsevol incident en el concert que estàvem organitzant.

Tanmateix, aquest grup d'individus, al voltant de 14 persones, van esperar fora a que la gent marxés i van intentar entrar repetides vegades al recinte amb l'objectiu d'agredir a la gent que encara era dins recollint. En el moment que se'ls va fer fora van començar a apallissar un militant de la CAJEI que encara estava recollint. En adonar-se, d’altres companys van anar a separar-los per salvaguardar la integritat física del que estava essent brutalment apallissat. Va ser en aquest moment quan un dels militants de la CAJEI va intentar acabar amb la batussa. Com a resposta va ser apunyalat en el lateral dret del cos.

LES CONSEQÜÈNCIES
- El divendres, que va començar amb la presentació de la Campanya Nacional de la CAJEI en defensa del territori, va acabar amb dos ferits greus i desenes de ferits lleus i contusionats.
- El company que va patir l’apunyalada encara roman a l’hospital, havent sortit de la UCI abans d’ahir i amb un diagnòstic molt greu que, desitgem, no l’impedeixi gaudir de l’alta d’aquí a uns dies.
- A partir dels fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació policial que considerem irresponsable i decepcionant, en tant que la seva primera hipòtesi, mantinguda fins al moment, conduïa a una baralla grupal que no es correspon amb la declaració de cap dels testimonis presents, ni tant sols dels mateixos agressors, que no han ni gosat reaparèixer.
- A més, el cos policial autonòmic no només es va treure de la màniga una hipòtesi, sinó que va pressionar el company que va patir l’agressió amb arma blanca i el se entorn quan aquest encara estava dins de la UCI.
- A dia d’avui no hi ha cap detingut i la investigació policial encara se situa en una ambigüitat absurda pel que fa a l’esclariment dels fets succeïts.
- El Conseller d’Interior, Joan Saura, ha fet públiques unes declaracions als programa televisisu La Nit al Dia que considerem poc bel•ligerants amb els agressors i que no fan més que refutar la línia d’investigació dels Mossos d’Esquadra.
-
LES NOSTRES DENÚNCIES I EXIGÈNCIES:
- És totalment intolerable que aquesta mena d’agressions continuïn succeint al Vallès, donada la regularitat amb la qual es produeixen, la passivitat policial que les acompanya i el caràcter feixista que adquireixen en tant que no són esporàdiques ni casuals i que sempre es dirigeixen contra membres dels moviment socials catalans.
- Igualment, tampoc es pot tolerar que el Sr. Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, amb la responsabilitat que li pertoca com a tal, prengui una postura ambigua envers els fets. Actuarien de la mateixa “pressa� i ambigüitat Joan Saura i els Mossos d’Esquadra si les agressions s’haguessin produït en el transcurs d’un acte organitzat per les joventuts d’algun dels partits polítics representats al Parlament de Catalunya, per exemple?
- Exigim que en les pròximes hores es produeixi un pronunciament públic i clar per part de les autoritats polítiques i policials de Catalunya, mostrant el seu recolzament explícit al nostre company i a la CAJEI i comprometent-se a posar tots els esforços en la detenció als responsables de l’agressió i dels aldarulls produïts durant el concert reivindicatiu.

Per la part que pertoca a la CAJEI, i ara per ara, no ens queda altre remei que continuar investigant per la nostra banda, amb el suport de la societat vallesana en general, i del Moviment Popular de Sabadell en concret.

CAJEI
Moviment Popular de Sabadell

Països Catalans, 18 d’abril de 2007
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
18 abr 2007
Darrera notícia a www.transversalweb.com

"Actitud feixista"

·Segons la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), fet que els Mossos neguen

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) sosté que l'agressió amb arma blanca que va patir un jove el cap de setmana passat a Sabadell és de caràcter eixista. Els Mossos d'Esquadra van descartar ahir que l'agressió al jove, que ja ha sortit de l'UCI de l'Hospital del Parc Taulí de Sabadell, tingués cap relació amb una baralla per raons ideològiques.

> Un jove de l'AJG, apunyalat a Sabadell

> Manifestació contra l'agressió aquest dissabte 21 d'abril

En una roda de premsa celebrada avui, el portaveu de la CAJEI, Oriol Sánchez, ha explicat que "es tracta d'un atac de caràcter feixista per l'actitud premeditada dels agressors", perquè van estar provocant altercats durant tot el concert organitzat per la CAJEI.

El Moviment Popular de Sabadell (MPS), que avui ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat de la CAJEI, ha assenyalat, de la seva banda, que els agressors són persones que han participat en nombrosos actes, que en algunes ocasions han provocat desperfectes en instal·lacions. La portaveu de MPS, Míriam Ferràndiz, ha advertit que, a partir d'ara, intentaran adoptar mesures perquè els agressors no acudeixin més als seus actes.

Doble agressió
El jove de 20 anys que va patir una punyalada en l'abdomen ha sortit ja de l'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha ingressat en un hospital de Barcelona, mentre que un altre jove que ambé va resultar agredit ahir va interposar una denúncia per l'agressió. Des de la CAJEI han lamentat que els Mossos d'Esquadra considerin que la baralla era entre dues bandes, quan ells eren els organitzadors de la festa i els agressors formaven part d'un rup que va anar a increpar-los.

Oriol Sánchez considera que els agressors són "joves que fan de la violència una diversió i actuen sota els efectes de les drogues», encara que desconeixen si formen part d'algun grup skin".

La Comissió de la Convivència de Sabadell ha emès avui un comunicat en el qual condemna l'agressió i es reafirma en la versió dels Mossos d'Esquadra, que a data d'ahir afirmaven que no i ha components ideològics en l'agressió. La Comissió de la Convivència de Sabadell està integrada per partits polítics, associacions de veïns, víctimes de la violència d'extrema dreta, cossos de seguretat, el col·legi d'advocats i ssociacions d'immigrants, entre d'altres entitats.
Modificat el ( dimecres, 18 abril de 2007 )
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
18 abr 2007
Abans quan algú patia la violència feixista tot

s'incendiava, la ràbia no cabia en els cors de la gent.

Les paraules CIVISME o NO-VIOLÈNCIA no tenien sentit.

Era la resposta ...


Avui en dia tots anirem a treballar tranquil·lament i al Bar a comentar "mira el Què, que fort això de Sabadell" però tot es queda aquí. Estem en campanya, mira que cartells!!! NO EM FOTIS !

SI però des d'aquí animo a la gent que surti al carrer, en cada carrer , en cada poble... aixequem barricades, trenquem els seus aparadors, fins a arribar a les casernes dels mossos d´esquadra i al despatx d´aquest llangardaix SauraICV, que ha fet de la repressió el mateix que va fer PUJOL i CIU, el llangardaix saura com que no vol la cosa, i el dinosaura del Pujol cridant al PP i usant les forces d´ocupació espanyoles de la nacional i dels delegats del govern!!!!

Tot maquillatge. per exemple: ICV L´HEROI DELS MITJANS, DESALLoTGEN SENSE INCIDENTS guuuuau un premit!!!! titular del periodico :Els Mossos desallotgen un centre social okupa a Cornellà de Llobregat sense incidents. mOLT BÉ SAURA, SENSE INCIDENTS?? Doncs no; periodistes, els mossos aquest demati si han usat la violència!
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
18 abr 2007
postdata

Amb ICV manant els mossos:

un feixista intenta assassinar un independentista i els mossos diuen que és un cas de simple viollència juvenil

els centres socials es desallotgen, però sense incidents,
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
La mateixa nit i abans de que pases l'agresió al jove de la CAJEI, un grup de 15 skins de sabadell i un atontat dels rudes lleida que va amb ells, els quals van estar foten brega tota la nit dins i fora del concert. Van seguir a tres nois de lleida fins al coche d'aquets i els van apallisar donantlosi patades al cap i robanlosi el mobil i la casadora, al noi que li van robar el mobil van estar trucant tota la matinada a sonpare dientli que li havien trencat la cara al seu fill, i que i tornarien, aquets individus es mouen per tots els concerts, seria hora de comensar a fer llimpiesa d'akesta chusma, no se si son els mateixos que van agredit al jove pero si u son la historia fa pudorota i es molt fort.
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
aviam, lo que no s'enten es que enmig d'un concert independentista hi vagin 15 fatxes i no solament no surtin mal parats sino que q sobre acabin agredint gent!!

Digueu lo que volgueu però dubto molt que a un concert de muguruza o S.A a euskadi a cap fatxa se li acudi anar. No durarien ni 10 segons.

baskitis? potser, pero es k aqui no ens fem
respectar.
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
pesats que sou, no eren feixistes, eren apolítics i penya rude.

Prou de manipulacíó.
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
es que els skins akets van de antifesixistes!!
pr en realitat no ho son, si q es beritat que tambe rula per aki un de Lleida amb ells.
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
aquest noi de lleida va ser identificat pels mossos després de la punyalada
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
El més fort és que molts d'aquest "apolítics", que van participar en l'agressió, van anar a la concentració i ningú va dir res. És molt trist.
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
Com a militant de l'esquerra independentista, el que realment és fort és que hi hagi gent que malintencionadament aprofiti aquesta tragèdia (perquè un intent d'homocidi és una tragèdia) per resoldre conclictes personals.
Els pocs pelats de sabadell que ahir van fer acte de presència son gent militant i els dos o tres que van intentar quedar-se que no ho eren, se'ls va convidar a marxar. Al final de l'acte, els que es van quedar es van veure forçats a marxar acompanyats per gent de la PAS, davant el creixent ambient hòstil.
Estic d'acord en fer una purga contra els apolítics que fan mal als nostres actes però no contra una estètica. Aquesta actitud seria més pròpia d'un règim feixista, no creieu?
Crec que l'MPS, com a òrgan aglutinador del teixit associatiu sabadellenc ha de dictar unes pautes molt més estrictes i defensar-les com cregui convenient.
Prou intrussió apolítica als nostres actes!
Unitat Antifeixista ja!
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
19 abr 2007
Ei, això ho llegeix tothom, inclosa policia. Absteniu-vos de debatre per aquí siusplau!
Sabadell ciutat podrida
19 abr 2007
entre intents de macarra subnormals supergallitos quan van en grup i moviments impopulars que la caguen una vegada darrera l'altre m'estan donant l'existencia

crec que em canviaré de ciutat, aqui no es pot militar
Re: Doscentes persones a Sabadell contra les agressions al jovent que lluita
26 abr 2007
La baralla la van comensar els tres(eren mes de tres) de lleida pegant a un rudelleida a dintre el concert. Pero el que no sabien es que el rude comptaba amb el suport dels de sabadell
A mes , aquets tres son uns ambiguos.
Mentides a 2 euros
27 abr 2007
Això és indignant, només he hagut de navegar per 2 foros sobre els fets del "divendres" per a poder trobar: manipulacions, criminalitzacions, exageracions, invencions... sobre els fets d'aquell dia.
Això sembla el mercadillo del diumenge, aki cada un diu la seva, i laltre a continuació el supera.
Tant que alguns es queixen de la manipulació mediatica, i tan el comunicat oficial del MPS, com altres simpatitzants han afegit comentaris tant tergiversats...no se si per interès personal o perke son subnormals.

Una cosa està clara, que a sabadell d skins apolitics no ni ha ni un. És a dir que aviam si ens anem posant al dia abans d'afegir comentaris a la valenta,que es molt fàcil escriure com un cobard desde casa. Ja sabeu qui som i podeu saber on trobarnos, així doncs si heu de parlar amb nosaltres que sigui cara a cara, i no per fredes paraules escrites!

JA N'HI HA PROU DE MANIPULACIÓ!!
Antinazis Sabadell
01 mai 2007
Som 100% ANTIFEIXISTES
la lluita està al carrer, i no en les mariconades de ke us ompliu la boca, així ke prou de despreciar la nostra lluita, i de degenerar el moviment sharp a sabadell.

ANTINAZIS MANEN - WARRIORS SABADELL
Re:Mes rebaixes.
06 mai 2007
El cas és que hi ha un parell de coses que no acabo d´entendre.
Tant que és parla de sabadell, tant moviment alternatiu, tants ocupes, i tant de tot i no sabeu ni netejar els draps bruts dins de casa, és necessari que ho feu per internet?
I desprès m´agradaria saber perque no dieu la veritat? Perque no aprofiteu aquesta ocasió per acabar amb tota la merda que corre entre elss vostres militants.Perque no aprofitar ara per fer una purga? Prou de gent que diu que és una cosa i les seves actituds en responen a un altre, prou de ajudar a gent per sentimentalismes estùpids.
I l´excusa de " és una cosa nostre, nosaltres ja veure´m que hi fem", ja no funciona.Ara la cosa ja ha passat de cualsevol limit, ara ja és cosa de tots i si vosaltres no penseu fer res, hi ha gent no sabadellenca que si que ho pot fer.
Sindicato Sindicat