Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Congrès Internacional de Balística a Tarragona
18 abr 2007
El Palau de Congressos de Tarragona acull (13 a 20 d'abril) el 23 Congrès Internacional de Balística. El Patronat Municipal de Turisme organitza la part turístico-gastronòmica dels 650 congressistes (entre professionals, "científics", industrials...) que facilitaran als exèrcits com matar més i millor.
Coherència i postures (o impostures?)

Els éssers humanes, normalment, i més en aquesta societat, tenim problemes amb la coherència. Unes per ignorància i altres limitacions, la qual cosa les fa, si més no, justificables, encara que contribueixin a no evitar danys a tercers. Altres per altres motius gens justificables vinculats a lâafany de lucre o de poder. Aquestes darreres no tenen justificació, saben perfectament el resultat dels seus actes i incoherències, en el cas que ho siguin, ja que també podria ser que tinguin molt clar que és el que volen i les estratègies per despistar i dissimular amb la qual cosa ja no hi hauria incoherència sinó âposturesâ?, âposesâ? per dissimular el fons de la qüestió. Posarem dos exemples:
- En el primer cas trobaríem moltes persones que es/ens vam manifestar contra la guerra en el mes de febrer de 2003. Bona part dâaquestes persones, probablement, no saben que amb els seus impostos segueixen finançant les guerres i la despesa militar. Probablement tampoc saben que, per exemple, dipositant diners per a fons dâinversions a entitats com el BBV possibiliten que lâentitat inverteixi en empreses relacionades amb la fabricació dâarmament. Segurament, tampoc saben que a Tarragona sâestà celâ¢lebrant el 23è Congrès Internacional de Balística.
Per qui no ho sàpiga o no ho recordi, els diccionaris diuen que la balística és la ciència o part de la Física que estudia la trajectòria, el vol i els efectes terminals dels projectils (bales, bombes de gravetat, cohets, míssils balístics...).
- En lâaltre supòsit trobem, per exemple, lâAjuntament de Tarragona, o si més no el seu equip de govern. LâAjuntament de Tarragona, en la figura del seu alcalde, junt amb lâAutoritat Portuària es congratulà de la visita de vaixells de la VIA Flota dels EUA i desenvolupà una campanya per tal que el port de la ciutat esdevingués seu logística dels vaixells de guerra dels EUA i de lâOTAN. Els vaixells dels quals sâignora el tipus de propulsió i lâarmament, segueixen venint des de lâany 1997 en que va venir el portaavions JFK.
La incoherència, o âposturaâ? (potser seria més adient dir âimposturaâ??) apareix quan, a finals del 2005, lâalcalde (que té informacions que nosaltres ignorem) denúncia que la Coordinadora no havia denunciat la presència dâun vaixell de guerra (cosa que si sâhavia efectuat) i diu que vol signar contra els vaixells de guerra (a lâhora de la veritat no es va presentar ni va signar). Apareix, també, quan lâAjuntament sâadhereix a la xarxa âAlcaldes per la Pauâ? i envia regidors a New York o a Hiroshima, en nom de la pau. Després, lâAgustí Mallol, un dels regidors, explicarà en un article que el desarmament nuclear no té res a veure amb els vaixells de guerra. Evidentment, lâAjuntament no ha realitzat cap de les âiniciativesâ? que se suposa havien de desenvolupar-se a partir de lâadhesió.
El fons de la qüestió sota la âposturaâ? apareix amb més claredat quan veiem que el seu Alcalde mostra el seu entusiasme per lâexèrcit que considera imprescindible, o quan impulsa mesures (afortunadament no aprovades) per incorporar militars a la guardia urbana o quan no ha mostrat el menor interès en impulsar una vintena de mesures de foment de la cultura de pau que la Coordinadora li va lliurar (a més de als grups de lâoposició que tampoc han mostrat major interès en aquest tema). La gota que fa vessar el got és la celebració del 23è Congrès Internacional dâISB (Simpósium Internacional de Balística) organitzat per IBC (associació que compta amb socis com el Laboratori dâInvestigació dâarmament dels EUA, amb NDIA (National Defense Industrial Association), RAFAEL (armament development authority Ltd) d'Israel, etc.
La ânotíciaâ? arriba quan ja fa temps (1999) que funciona la campanya âPer la pau, Prou investigació militarâ? i coneixem, també, que Justícia i Pau i la Fundació per la Pau promouen la campanya "Per una Universitat desmilitaritzada". Aquesta campanya neix del Projecte de Llei sobre la carrera militar, que en aquests moments està en fase de discussió al Congrés dels Diputats.
Aquest Projecte de Llei preveu atorgar una titulació universitària per als aspirants a oficial de les forces armades mitjançant la creació dâuns nous âcentres universitaris de defensaâ?. Ãs a dir, es pretén donar caràcter universitari als estudis militars i establir un lligam orgànic amb les acadèmies i centres docents militars, adscrivint-los a universitats públiques.
No tenim res en contra de que els militars cursin estudis en les universitats, al contrari. Hi tenen dret com qualsevol altre ciutadà. Però si aquesta Llei prospera, la formació dels oficials militars es convertirà âde factoâ? en ensenyament universitari i s'establirà una influència directa del Ministeri de Defensa en la vida universitària. Això suposarà en definitiva la penetració de la cultura militar i de la guerra a la Universitat.
El projecte de Llei sâafegeix a les actuacions que ja està desenvolupant el Ministeri de Defensa per difondre el militarisme en els centres dâensenyament. Actualment el Ministeri ja compta amb els âprescriptorsâ? que són persones vinculades als centres dâensenyament que fan de pont entre Defensa i el centre per preparar xerrades, visites i/o altres actes relacionades amb el món dels militars.
Per concloure, lamentem que la Universitat Politècnica de Madrid colâ¢labori amb aquest tipus dâesdeveniments militaristes sumant-se a Institucions que es dediquen a la indústria de la mort amb el vist-i-plau dâajuntaments com el de Tarragona i fem una crida a la coherència (la dels que, sovint, no sabem el que realment es cou, el primer colâ¢lectiu que esmentava al principi) per tal que, dâacord, amb el No a la guerra, sâafegeixin a les campanyes âPer una Universitat desmilitaritzadaâ? i a la objecció fiscal a la despesa militar.

Tarragona, 17 dâabril de 2007
Mira també:
http://tgnapau@tarragona.tinet.org

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Congrès Internacional de Balística a Tarragona
18 abr 2007
En aquest cas sí que estaria bé dir-los que provin la seva pròpia medicina. Petons i que no s'atur la lluita contra la guerra.
Sindicat Terrassa