Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cal continuar amb la campanya de suport a Laura Riera. Llibertat ja.
18 abr 2007
FENT MEMÃRIA.

La matinada del dia 27 dâagost de 2001 un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil va detenir a la Laura Riera, de 21 anys, a la seva casa de Terrassa. La Laura era membre activa de lâAssemblea dâOkupes de Terrassa, afiliada a la Federació Local de CGT i militava en diferents moviments socials de la ciutat.

La detenció es va fer sota la legislació antiterrorista (criticada per múltiples organitzacions, nacionals i internacionals, de defensa dels drets humans i pel Comitè contra la tortura de lâONU). La Laura va restar 5 dies incomunicada a la comissaria de la Guàrdia Civil de Madrid i va patir tortures i amenaces que la van portar a signar una declaració autoinculpatòria dictada per la mateixa policia. Al cap dâaquests 5 dies, la Laura va ingressar a la presó.


DISPERSIÃ, AÃ?LLAMENT, RESTRICCIONS DE DRETS, TRASLLATS,...

Dâaixò ja fa més de 5 anys i mig i des dâaleshores ha estat dispersada per diverses presons de lâestat espanyol, amb el patiment que li ha comportat a ella i als seus familiars. En les presons ha estat objecte de reiterats abusos: tancament en celâ¢les dâaïllament, aplicació constant del règim FIES, restricció de les visites, impediments per estudiar, trasllats inesperats,.... La Laura ha realitzat diverses protestes i vagues de fam per reclamar els seus drets i els de la resta de presos/es polítiques. Això sovint li ha valgut sancions i un increment en el tipus dâaïllament.

EL JUDICI.

Les acusacions fetes contra ella li van comportar dos judicis a lâAudiència Nacional, hereva directa del Tribunal de Orden Público del franquisme. El primer dâells a finals de setembre del 2004, més de 3 anys després de la seva detenció, i el segon a lâany 2005. Al primer se lâacusava de donar suport a lâescamot dâETA que va atemptar contra el regidor de Viladecavalls pel PP lâany 2000. En el segon judici lâacusació era de colâ¢laboració amb banda armada. En tots dos casos ella es va declarar innocent i va recordar que va signar la seva primera declaració sota tortures. La sentència del primer va ser condemnatòria, 9 anys de presó, amb un procés ple dâirregularitats. Paradoxalment al segon judici va ser declarada innocent alâ¢legant que no quedava provada la seva participació en lâatemptat ni la seva colâ¢laboració amb banda armada. Malgrat això, la Laura continua empresonada.


CRIMINALITZACIÃ DELS MOVIMENTS SOCIALS.

Lâempresonament de la Laura va ser utilitzat pel Ministeri de lâInterior i per alguns mitjans de comunicació per emprendre una campanya de criminalització dels moviments socials alternatius de Terrassa. La CGT es va veure esquitxada per aquest fet. La resposta ha estat defensar la innocència de la Laura i la seva trajectòria personal i de militància, i emprendre campanyes de solidaritat amb ella i els seus familiars.

LA SOLIDARITAT DE LA CGT.

Des de la seva detenció, i a instàncies dels companys i companyes de la Federació Local de Terrassa, la CGT va manifestar de forma clara i inequívoca el seu suport cap a la Laura i el seu compromís dâexercir una solidaritat activa. Fruit dâaquesta solidaritat la Laura ha rebut cartes i visites de companys/es, suport jurídic dâuna advocada de la CGT de Madrid, presència de companys/es del sindicat en els judicis, presència i record de la Laura en les manifestacions del 1er de Maig, en els mitjans dâinformació del sindicat, aportacions econòmiques del sindicat que han estat decisives per poder garantir als seus familiars més directes mantenir el ritme de visites a les distants presons on la Laura ha estat.


LA LAURA ENCARA ESTÃ A LA PRESÃ. QUÃ PODEM FER?

Han passat més de cinc anys i encara en manquen més de tres per a que pugui sortir. Des de la CGT de Catalunya continuem denunciant:


lâexistència de la Llei Antiterrorista, que permet lâaïllament i la tortura de les persones detingudes, i de lâAudiència Nacional, tribunal dâexcepció,
la criminalització dels moviments socials que du a terme, de manera sistemàtica lâEstat.
Per tot això, des de la Secretaria dâAcció Social demanem la solidaritat activa i cridem a cada sindicat i federació a:


realitzar aportacions econòmiques al compte de solidaritat a la Laura Riera: 2100 1391 96 0200043433 (posar al concepte âsolidaritat amb Laura Rieraâ? i la Federació o sindicat que fa lâaportació)
dur a terme actes i activitats de denúncia de la situació de la Laura i difondre la seva situació
estar atentes als actes i mobilitzacions i colâ¢laborar-hi i participar-hi de forma activa
escriure-la per recordar-li que no està sola: Laura Riera Valenciano CENTRO PENITENCIARIO DE VALENCIA Ctra. N-340, km. 225, 46220 Picassent (VALENCIA)
Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=2545
http://www.cgtcatalunya.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cal continuar amb la campanya de suport a Laura Riera. Llibertat ja.
18 abr 2007
ho sento, no podem estar per totes o la Laura o la Nuria.
Re: Cal continuar amb la campanya de suport a Laura Riera. Llibertat ja.
18 abr 2007
sociata club ets un/a IMBECIL
Sindicat Terrassa