Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Comunicat de la Campanya contra el Quart Cinturó
17 abr 2007
LA CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURà DEMANA A ERC i ICV-EUiA QUE SOL·LICITIN LâANUL·LACIà DE LâESTUDI ENCARREGAT PEL DEPARTAMENT DE POLÃ?TICA TERRITORIAL.


El diumenge 6 de maig: remarcatge del GR-97 i dels indrets amenaçats per la construcció del Quart Cinturó
La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha demanat a ERC i ICV-EUiA que sol·licitin al Govern de Catalunya la suspensió dels tràmits iniciats per l’empresa pública GISA per encarregar un estudi del traçat del tram Sabadell-Granollers-La Roca del Vallès del Quart Cinturó.

Tot i les declaracions de sorpresa i discrepància manifestades per d’ambdues formacions polítiques, des de la CCQC considerem que cal una actuació ferma i reglada per anul·lar l’actual encàrrec del tram Sabadell-Granollers-la Roca del Vallès del Quart Cinturó. Atesa la transcendència de l’acte administratiu promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) cal esperar d’ERC i ICV-EUiA una resposta eficient per evitar l’adjudicació de l’esmentat encàrrec tècnic.


DPTOP recupera el projecte inicial del Quart Cinturó

A partir de la documentació del concurs públic per a l’adjudicació de l’estudi es constata que el que es pretén és construir una autovia de dos carrils per sentit amb una velocitat de projecte de 120 km/h, lluny per tant del tipus de via proposat en l'estudi de la UPC. L’àmbit d’estudi del traçat coincideix amb les zones agroforestals més ben conservades de la plana del Vallès. Tot plegat, doncs, un conjunt de requeriments tècnics coincidents amb les característiques del projecte inicial del Ministerio de Fomento.


La Generalitat prioritza l’acord amb el Ministerio per davant del diàleg a Catalunya?
En aquesta documentació, també s’exposa que l’objectiu de l’estudi és avaluar, analitzar i valorar les diferents propostes definides, fins ara, per part del Ministerio de Fomento i del DPTOP. En aquest sentit, amb l’encàrrec de l'estudi es pretén accelerar i prioritzar un acord entre el Ministerio de Fomento i DPTOP pel que fa a aquest darrer tram del Quart Cinturó.

Aquesta decisió de la Conselleria de Política Territorial evidencia el poc interès real en debatre i acordar quines són les mesures i actuacions més eficients i ambientals que cal executar en l’àmbit del Vallès. També significa una renuncia al consens polític i social pel que fa a les inversions necessàries a la comarca. I finalment, aquesta aposta del DPTOP implica un pas enrere pel que fa a la sostenibilitat i qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del Vallès.


La CCQC convoca una nova jornada de conscienciació

La demanda d'anul·lació de la licitació de l'estudi és una de les actuacions acordades en la darrera reunió de la CCQC realitzada el passat dissabte 14 d’abril a Marata (les Franqueses del Vallès), ja programada en la reunió del 17 de març. La CCQC anuncia alhora el remarcatge del sender de gran recorregut (GR-97) el diumenge 6 de maig, senyalització que es farà de manera coordinada en tot el seu recorregut entre grups dels diferents municipis per on discorre la seva traça. Recordem que el GR-97 enllaça la Tordera i el Llobregat, entre Sant Celoni i Abrera, seguint una traça paral·lela a la projectada en el Quart Cinturó, i posant de relleu el ric patrimoni paisatgístic i cultural que desapareixeria si el Quart Cinturó fos construït.

La setmana anterior al 6 de maig donarem a conèixer els punts i hores de trobada dels diferents grups per senyalitzar els diversos trams.


Campanya Contra el Quart Cinturó

El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 16 d'abril de 2007
Mira també:
http://ccqc.pangea.org/cinturo.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Campanya contra el Quart Cinturó
17 abr 2007
endavant contra el 4rt cinturo, ens jugem el territori
Re: Comunicat de la Campanya contra el Quart Cinturó
17 abr 2007
El proper 21 d'abril a les 5 de la tarda, al ZTA Banzai de Manresa, es durà a terme la presentació oficial de la Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació. En breu trobareu tota la informació necessària a l'agenda.

ESTÃ TOT FATAL
.:Passem a l'acció!:.

Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació.
Entre els dies 14 i 20 de maig de 2007.

Com sabem, els interessos d'enriquiment de les màfies del ciment i del turisme de masses, i dels centres de poder econòmic públics i privats, ens condemnen a una existència cada vegada més precària. Tanmateix, cada vegada són més les veus de persones i col·lectius que s'aixequen per denunciar aquesta situació.

Per això, alguns d'aquests col·lectius considerem que és important crear punts de trobada on evidenciar de forma activa que els conflictes particulars als que estem fent front cadascú no són casos aïllats, i que som moltes les que estem plantant cara a l'especulació i la destrucció del nostre territori.

Així, estem convocant aquesta setmana per evidenciar i denunciar :

- La destrucció del territori . A través de la construcció d'infrastructures destinades a afavorir les mans privades; mitjançant processos d'urbanització i creació d'espais d'oci massiu que tenen ben poc a veure amb les necessitats de la població; de la extensió d'un model d'agricultura industrialitzada, que provoca la desaparició, i no només, del nostre patrimoni ecològic, etc.

- Lâelitització i destrucció de barris, viles, pobles i comarques que es concreta en la privatització de lâespai públic, en la construcció de grans centres i àrees comercials i de grans edificis âemblemàticsâ? i faraònics amb finalitats especulatives; a més de moltes altres infrastructures urbanes, POUMâs, plans directors, etc.

- El creixement de la maquinària especulativa que impedeix l'accés a l'habitatge i als espais col·lectius de creació i expressió popular, en contrast amb la febre constructora.

- La repressió, la criminalització mediàtica i el silenciament com a única resposta als sectors populars que han decidit fer front a aquesta situació.

I emmarquem aquesta setmana en plena campanya electoral per a la vegada denunciar el paper actiu de les institucions en aquests processos. Es busca posar en primera plana els veritables problemes socials existents, que els circs mediàtics de les eleccions sempre pretenen amagar.

Si el IV cinturó destrueix el teu poble; si la MAT amenaça amb passar sobre el teu cap; si un pla urbanístic fa desaparèixer les darreres hortes de la teva vila; si el TAV divideix el teu barri; si et fan fora de casa per construir pisos de luxe als que mai podràs accedir, si ja no trobes un sostre on viureâ¦

Si veus que està tot fatalâ¦

Decideix un dia de la setmana (o tota), i fes la teva acció!
Re: Comunicat de la Campanya contra el Quart Cinturó
17 abr 2007
No és només el Quart Cinturó. També estan previstes altres autovies i autopistes pel Vallès Oriental: l'autopista del Tenes, la Interpolar, la del Besós, la de Caldes -Centelles pels Cingles. Una destrossa total
Sindicat