Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Rescat] 17 d'abril, dia internacional de suport als/les preses polítiques
17 abr 2007
Comunicat de Rescat en motiu del Dia Internacional de Suport als presos i preses polítiques.
Any 2007, Segle XXI.

Lâexistència al món de presos i preses polítiques és un fet innegable tot i els esforços dels diferents Estats del planeta per fer-los invisibles per a la resta de la societat.

Als EEUU, a Palestina, a Mèxic, a Turquia també al Marroc a Colòmbia o al Perú ; hi ha gairebé tants exemples com països existeixen al planeta. A tots ells hi ha presos i preses polítiques que mantenen la seva lluita tot i les limitacions a les que són sotmeses en presons dâextermini dâarreu del Món.

I no cal anar tant lluny per trobar exemples de presos i preses polítiques; a Europa també nâhi ha; comunistes a Itàlia o Alemanya, anarquistes a Grècia o Holanda, independentistes bascos, catalans o gallecs a lâestat espanyol i francès que de fet són qui aglutinen el nombre més alt de presos i preses polítiques dâEuropa.

Als Països Catalans tenim els casos del Zigor, la Laura, el Diego, la Lola, la Marina i el JuanRa, presos i preses polítiques catalanes de Rescat que ja fa temps que varen ser empresonades i dispersades en presons de lâEstat espanyol i francès pel seu compromís i solidaritat i que defensem des de Rescat.

A tots i totes elles tampoc seâls reconeix lâestatus de presos i preses polítiques tot i ser tractades per les Institucions Penitenciàries com a preses âdâespecial seguimentâ? i patir un règim penitenciari molt més restrictiu i punitiu. Intenten amb això desestructurar el col·lectiu i invisibilitzar-lo de cara a lâexterior intentant invisibilitzar també el conflicte polític que els ha dut a la presó.

Ãs per això que des de Rescat volem aprofitar aquest proper 17 dâabril per donar veu als presos i preses polítiques catalanes i reivindicar lâestatus de pres i presa política per a tots i totes les companyes que a hores dâara compleixen condemnes imposades per tribunals i jutges al servei del capital, aquí i arreu del Món.

Ens solidaritzem amb tots els companys i companyes que segueixen amb la lluita des de les presons de tot el planeta i molt especialment amb la Núria Pórtulas, companya detinguda i empresonada el passat mes de febrer a Sarrià de Ter (Girona). Així com amb la resta de companyes llibertàries que també resten empresonades, dispersades i aïllades.

VISQUIN ELS PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES DEL MÃN!

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES CATALANES!

RESCAT- COL.LECTIU DE SUPORT ALS PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES CATALANES.
Mira també:
http://rescat.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Mural a Terrassa pel dia internacional dels Pres@s Polítics
17 abr 2007
Modificat: 09:36:23
picture008.jpg
picture013.jpg
picture009.jpg
picture011.jpg
A les vuit del mati varis joves del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa han realitzat un mural a l'entrada de Terrassa per l'autopista c-58. Sobretot es veu arribant amb el ferrocarrils catalans.Al final del mural han aparegut dues patrulles de la policia municipal que han identificat a sis joves.
Aquest mural s'ha realitzat seguint la crida del col·lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes RESCAT,del qual S.A.T. en forma part.
Des de S.A.T. animem a totes les persones a seguir les campanyes de RESCAT i a denunciar la situació d'aïllament, dispersió,etc. que pateixen els presos i preses polítiques.
FINS QUE NO QUEDI CAP PRES/A!!!!
FINS QUE NO QUEDI CAP PRESÃ!!!
LA LLUITA ÃS L'ÃNIC CAMÃ?!!!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa - RESCAT
Sindicat