Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Carta al rei
16 abr 2007
EUiA ENVIA AL REI JOAN CARLES UNA CARTA ON LI TRASLLADA EL RESULTAT DEL REFERÈDUM REPUBLICÀ I LI RECLAMA ‘TRANSPARÈNCIA’ I ‘QUE PAGUI IMPOSTOS’
Miralles diu que ICV-EUiA rebutja el âball de pactesâ que sâestà començant a estendre abans de les municipals, i reivindica les 4 âesâ de la coalició: equitat, ecologia, ètica i esquerres

El coordinador general dâEUiA, Jordi Miralles, ha anunciat avui que ha enviat una carta, en nom de lâorganització, al Rei Joan Carles, a qui li ha volgut traslladar la convicció dâEUiA dâavançar en la democratització de lâestat a través dâun sistema republicà, i on també li informa sobre el resultat del referèndum simbòlic dâaquest cap de setmana. A la carta, que sâha enviat en català i castellà, Miralles també reclama al monarca que ell i la seva família âcontribueixin al patrimoni de lâestat, pagant com tots els espanyols els impostos que corresponguinâ?.

Aquest enviament arrodoneix la celebració dâaquest 14 dâabril, que enguany Miralles ha valorat positivament, i de la qual nâha destacat precisament la celebració del referèndum sobre monarquia i república. En aquest sentit, el coordinador general dâEUiA ha avançat que el pròxim 14 dâabril aquesta acció sâestendrà a totes les organitzacions locals.

Miralles, en roda de premsa després de la reunió de la direcció dâEUiA, ha parlat també sobre les pròximes eleccions municipals, que ha dit que âseran molt positives per a la nostra coalició, que està a punt de doblar les candidatures presentades el 2003â?. També ha criticat el que ha anomenat âball de pactesâ, que segons Miralles algunes formacions polítiques han començat abans dâhora. âNosaltres no entrarem en especulacions, serem coherents amb el nostre convenciment de crear governs dâesquerres. Per això volem afegir una âeâ a lâideari dâICV-EUiA: equitat, ecologia, ètica, i també esquerresâ?, ha dit. El també vicepresident de la coalició al Parlament ha reiterat que âno farem mercadeig de les aliances i tampoc entrarem en les desqualificacions amb els altres, però sí estem disposats a lliurar batalla a lâabstencióâ?.

El nou fitxatge del PP de les Illes i la manca de sensibilitat de Zapatero

Miralles, per altra banda, ha tornat a valorar el ânou fitxatgeâ del PP de les Illes Balears, lâabans lligada a CiU Maria de la Pau Janer. âDiu que no comparteix lâiderari del PP, però se suma a un partit com el Partit Popular. Ãs el dâAndratx, el de les corrupteles i el del trinxament del territori. I doncs, és que li han garantit la conselleria de Cultura?â?, sâha preguntat Miralles.

El coordinador general dâEUiA també ha valorat positivament la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat reunida avui, i ha assegurat que âhagués estat rodona si sâhagués iniciat el traspàs de rodalies, però no som ingenus, sabem que aquest és molt complex, i sabem també que abans del seu traspàs sâhan de fer les inversions pertinents, sinó es faria un flac favor a Catalunyaâ?. Sobre altres competències que no sâhan tractat, Miralles ha destacat la de la Inspecció de Treball. Ha criticat âla manca de sensibilitat del govern Zapateroâ a lâhora dâaparcar de lâagenda una qüestió sagnant com la sinistralitat laboral.

Sobre el âCas Núria Pòrtulasâ

Finalment, i responent a preguntes dels periodistes, el coordinador general dâEUiA ha fet referència al cas de Núria Pòrtulas, detinguda sota la Llei Antiterrorista des del mes de febrer. Miralles ha explicat que âa EUiA estem en contra de la llei, perquè considerem que té fissures des del punt de vista democràticâ?, i que âen tot cas, demanem celeritat en la resolució del cas. Creiem que és necessari agilitzar les diligències per conèixer la veracitat de les imputacionsâ?.

El coordinador general dâEUiA també sâha mostrat obert a mantenir una reunió amb la família de Núria Pòrtules âsi ens en fan la peticióâ?. També ha assegurat, fent referència a les pintades i manifestacions contra ICV i EUiA, que âés un error fer recaure la responsabilitat de la seva situació en els partits políticsâ?.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta al rei
17 abr 2007
ANTE LOS 30 AÃOS DE MONARQUÃ?A

Hoy se cumplen 30 años de la entronización de Juan Carlos de Borbón, bajo la apariencia de absoluta normalidad intentando presenta al pueblo español el mejor balance posible, enfrentando el pasado inmediato con los 40 años del régimen de Franco, de la cual la monarquía es heredera directa.

Desde el Movimiento Social Republicano denunciamos esta maniobra destinada a ocultar el resultado de estos 30 años de Monarquía, balance que por otro lado no entramos a valorar porque los resultados hablan por si solos.

Los 30 años de Monarquía han supuesto:

1. La bajada progresiva de la calidad de vida de los españoles. Esto se verifica en la existencia de 2 millones de parados y 8 millones de pobres, en la existencia de listas interminables en los hospitales de la Seguridad Social, en los recortes de las pensiones y en las prestaciones por desempleo. En un sistema educativo desastroso que a colocado a los jóvenes españoles en el último lugar de la Unión Europea en cuanto a preparación académica. Tampoco hemos de olvidar el fenómeno de la inmigración propiciada por los distintos gobiernos del Monarca que han desestabilizado el mercado laboral y han aumentado los niveles de delincuencia.

2. El asesinato de más de un millar de españoles a manos de los distintos terrorismos por culpa de un sistema policial y judicial que ha descuidado que su principal misión es velar por la seguridad de los ciudadanos, aparte de la aparición del terrorismo de Estado durante la anterior etapa del PSOE.

3. La entrega de una provincia española y los ciudadanos que allí vivían a una potencia extranjera, sin por otro lado olvidar que todos los gobiernos del Rey Juan Carlos I han sacrificado las necesidades de los españoles a las imposiciones de Marruecos âSahara, pesca y agricultura, aguas territoriales de Canariasâ.

4. Las tensiones territoriales que han hecho que los distintos nacionalismos pongan en peligro la unidad de España.

5. La división de la sociedad española, manipulando la historia, intentado fracturar la sociedad.

Por lo que han supuesto los 30 años de monarquía, los social patriotas, el Movimiento Social Republicano no ve otra salida que la convocatoria de una Asamblea Constituyente que devuelva la soberanía al pueblo español y envíe a los libros de historia a la monarquía por caduca, ineficaz y corrupta.
Sindicat