Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Del 20 al 23 de abril, jornada para la cultura: en el Ateneu Santboiá
16 abr 2007
Por Sant Jordi, ven al Ateneo Santboià
COLOR CASTELLANO -D4.jpg
Desde el Ateneu Santboia, nos complace invitaros
a las jornadas que con motivo de la festividad de Sant Jordi.
tendrán lugar en estos locales, -Av Maria Girona 2, junto a FF.CC.
del 20 al 23 de abril

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Del 20 al 23 de abril, jornada para la cultura: en el Ateneu Santboiá
17 abr 2007
Soc jo que em confonc si penso que SantBoi encara forma part de les terres catalanes, o potser esque la gent de l'ateneu desconeix els lligams de la segona diada catalana amb la nostre llengua????
Em sembla indignant que promoveu un acte per la cultura en commemoració del 23 d'abril, i TOT ESTIGUI EN CASTELLÀ, llengua opresora de cultures i pobles!
Re: Del 20 al 23 de abril, jornada para la cultura: en el Ateneu Santboiá
17 abr 2007
Molt bona la proposta, allà estarem!
Però... el comentari de "cullons!" té bastanta raó, crec que us haurieu de currar una mica més el tema lingüístic.
Ànims Ateneu!
Re: Del 20 al 23 de abril, jornada para la cultura: en el Ateneu Santboiá
17 abr 2007
OK. El company que ha fet el cartell no domina el català. Si sou de Sant Boi, ja sabeu qui és. A més, ara per ara, té una malaltia en la visió; cosa que fa que molts dels seus documents tinguin moltes faltes, fins i tot en castellà. Però el seu voluntarisme és exemplar, i ens hem distribuït la feina com hem pogut per fer les jornades. Tan sols us dic que, per la seva militància, la seva solidaritat, i el seu compromís, no el canvïo per vint persones que sí que dominin el català (ni tampoc per d'altres vint que dominin qualsevol altre idioma -bé, és una manera hiperbòlica de parlar).

El proper document que penjarem a Indymedia, la presentació de la xerrada de dissabte, la farem íntegrament en català. A veure si la tenim enllestida aviat.

També vull fer unes altres precisions a títol individual (de fet, les anteriors també ho eren).

Jo crec que els companys no volen celebrar cap Sant Jordi. És una excusa per parlar de la importància de la cultura en la transformació social. A mí, personalment, m'agraden més els dracs, ben catalans també.

Tampoc no crec que les llengües oprimeixin ningú. Això és un prejudici lingüístic. Qui oprimeix són les persones, en aquest cas les persones que, per justificar un ordre de coses, un projecte polític determinat (en aquest cas, la subordinació d'uns territoris a uns altres), fan servir uns símbols i uns aspectes culturals (en aquest cas, la bandera espanyola, l'espanyolisme, la llengua espanyola...) per justificar la seva dominació.

D'altra banda, m'agradaria que ningú no deixés de venir a Sant Boi per aquests malentesos o possibles desavinences. Segur que si hi acudiu i ho discutim ens adonarem que tenim més coses que ens uneixen que no pas ens separen. Fins i tot potser podem establir col·laboracions per a properes jornades.

Salut i us esperem a Sant Boi
Re: Del 20 al 23 de abril, jornada para la cultura: en el Ateneu Santboiá
17 abr 2007
Ep, també s'han penjat pel poble cartells en català.

Una informació que no apareix al cartell.

L'Ateneu es troba davant de la parada dels Ferrocarrils Catalans que surten des de Plaça Espanya (em sembla que els caps de setmana funcionen fins a les 2 de la matinada, i els dissabtes potser ho fan durant tota la nit).

D'altres transports per arribar a Vila Boi -nom del poble durant la República- són els següents:

Des de Barcelona Plaça Espanya: L70 oliveres, L72 oliveres

Des de Barcelona Plaça de Catalunya: N13 Mohn(horari nocturn)

Des del Prat: L78 Oliveres

Des de Castefa, Gavà i Viladecans: L96 Mohn

Des de Cornellà: L74 Oliveres

A rivederci!
Quelcom de meravellós està succeint a Sant Boi.
18 abr 2007
Modificat: 04:42:08
fanal1.JPG
Quelcom de meravellós s'està esdevenint a Sant Boi. Aquest matí, quan m'he llevat i he sortit al carrer per comprar el pa, m'he adonat que la ciutat estava plena de cartells anunciadors d'unes jornades llibertàries que penjaven dels llocs més imprevisibles: la façana de casa, els fanals, els semàfors, les papereres... La tècnica, d'altra banda, era ben neta i enginyosa: tan sols una miqueta de zel estratègicament col·locat perquè els dos fulls units a qualsevol post facin l'aparença d'una graciosa banderola.

Semblava que, per donar la benvinguda a la primavera, el mobiliari urbà havia florit arreu amb unes estranyes llavors d'anarquia.

I si el fenomen és tan estrany és, entre d'altres coses, perquè fa tan sols una setmaneta que s'acaba d'aprovar l'Ordenança Cívica de Sant Boi «amb un amplic consens» (segons els mitjans del municipi, que obvien -com sempre- les xerrades i els actes que han fet els llibertaris de la població per oposar-s'hi), i on es preveuen tota mena de multas (de 50 euros a més de 3000) per actes d'allò més variats, que acostumen a incomplir els mateixos governants, i que suposen una retallada real en la participació pública dels ciutadans.

Davant d'aquesta pesta de les ordenances cíviques, que tenen especial fal·lera per multar l'enganxina de cartells per part dels llibertaris, independentment de si estan escrits en català o en castellà, i que ha estat aprovada per tots els partits polítics (PSC,IC, CIU, PP, ERC...)-és a dir, també pels qui fan servir a tothora (en el subjecte, el verb i el predicat) la paraula «català» i «Catalunya» (tot i que estiguin en el poder i vulguin introduir més hores de castellà a les escoles o no obliguin a les poderoses productores americanes a subtitular els seus films)- sembla que a Sant Boi hi ha una gent que, malgrat que hi hagi persones que vulguin desmoralitzar-los, continua vestint la ciutat de llibertat.

Ja us ho dic, a Sant Boi passen coses ben estranyes.
Sindicat Terrassa