Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Fusió a l’esquerra alemanya
13 abr 2007
Els dies 24 i 25 de març, l’Alternativa electoral pel treball i la justícia social (Wasg) i el Linkspartei-PDS celebraven separadament els seus respectius congressos – però, simbòlicament, ho feien al mateix indret – per decidir la fusió d’ambdues forces. Els dos partits tenen ja un grup parlamentari comú al Bundestag, després d’haver estat la sorpresa de les últimes eleccions legislatives, en què obtingueren el 8’7 % dels sufragis i 53 escons.

La WASG, implantada a la part occidental d’Alemanya, aplega la militància decebuda del Partit socialdemòcrata (SPD), sindicalistes, altremundialistes i militants de diverses organitzacions revolucionàries. Els companys i companyes de la Internationale Sozialistische Linke (ISL), organització de la Quarta Internacional, militen en aquesta formació. Un 88 % dels seus delegats i delegades han aprovat la fusió. Per la seva banda, el Linkspartei-PDS, sorgit de l’antic Partit comunista alemany de la República Democràtica i que només és present en els Länder (Estats) de l’antiga Alemanya de l’Est, ha acceptat igualment la unificació amb un 90 % de vots favorables.

Es tracta d’un pas endavant decisiu en la construcció d’un nou partit a l’esquerra de l’SPD. Però, tot i unes votacions tan elevades a favor de la fusió, que esdevindrà una realitat mitjançant un Congrés fundacional previst pel proper mes de juny, convé no oblidar que subsisteixen divergències entre les dues forces, concretament sobre la qüestió de l’aliança amb l’SPD. El Linkspartei-PDS i és favorable a qualsevol preu, mentre que la WASG només està disposada a contemplar aquesta possibilitat sobre la base d’exigències en ruptura amb la política desenvolupada ahir pel canceller Schröder, i avui per Angela Merkel en coalició amb els socialdemòcrates, com ara aturar les supressions de llocs de treball en els serveis públics o prohibir la privatització de les empreses estatals.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat