Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
14 d’abril: Presentació a Elx de la candidatura republicana MUP-Republicans
13 abr 2007
Logo_MUP-R_p.jpg
INVITACIÓ FESTA REPUBLICANA

Dissabte 14 d’abril 22:00 h. Pub Qadros, Elx (c/ San Vicent)
Actuacions: Monólogo / Efecto Guillotina
Presentació candidatura republicana
MUP-Republicans Elx

Visca la República !!! A per la Tercera !!!

[Más abajo, en castellano]
Davant del ressorgiment del revisionisme franquista, i davant de la vergonyosa Llei de la Memòria històrica aprovada recentment, cal assenyalar que els republicans van lluitar per defensar un model d’Estat i de govern legalment establert i lliurement triat en els urnes, contra aquells que van imposar una dictadura militar i oligarca. El Moviment per la Unitat del Poble - Republicans exigeix, per un costat, la recuperació de la memòria històrica, tan vilipendiada per alguns en els darrers temps. D’altra banda, des del MUP - Republicans considerem que no podem quedar-nos en el simple homenatge i record. Partint d’això, hem de mirar cap al futur.
Cada vegada se li fa més difícil al règim monàrquic el fer callar les veus republicanes i evitar que es defense la República, un règim que, a l’Estat espanyol, és sinònim d’igualtat, justícia i llibertat. Allí on hi ha una manifestació popular que s’oposa a qualsevol tipus d’explotació, ondegen les banderes republicanes. Per això, des del MUP - Republicans recordem la importància històrica de la República, que només els reaccionaris s’atreveixen a discutir, i, sobretot, defensem la seua vigència i necessitat política en el moment present.
El MUP - Republicans es presenta a les eleccions municipals, veient-les com a manera d’organitzar i mobilitzar ciutadans al voltant d’un projecte democràtic i d’intervenció directa i activa del poble. Formem part del MUP-Republicans membres de diferents associacions de treballadors, juvenils, d’estudiants, d’immigrants i persones a nivell individual que aposten per una candidatura feta des del poble i per al poble, integrada per persones que dia a dia, i no sols en època d’eleccions, treballen per la defensa dels seus drets. Defensem, des de la unitat popular, aspectes essencials com ara la indústria i els drets dels treballadors, un urbanisme democràtic entés com a ben comú i dret bàsic per a tots i no com a benefici per als constructors, els drets dels immigrants, la cultura popular i la democràcia en tots els àmbits. Nosaltres treballem per la Tercera República, ja que el règim actual, hereu del franquisme, no pot oferir les condicions necessàries per aconseguir una democràcia plena a l’Estat espanyol: una democràcia que significa el dret a l’autodeterminació dels pobles, la recuperació de la memòria històrica i la derogació de la Constitució monàrquica de 1978 perquè el poble recupere la sobirania que li van furtar mitjançant el colp militar del 36 i que encara no li ha sigut restituïda.


**************

Ante el resurgimiento del revisionismo franquista, y ante la vergonzosa Ley de la Memoria histórica recientemente aprobada, es necesario señalar que los republicanos lucharon por defender un modelo de Estado y de gobierno legalmente establecido y libremente elegido en las urnas, contra aquellos que impusieron una dictadura militar y oligarca. El Movimiento por la Unidad del Pueblo-Republicanos exige, por un lado, la recuperación de la memoria histórica, tan denostada en los últimos tiempos por algunos. Por otro lado, desde el MUP-Republicanos consideramos que no podemos quedarnos en el mero homenaje y recuerdo. Partiendo de él, debemos mirar hacia el futuro. Cada vez se le hace más difícil al régimen monárquico acallar las voces republicanas y evitar que se defienda la República, un régimen que en el Estado Español es sinónimo de igualdad, justicia y libertad. Allí donde hay una manifestación popular que se opone a cualquier tipo de explotación, ondean las banderas republicanas. Por ello, desde el MUP-Republicanos recordamos la importancia histórica de la República, que sólo los reaccionarios se atreven a discutir, y, sobre todo, defendemos su vigencia y necesidad política en el momento presente.
El MUP-Republicanos se presenta a las elecciones municipales, viéndolas como una manera de organizar y movilizar a ciudadanos en torno a un proyecto democrático y de intervención directa y activa del pueblo. Formamos parte del MUP-Republicanos miembros de diferentes asociaciones de trabajadores, juveniles, de estudiantes, de inmigrantes y personas a nivel individual que apuestan por una candidatura hecha desde el pueblo y para el pueblo, integrada por personas que día a día, y no sólo en época de elecciones, están trabajando por la defensa de sus derechos. Defendemos, desde la unidad popular, aspectos esenciales como la industria y los derechos de los trabajadores, un urbanismo democrático entendido como bien común y derecho básico para todos y no como beneficio para los constructores, los derechos de los inmigrantes, la cultura popular y la democracia en todos sus ámbitos. Nosotros trabajamos por la Tercera República, ya que el actual régimen, heredero del franquismo, no puede ofrecer las condiciones necesarias para conseguir una plena democracia en el Estado español: una democracia que significa el derecho a la autodeterminación de los pueblos, la recuperación de la memoria histórica y la derogación de la Constitución monárquica de 1978 para que el pueblo recupere la soberanía que se le arrebató mediante el golpe militar del 36 y que todavía no le ha sido restituida.

Moviment per la Unitat del Poble-Republicans (Elx)

Sede central: Ateneu Popular, C/ Manuel Vicente Pastor, 90 Elx


mup.republicans ARROBA gmail.com

http://www.mup-elx.tk
Mira també:
http://www.mup-elx.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 14 d’abril: Presentació a Elx de la candidatura republicana MUP-Republicans
13 abr 2007
Visca la República catalana, factor de progrés i justícia social!!

Visca la revolució democràtica!

Visca els Països Catalans!
Re: 14 d’abril: Presentació a Elx de la candidatura republicana MUP-Republicans
14 abr 2007
Estic amb tu, Albert, per una república catalana, lliure socialista i sobirana!

Salut!
Re: 14 d’abril: Presentació a Elx de la candidatura republicana MUP-Republicans
15 abr 2007
cap estat ens fara lliures, independència sense limits
Sindicat Terrassa