Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
12 abr 2007
75 immobiliàries han estat ensiliconades aquesta nit a l’Hospitalet, Sants, l’Eixample, Sant Antoni i Poble Sec. Amb aquestes accions el jovent dels Països Catalans ha volgut fer visible alguns dels culpables de l’actual situació de l’habitatge. Reivindiquem aquesta acció dins les jornades de lluita nacionals que estan desenvolupant-se durant aquestes setmanes i amb les quals volem continuar denunciant els culpables de la situació de precarietat que patim les joves arreu dels Països Catalans:immobiliàries, constructores, institucions públiques, polítics....
politicsimmobiliria.gif
Mentre que les joves catalanes tenim cada vegada més dificultats per accedir a una vivenda pròpia,les hipoteques pugen de manera desorbitant ( recordem que l'Euribor està ja per sobre del 4% i no para de pujar) , mentre els preus dels pisos anomenats de protecció oficial són inassumibles per moltes de les joves (aquest any la pujada d'aquests pisos està al voltant del 10%) amb un mediocre sorteig com si de la loteria es tractés, o mentre continuen existint 133.642 vivendes buides al Barcelonès, les immobiliàries ( juntament amb constructores i polítics) continuen augmentant els seus guanys.

Fa anys que l'emancipació juvenil ha esdevingut un horitzó impossible. La compra d'habitatges amb sous de misèria (no és en va la popularització del concepte de mileuristes) no és quelcom plantejable pels joves. El lloguer, pràcticament inexistent en comparació amb altres països europeus, és inassequible si no és compartint pis amb tres o quatre persones més. La opció de compartir pis és bona quan parlem d'estudiants, primer pas de l'emancipació o situacions temporals. Ara bé, el que no és acceptable és que la inestabilitat i la impossibilitat de tenir allò més íntim i necessari, l'habitatge, on desenvolupar-te personalment i amb les persones que has triat lliurement, sigui una constant. Si una cosa és imprescindible per eradicar la precarietat és acabar amb la inestabilitat i la incertesa permanent que suposa el mercat immobiliari i la emancipació impossible.

Animem també a la societat de la nostra comarca a unir-se a aquesta lluita i a participar en les jornades d'accions descentralitzades que tindran lloc del 14 al 20 de maig arreu dels Països Catalans.

Cases per a totes, negoci per a ningú!
El Barcelonès, 13 d’abril de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
13 abr 2007
ESTÀ TOT FATAL
.:Passem a l'acció!:.

Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació.
Entre els dies 14 i 20 de maig de 2007.

Com sabem, els interessos d'enriquiment de les màfies del ciment i del turisme de masses, i dels centres de poder econòmic públics i privats, ens condemnen a una existència cada vegada més precària. Tanmateix, cada vegada són més les veus de persones i col·lectius que s'aixequen per denunciar aquesta situació.

Per això, alguns d'aquests col·lectius considerem que és important crear punts de trobada on evidenciar de forma activa que els conflictes particulars als que estem fent front cadascú no són casos aïllats, i que som moltes les que estem plantant cara a l'especulació i la destrucció del nostre territori.

Així, estem convocant aquesta setmana per evidenciar i denunciar :

- La destrucció del territori . A través de la construcció d'infrastructures destinades a afavorir les mans privades; mitjançant processos d'urbanització i creació d'espais d'oci massiu que tenen ben poc a veure amb les necessitats de la població; de la extensió d'un model d'agricultura industrialitzada, que provoca la desaparició, i no només, del nostre patrimoni ecològic, etc.

- L’elitització i destrucció de barris, viles, pobles i comarques que es concreta en la privatització de l’espai públic, en la construcció de grans centres i àrees comercials i de grans edificis “emblemàtics� i faraònics amb finalitats especulatives; a més de moltes altres infrastructures urbanes, POUM’s, plans directors, etc.

- El creixement de la maquinària especulativa que impedeix l'accés a l'habitatge i als espais col·lectius de creació i expressió popular, en contrast amb la febre constructora.

- La repressió, la criminalització mediàtica i el silenciament com a única resposta als sectors populars que han decidit fer front a aquesta situació.

I emmarquem aquesta setmana en plena campanya electoral per a la vegada denunciar el paper actiu de les institucions en aquests processos. Es busca posar en primera plana els veritables problemes socials existents, que els circs mediàtics de les eleccions sempre pretenen amagar.

Si el IV cinturó destrueix el teu poble; si la MAT amenaça amb passar sobre el teu cap; si un pla urbanístic fa desaparèixer les darreres hortes de la teva vila; si el TAV divideix el teu barri; si et fan fora de casa per construir pisos de luxe als que mai podràs accedir, si ja no trobes un sostre on viure…

Si veus que està tot fatal…

Decideix un dia de la setmana (o tota), i fes la teva acció!
Re: [75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
13 abr 2007
molt bona acció!
Re: [75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
13 abr 2007
Ole! enhorabona per l'accio, espectacular i ben cordinada
Re: [75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
13 abr 2007
Felicitats per l'acció, seria bo però que llegíssiu una mica d'història i us informéssiu del que diu la societat civil de l'Hospitalet mínimanet informada i compromesa respecte a l'annexió del municipi al Barcelonès.
Podrieu anar entenent que l'Hospitalet és Baix Llobregat.. per coherència més que res.

per la resta, endavant!
Re: [75 immobiliàries tancades] Cases per a totes, negoci per a ningú!
13 abr 2007
pel company llicenciat en història, vull fer-li saber que gairebe mig hospitalet pertanyia al municipi de Sants. Abans de l'annexio de la vila de Sants per part de Barcelona, els barris avui hospitalencs de Santa Eulàlia i Collblanc, pertanyien a L'Hospitalet, que es beneficià de l'annexio. Avui dia, encara podem observar com el cementiri de Sants, està situat a les afores del municipi santsenc, es a dir, a Collblanc,
Menys leccions d'historia local, setciencies, i mes ensiliconar immobiliaries!
Sindicato Sindicat