Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La Direcció de Telemadrid fomenta l'odi entre els ciutadans
12 abr 2007
En una mostra més de la utilització partidista i esbiaixada d'un mitjà de comunicació públic, la Direcció de Telemadrid va emetre dilluns passat 9 d'abril un documental que va encarregar, una vegada més, a la productora "El Mundo TV" titulat "Ciutadans de segona", que la seva temàtica tractava sobre la convivència a Catalunya del castellà i el català.
Des del primer segon del documental, la narració pren partit per la postura que els castellanoparlants són perseguits a Catalunya i que pràcticament és impossible parlar el castellà en aquesta Comunitat. El documental es mostra clarament tendencios estructurant totes les declaracions per a donar suport el que diu la veu en off i incorre en diverses contradiccions. La més clara d'elles, quan s'està defensant que el castellà pot desaparèixer a Catalunya i, no obstant això, els empresaris del cinema diuen que l'explotació de les pel·lícules en català és pitjor i per això no volen doblar-les.

Anècdotes al marge, el treball és demagògic i el que reflecteix és una realitat que les persones que hem estat a Catalunya sabem que és totalment falsa. Entenem que el que es persegueix amb aquest tipus de documentals és el foment de postures extremistes, i l'indignant és que ho realitzi una empresa pública pagada amb els diners de tots els ciutadans.

Per tot això, les seccions sindicals de CGT, CCOO i UGT de Telemadrid, així com els tres Comitès d'empresa de Telemadrid, Onda Madrid i Ens públic mostrem el nostre rebuig tant per l'enfocament del contingut com de la forma d'aquest documental en el qual s'utilitza càmera oculta, fins i tot per a gravar a menors, i volem deixar clar que cap treballador de Telemadrid ha participat en l'elaboració del programa.

Comitès d'empresa i seccions sindicals de Telemadrid

Dimecres 11 d'abril del 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Direcció de Telemadrid fomenta l'odi entre els ciutadans
13 abr 2007
Estoy indignado, en todo el documental solo utilizan un dato científico, que es un pretendido informe Pisa 2003 donde se demuestra la marginación de los castellanohablantes. Pues bien, no existe ningún informe Pisa donde se diga eso, los datos que aparecen en el documental, es de un informe que hizo Francisco Caja, en el que utilizó datos del informe Pisa de forma tendenciosa para construir la teoría de la marginación de los castellanohablantes.

Francisco Caja es uno de los que más aparece en este documental y uno de los fundadores de la “NO-Nacionalista� Fundación para la Defensa de la Nación Española:
http://www.nacionespanola.org/patronato.asp

En el documental no hablan del informe del Ministerio de Educación español, que concluyó que los niños catalanes de 12 años tenían la misma competencia en castellano que los del conjunto del país.

Por desgracia de todos, el nacionalismo español vuelve a las andadas.

Desde que España ratificó la CARTA EUROPEA DE LAS LENGUAS MINORITARIAS, El Consejo de Europa es el único que está autorizado hacer informes sobre la situación lingüística de este país, las conclusiones del último informe de estos, dista mucho de lo que nos cuentan en este documental.

http://www.coe.int/t/e/legal_affairs/local_and_regional_democracy/region

Las conclusiones están en el capitulo 3, de las que destaco esta:

“T. Por último, el Comité de Expertos considera que sigue siendo necesario crear conciencia en España acerca de las lenguas regionales o minoritarias. En particular, los medios de comunicación españoles apenas prestan atención a la diversidad lingüística del país, y la mayoría de la población castellanoparlante y, en especial, las Comunidades Autónomas no afectadas no son conscientes de que España es un país plurilingüe. Por consiguiente, es preciso redoblar los esfuerzos para educar a la población mayoritaria castellanoparlante y a los medios de comunicación nacionales, con miras a fomentar una mayor aceptación y respeto por las especificidades de las identidades regionales como parte integrante del patrimonio español. También es necesario mejorar la comprensión mutua para promover las virtudes del plurilingüismo y de la diversidad lingüística y, en los grupos lingüísticos tanto mayoritarios como minoritarios, la idea fundamental de una coexistencia pacífica y armoniosa.�

Tiranizar a un colectivo, es una forma de oprimir. Yo cogería este video y la mandaría al Consejo de Europa, para que vean lo que hace el ultra-nacionalismo español. No entiendo porque lo que en Serbia se llama ultranacionalismo, aquí lo llamamos constitucionalismo.
Re: La Direcció de Telemadrid fomenta l'odi entre els ciutadans
14 abr 2007
Francisco Caja es professor d'estètica de la Facultat de Filosofia de la UB. Vàries coses sobre aquest personatge:

- L'any abans que li féssin les pintades al seu despatx, va agredir a una professora d'història per ser feminista, entrant a classe seva i davant de l'alumat.

-Quant la secretaria li comunicà que l'expedientaven o no sé exactament quina mesura li volgueren aplicar, emputxà a la secretaria per les escales.

-Com sabeu milita a Ciutadans. Aquest home és de dubtoses capacitats científiques, de fet en les seves classes utilitza constantment a Karl Marx, però per defensar tendenciosament les seves idees. No és extrany doncs, que Francisco Caja faci bandera d'Adorno, el marxista de l'escola de Frankfurt que volguent suparar la Ortodoxia en va crear una altre.

-Pel que fa el documental estic redactant un text critic que penjaré d'aqui a uns dies, on enumeraré totes les falsedats una per una.

- Sobren els trets característics de similitud entre el fenòmen de Ciutadans de Catalunya i altres partits demagògs i oportunistesque han sorgit al llarg de la història com el Partit Lerrouxista que va pujar com la escuma i va caure de la mateixa manera.
Sindicato Sindicat