Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
G-8 2007: Centre de convergència obert
12 abr 2007
Com a Hamburg i a Rostock, a Berlín també hi haurà un Espai d'Acostament per als i les que es preparen per a la Cimera del G8 a HEILIGENDAMM.
Suposem que molt*s activistes tant del sud i est d'Europa com del sud de la Republica Federal Alemanya passaran per Berlín en el seu viatge cap als llocs on volen expressar la seva resistència i faran una pausa aquí, a Berlin. Centenars, o fins i tot milers d'activistes de Berlín i les afores de la ciutat també estaran aquí. A tot*s ell*s volem donar-los l'espai necessari per a posar-se en contacte, conèixer totes les novetats respecte a la Cimera, intercanviar-se, coordinar-se, participar en diversos entrenaments i projectes i organitzar-se per a poder resistir de forma ben preparada on ho tinguin decidit.

Com a col·lectiu d'activistes que li donem a aquest Espai d'Acostament (Convergence Space) el seu nom i que el coordinem, no pretenem explicar a ningú on, quan i com començar i dur a terme la lluita. Suposem que la nostra tasca consisteix tant a recollir com a difondre entre els i les activistes totes les informacions necessàries ( p.ex. respecte a suport legal, logística, planificació d'accions, etc.) i posar a disposició la infraestructura per a l'Espai d'Acostament. No obstant li correspon a qualsevol individu, grup o organització decidir com, on i quan emprendre la lluita contra el sistema repressiu, la cimera o les estructures i organitzacions relacionades amb aquesta.

Respecte a això subratllem que el nostre concepte d'Espai d'Acostament es basa en la tradició anarquista, que sempre té la societat sencera en el punt de vista i no separa als i les no organitzat*s ni activament ni passivament, dels i les activistes. Per tant no només organitzarem PUNTS D'INFORMACIÓ I SALES D'ASSEMBLEA en els coneguts projectes llbertaris berlinesos sinó que també crearem un Espai d'Acostament en l'espai públic, sigui en parcs, places, locals i cafès.



Un espai sense murs ni barreres que es dirigeix especialment a no-activistes.

Un espai fàcilment accessible per a gent sense esperiencia organizativa anterior.

Un espai que es basa en la interacció, presència en la vida pública i en debat públic.


Així que parlem d'un Espai i no d'un Centre. Per exemple volem que LES ASSEMBLEES POPULARS (planejades cada tarda per a intercanviar informació i discutir obertament) es mantinguin en un lloc públic, perquè puguin assistir no només centenars d'activistes sinó també gent del veïnat.


El mateix té validesa per a molts ENTRENAMENTS I PROJECTES, p.ex. primers auxilis, assistència en cas de trauma, escalada, entrenament de grups d'afinitat per a diverses accions, grups de samba, pintar cartells i pancartes, planejar accions artístiques, informació crítica, etc. Gràcies a aquest concepte l'Espai d'Acostament no serà alguna cosa unida de manera fixa a un lloc, aïllat i presenciat solament per activistes, sinó distribuït per tot el barri, possibilitant incloure a qualsevol persona que ho desitgi.


Sota "Espai" també entenem que tot*s són responsables d'omplir el lloc d'ENERGIA REVOLUCIONÀRIA; no ha de servir solament per a informar-se. La interacció i la resultant dinàmica cap a la resistència social estan en el centre de la idea. Així doncs nosaltres solament ens veiem com iniciadores del tema, tenint una funció coordinadora que serà superflua quan tot*s participeu de forma activa.


Per suposat sabem que algunes reunions i projectes haurien de realitzar-se a porta tancada. Per a això hi ha preparats locals en centres llibertaris. No obstant volem animar-vos a vèncer el sentiment de por i aïllament, i a realitzar les vostres accions de la forma MES PÚBLICA POSSIBLE.


Per a fer la nostra idea mes realista i interessant, l'Espai d'Acostament berlinés es trobarà AL BARRI DE KREUZBERG, un barri amb molta gent de diverses generacions i procedències culturals que pensa de forma radical o almenys crítica. Allí existeixen diverses cooperatives de treballador*s, llibreries d'esquerra, okupes i comunes, organitzacions de migrants, projectes de persones gais, lesbianes i transgéneres, activitat subcultural, i sobretot moltes persones treballador*s i parat*s que estan fartes del capitalisme i de l'estat... Esperem una gran solidaritat (almenys d'una important part de la població) amb els activistes i durant els disturbis que es produeixin en contra de la Cimera del G8. Òbviament la interacció entre veïn*s del barri i activistes depèn que els i les activistes donin el primer pas... com ho fem depèn de tot*s nosaltres!!. La idea de l'Espai d'Acostament només ha de ser el començament.



Opinem que en dies d'accions massives contra el G8 -i per tant de la repressió governamental- serà molt convenient formentar la consciència revolucionària o almenys LA SOLIDARITAT per part de la "població normal", per exemple mitjançant la desobediencia civil. Durant els anys passats això ha faltat en molts altres llocs en on els i les activistes es reunien en centres aïllats i tancats.


L'Espai d'Acostament berlinés comença el 21 de Maig del 2007. Però CADASCÚN* ESTÀ CONVIDAT de la forma més sincera a venir abans i a aportar les seves idees i energia pròpies al procés.


Respecte a l'ALLOTJAMENT I QUEVIURES proveirem a tot*s de la millor manera possible. Això també estarà organitzat de manera descentralizada, ja que sol·licitarem a un ampli espectre de projectes llibertaris berlinesos ser part de l'Espai d'Acostament. Encara no està clar fins a quan existirà. Volem estar preparat*s per a reaccionar a qualsevol situació possible, a Heiligendamm, Rostock, Hamburg, Berlín, A tot el món! Estem i estarem en contacte constant amb els i les nostr*s company*s en els Centres d'Acostament d´Hamburg i Rostock igualment com amb els campaments al voltant d'Heiligendamm. Som part de la mateixa lluita, només que amb una manera d'acció alguna cosa diversa.


BCS- Berlin Convergence Space
Contacte: mail.cc_berlin ARROBA nostate.net



Versió imprimible a: http://dissentnetzwerk.org/node/1191

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat