Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : pobles i cultures vs poder i estats
Resum de les Jornades Zapatistes celebrades a Gandia
12 abr 2007
Del 23 al 30 de març han tingut lloc a Gandia (València) les Jornades dâAnàlisi i exposició fotogràfica sobre Chiapas i Oaxaca organitzades per CGT La Sabor i amb la col·laboració de la Comissió Chiapas CGT, el Col.lectiu Zapatista El Caragol i la Fundació Jaume I.

Al llarg dâestos dies sâha pogut visitar en la seu del Casal Jaume I lâexposició fotogràfica 69 Mirades contra Polifem en què, a través de les imatges, es fa un recorregut al moviment zapatista entre gener del 94 i agost del 2003.

El divendres 23 de març a les 19 hores va tindre lloc la inauguració de lâexposició i la presentació del cd Los Ritmos del Espejo II a càrrec de José Luis Humanes i Ãscar Llago Giménez, membres de la Comissió Chiapas de la CGT. En lâacte van participar unes 25 persones.El dijous 29 de març a les 19 hores es va projectar part del documental âUn lugar llamado Chiapasâ? i lâentrevista a Gloria Muñoz Ramírez que sâinclou en el llibre de la Comissió âMiradas, Ecos y Reflejosâ. A continuació va tindre lloc un debat en què va participar com a membre de la Comissió Chiapas Ãscar Llago i Giménez i al que van acudir unes 30 persones.El divendres 30 de març a les 19 hores Teresa Chávez, membre de la V Comissió Internacional de Drets Humans en Oaxaca i de la Comissió Chiapas CGT ens va presentar les conclusions i les recomanacions de la Comissió Internacional. A continuació, Omar Olivera, membre de la A.P.P.O, fundador de Radio Plantón i de Magisterio Zapatista i sindicalista de la Secció XXII de la Coordinadora Nacional de Trabajadores de la Enseñanza (C.N.T.E.) ens va explicar com sâha desenvolupat el conflicte en Oaxaca i quals han sigut les seues conseqüències. A lâacte van assistir unes 50 personesAprofitant la presència dâOmar a València i a petició dâell mateix el dissabte 31 de març acudirem a Ràdio Klara on va ser entrevistat en directe. També varem visitar la Llibreria Associativa Sahiri, lloc on habitualment la Comissió Chiapas CGT es reunix a València i on programa les seues activitats. Allí va poder visitar la biblioteca.

Disposem de la gravació dâOmar en Ràdio Klara i també de la xerrada del dia 30. La idea és pujar-les a la nostra web (www.cgtchiapas.org) A més, queda pendent enviar les preguntes a Omar per a publicar una entrevista en el Rojo i Negro de Maig. Les jornades han sigut cobertes per la TV local de Gandia. El dia 20 de març Rut Moyano va ser entrevistada en esta televisió i a tots els actes es va desplaçar un càmera per a prendre imatges. En breu disposarem de les gravacions.

Com a valoració final volem ressaltar la predisposició de CGT La Safor els que han assumit com pròpia a la Comissió Confederal, ocupant-se de principi a fi de la promoció i difusió de les jornades en els diferents àmbits socials i culturals de Gandia. Així mateix volem també subratllar que per mitjà de les jornades sâha arribat a un ampli públic que inclús no sent seguidor del camí zapatista sâha interessat i sâha portat per mitjà de la reflexió i el debat la sensació encertada que hui en dia a Mèxic la convulsió i la transformació social és un referent mundial.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa