Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crònica de la Jornada per la retirada de la simbologia feixista a Sants
10 abr 2007
logos.JPG
Durant el passat mes de març, lâAssemblea de Joves de Sants (AJS) va localitzar i retirar més dâuna cinquantena de símbols feixistes a la Vila de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Aquesta campanya antifeixista sâestà duent a terme arreu dels Països Catalans per totes les assemblees de joves integrades a la Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista (CAJEI).

En primer lloc, volem denunciar la passivitat de les institucions actuals, hereves de la dictadura franquista, que han tingut més de 30 anys per eliminar aquesta simbologia que sembla que no els desagradi.
Hem hagut de ser el jovent santsenc els que hem fet la feina que lâAjuntament no ha volgut fer, potser massa ocupat desallotjant centres socials, desnonant persones grans i de recursos baixos, especulant i reprimint.

Per tal de presentar la campanya al barri, lâAJS el passat 30 de març varem organitzar una cercavila des del CSA Can Vies que va comptar amb una cinquantena de persones. Mentre es recorrien diferents carrers de Sants es va anar substituint el forat deixat per les plaques franquistes per cartells on sâindicava que passava a ser un âespai alliberat de simbologia feixistaâ?. A cadascuna de les parades es va convidar als assistents a un brindis simbòlic. A més, varem creure oportú no només retirar les plaques, sinó també informar als veïns i veïnes de la seva presència tot recordant que constitueixen un insult i una provocació intolerable per la memòria de totes les víctimes del feixisme.

La cercavila va finalitzar al CSA Can Vies amb la lectura del manifest redactat per la ocasió i on els assistents van poder veure una mostra de les plaques retirades recentment. La jornada va continuar amb una festa a càrrec de punxadiscos del barri.

Tot i que durant el transcurs de la cercavila no va tenir lloc cap incident, volem remarcar i denunciar que no va ser així en la feina prèvia a la jornada. Vam patir seguiments per part de la Guàrdia Urbana i en més dâuna ocasió ens varem veure obligades a amagar-nos per evitar una cívica multa.
També volem denunciar lâactitud xulesca i prepotent dels Mossos dâEsquadra, els quals ens van aturar, identificar i increpar mentre retiràvem les plaques del franquisme. I com si amb això no nâhi hagués prou, ens van robar les 4 plaques del âMinisterio de la Viviendaâ? que portàvem en aquell moment. Qui sap perquè voldran unes plaques amb el yugo y las flechas.

Per concloure, des de lâAssemblea de Joves de Sants volem agrair a tothom la seva participació, especialment al veïnat pel seu suport. I no ens acomiadem sense convidar-vos a que retireu qualsevol símbol feixista dels nostres carrers i a que ens feu arribar els vostres suggeriments. Mentre quedem antifeixistes al barri, els seus símbols aniran caient un a un fins que no en quedi cap.

Esborrem els símbols feixistes de Sants!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la Jornada per la retirada de la simbologia feixista a Sants
10 abr 2007
Pero para eso hay que cargarse a los del Ajuntament.
Son los mayores fascistas que he conocido.
Cuándo ha habido más prohibiciones que ahora me pregunto?.
Re: Crònica de la Jornada per la retirada de la simbologia feixista a Sants
10 abr 2007
"Vam patir seguiments per part de la Guàrdia Urbana i en més d’una ocasió ens varem veure obligades a amagar-nos per evitar una cívica multa."

jajaja
Sindicat Terrassa