Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
Des del catalanisme més desesperat, desitjo que el Constitucional ens tombi l'Estatut. Em donarien una alegria, una esperança. Catalunya ho necessita, sí, necessita totes les hòsties possibles per deixondir-se de la mediocritat en què està immersa per culpa del seu conformisme.
Des del catalanisme més desesperat, desitjo que el Constitucional ens tombi l'Estatut. Em donarien una alegria, una esperança. Catalunya ho necessita, sí, necessita totes les hòsties possibles per deixondir-se de la mediocritat en què està immersa per culpa del seu conformisme. Jo no em vull perdre la reacció de la societat i de la política catalana davant del que seria una intrusió tan bèstia en la democràcia d'un país. Potser seria l'inici d'una indignació que no acaba mai de quallar en el nostre punt d'honor, potser obriria la caixa de Pandora on s'hi encabeix el ressentiment del nacionalisme català, que sembla que porti anys dormint la mona.

Seria tan fort que ens re-retallessin l'Estatut, pobret, tan modest, ell, que potser tindria un efecte sacsejador. Imagina't que la gent comencés a parlar-ne pel carrer, o que els polítics catalanistes s'unissin ja d'una vegada i fessin alguna cosa ? Alguna cosa de veritat, vull dir, no només fer el pena. T'ho imagines ? En canvi, si desestimen el recurs del PP, la frase serà "ah, doncs en el fons els espanyols ens respecten, no són tan dolents". La gent és així d'ingènua, per no passar-me i dir que la gent és així d'imbècil. Ja és trist, ja.

El problema de Catalunya és que no se sent prou esclafada, i és per això que va sotmetent-se a les trepitjades. Som un país de mandrosos, si ens enclastessin la cara contra el terra, si ens fessin mossegar la pols, ja veuries tu com s'obriria la bretxa de la rebel·lia, i per descomptat que no em refereixo a les armes, sinó a un canvi d'actitud. Vull més manifestacions del PP, i que s'hi vegin mes àguiles i panderetes, que coi. Vull valencians blavers que insultin la nostra llengua, que ens odiïn fins més no poder. Visca Antena 3, la COPE, El Mundo, que tots plegats ens salvin amb el seu feixisme escampant-lo a quatre veus, que ens diguin terroristes, nazis, no m'importa, l'insult més espantós que pugin arribar a imaginar-se serà sense dubte el més efectiu. Sí, Catalunya necessita Espanya, arreu i sempre, que ens la refreguin per la cara i ens l'emboteixin fins fer-nos venir basques.

Que se'ns trepitgin competències, totes, que no puguem ni anar a pixar sense el vistiplau dels espanyols. La RENFE, que segueixi en mans de l'Estat, sí home sí, i que cada cop sigui un bunyol més gran i ens faci arribar més tard i ens foti de més mala llet. Vull que els catalans haguem de seguir anant a Madrid per agafar vols intercontinentals, que ens cremi la ràbia haver de gastar diners i temps per pagar la T4 de Barajas. Vull pagar peatges, molts peatges, més peatges. Agència Tributària pròpia? Ni parlar-ne, ni consorciada ni res, estatal i punt, que cada cop siguem més pobres. Que ens robin, que ens deixin sense res i que ells es vantin de riquesa mentre aquí ens mengem els mocs. I per descomptat, Rajoy de president, això és imprescindible, un bon independentista hauria de votar-lo sense vacil·lar. Renoi, que bé que ens anirien quatre anys d'insults i de tortures, seria tot un revulsiu. Tant de bo Franco tornés uns mesos, llàstima que el Fraga ja no s'aguanti els pets. Sort que fa poc ens va amenaçar en treure els tancs al carrer, això va estar bé veus, tot un detall, gràcies Manuel, "viva España coño"!

A mi no em calen més vexacions per estar indignada amb el saqueig espanyol, ja en tinc prou amb el que ens fan, però està clar que la majoria de catalanistes no creuen que n'hi hagi per tant, i sinó, com s'explica aquesta indolència generalitzada, aquest passotisme de sofà? Començant per la classe política, on per una banda van abaixar-se els pantalons per un estatutet lamentable i per l'altra ens han fet president al Pepe perquè al company de classe català el troben antipàtic. Catalunya és com una dona maltractada que cada dia rep una bufetada del marit i decideix anar tirant. De vegades protesta una mica, de broma, atemorida, remuga en veu baixa, però a l'hora de la veritat s'enllita amb el botxí i encara s'hi posa bé per que li entatxi pel darrera. Catalunya necessita una bona pallissa, una estomacada que ens deixi la cara ben nova i ens faci petar la paciència. Que el Tribunal ens declarés l'Estatut anticonstitucional, seria una aberració tan humiliant, seria tan heavy metal, que es convertiria en una gran oportunitat per fer-se valer, per dir que ja n'hi ha prou, que ara mano jo i tu te'n vas a la merda.

El camí no és un Estatut, el camí és que la gent tingui voluntat de país, i sense això no anirem enlloc. Si el nacionalisme català no és més fort, no és tant per que ens ho impedeixi l'estat Espanyol, ni la seva constitució ni el seu exèrcit, no ens enganyem, si no som millors és sobretot perquè no tenim prou ànima per ser-ho. I si per tenir-la ens han de retallar el que ja ens van retallar, si cal sang, fetge, caspa i cops de "decretazo", si hem de suportar l'Espanya més tenalladora, si aquest és el preu que s'ha de pagar per que Catalunya desperti d'una vegada i defensi els seus drets, si és aquest el preu de la indignació, del despit, de la ràbia, de la lluita, si hem d'arribar fins aquest punt per tenir cor de nació, voldrà dir que som un país amb un ínfim orgull, però ves, és el meu, me l'estimo, i què dius que costa? Doncs que em portin la factura i em diguin on he de signar.


Àstrid Bierge és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Mira també:
http://www.racocatala.cat/articles/13814

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
penso igual:

si 1r ens donen més competències,

i després ens retallen el presupost...

a pendre pel cul amb l'estatut, tanta història perquè ens donguin pel cul un cop més!

Carod i Saura feixistes!!! (els que menys)
Re: Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
En Madrid todos vivimos en chalets con dos piscinas y un jacuzzi en cada planta gracias a los catalanes.

Bla,bla,bla,blaaa
Re: Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
¿¿A veure si es posen d'acord els polítics catalanistes?? Qui són aquests?

Es pot ser tant crítica amb l'opressió cultural-nacional i no ser-ho amb la de classe? Amb l'Estat en sí?

Poble Sobirà, Poble Ingovernable!!
CAP ESTATut ENS FARÀ LLIURES!!
Re: Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
eh, no us passeu que és llicenciada...

...i que bé que escriu tu!

L'opressió cultural-nacional d'acord...

Ara, el rollo aquest de dèficit fiscal i demés són xuminades... Quina és a renda mitjana catalana? I la mundial?
Re: Espanya, Catalunya et necessita
10 abr 2007
"que ara mano jo i tu te'n vas a la merda"

Yo: Carod y Mas,
Tu: Montilla,
A la mierda: a España.
Te vas: el futuro de Catalunya
Re: Espanya, Catalunya et necessita
11 abr 2007
aixo es un escrit xenofob on es crida a la crispacio feixista, on es la solidaritat entre la gent treballadora? sigui catalana, espanyola, marroqui o boliviana... Àstrid Bierge... aquests burguesos que es creuen "super" radicals i progresistes, amb les seves patrias, no es mes que nacionalisme carca i tancat...
Re: Espanya, Catalunya et necessita
11 abr 2007
Confundis solidaridad con imposición. La solidaridad es voluntaria y acostumbra a darse a los más necesitados.
No es la burgesia catalana la que sustenta el estado es la clase trabajadora la que en Catalunya no puede darles un futuro a sus hijos por culpa de las clases dominantes y de un sueldo al año que pierden por vivir aquí. Eso a mi no me parece lógico, la destrucción de las clases es desde abajo no para igualar a los trabajadores de un sitio con otro.
Lamentable visión del centro del mundo España, mi solidaridad con los necesitados sean de donde sean, no creo que un inmigrante español o un trabajador español sea mejor que otro de otro sitio más necesitado.
Re: Astrid Bierge, Catalunya et necessita
12 abr 2007
Esta es la versión html del archivo http://www10.gencat.net/dursi/generados/catala/home/recurs/doc/resolucio.
G o o g l e genera automáticamente versions html de los documentos mientras explora la web.
Para vincularse a esta página o para marcarla, utilice el siguiente url: http://www.google.con/search?q=cache:_rW52-v_jCwJ:www10.gencat.net/dursi/generados/catala/home/recurs/doc/resolucio_beques_casals_def.pdf+%C3%80strid+Bierge&hl=es&ct=clnk&cd=6&gl=es


Google no tiene relación con los autores de esta página ni es responsable de su contenido.
Se han resaltado estos términos de búsqueda:
    àstrid     bierge    
Page 1    

RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A ESTADES A
COMUNITATS CATALANES A L’EXTERIOR.
Mitjançant l’Ordre GAP/411/2005, de 18 d’octubre es va obrir la convocatòria
d’ajuts per a estades a comunitats catalanes de l’exterior, i se’n van aprovar
les bases.
Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, d’acord amb el que
disposa la base 5 de l’Ordre esmentada, la Comissió de Selecció ha avaluat
les sol·licituds presentades, tenint en compte els criteris de selecció establerts
a la base 6.
En conseqüència, d’acord amb la proposta de la Comissió de Selecció i amb
el que disposa la base 7.4 de l’Ordre GAP/411/2005.
RESOLC:
-1 Concedir ajuts per a l’estada a les comunitats catalanes a l’exterior, a les
persones i pels imports que consten en l’annex 1 d’aquesta resolució.
Els beneficiaris dels ajuts hauran de complir les obligacions que s’estableixen
a la base 12 de l’Ordre GAP/411/2005, i, en el termini màxim de 30 dies a
comptar de la data de publicació d’aquesta resolució en el tauler d’anuncis de
l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, hauran de formalitzar
el corresponent document d’acceptació, d’acord amb el que s’estableix a la
base 9. Les dates concretes d’inici i finalització de l’estada, els drets i deures
del beneficiari i la resta de condicions s’establiran en l’esmentat document
d’acceptació. En cas que no es formalitzi el document per culpa del
beneficiari, s’entendrà que renuncia a l’ajut, i es podrà concedir a una de les
persones designades en la llista de reserva, amb l’ordre de preferència
segons la puntuació obtinguda en la fase de selecció.
-2 Desestimar les sol·licituds d’ajut presentades per les persones que consten
a l’annex 2 d’aquesta resolució, d’acord amb els criteris de selecció establerts
a la base 7 i pels motius que s’hi indiquen.
-3 Inadmetre les sol·licituds d’ajut presentades per les persones que consten
a l’annex 3 d’aquesta resolució, pels motius que s’hi indiquen


Àstrid Bierge

Casal Català de Montevideo, Uruguai
Núm. Expedient: 2005ACC10106
Nom i cognoms: Àstrid Bierge Soto
NIF : 46146239M
Durada: 9 mesos
Dotació de la beca: 600,00 euros mensuals
Dotació per al viatge: 1.375,00 euros
Dotació per l’allotjament: 400,00 euros mensuals
Període: 1r trimestre de 2006

(...)

Barcelona,
Albert Royo i Mariné
Secretari de cooperació exterior
Re: Espanya, Catalunya et necessita
12 abr 2007
Avui en dia llicencien a qualsevol idiota que simplement faci l'esforç d'anar a classe...
Sindicato Sindicat