Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : educació i societat : mitjans i manipulació
Cicle Documental "de nens" a La Quimera
10 abr 2007

Cicle Documental "de nens"

Dijous 5 d'Abril:
"Nacidos en el barrio rojo"
R. Kuffman, Z. Briski, 2006. 83'
Mentres documenta les experiències de les prostitutes de Calcuta, la periodista Zana Briski anima als nens a gravar les seves vides amb una càmera.
Dijous 12 d'Abril:
"De nens"
J. Jordà, 2004. 186'
Fa deu anys, un suposat cas de pedofília va sacsejar el barri Xino de Barcelona. Aquells fets van tenir una repercussió extraordinària, provocant una viva discussió respecte a l'enfoc que la polícia va donar al cas i sobre el tractament mediàtic. A través d'aquest cas Jordà recorre la història del barri Xino fins avui i la seva resistència a ser esborrat com a tal i convertir-se en el Raval.
Dijous 19 d'Abril:
"Invierno en Bagdad"
J. Corcuera, 2005. 80'
Abans que començara la guerra Javier Corcuera gravà a quatre nens que acostumaben a sentar-se en una espècie de "malecón" que te el històric riu Tigris al seu pas per Bagdad, els gravaren dient poc més que el seu nom i la seva edat. Al cap d'una mica més d'un any, amb la guerra "guanyada" y Saddam capturat, varen poder tornar i buscar als quatre nens per comprobar com havia canviat la vida de tots ells.
Diumenje 22 d'Abril:
"De xarranques i nenes"
M. Lepage, 1999. 52'
Mitjançant un viatge per tots els continents, la directora canadenca recull testimonis de diferents nenes amb la finalitat de mostrar les diverses cares de l'explotació lagoral que pateixen. La xarranca, joc que practiquen les nenes de tot el món, acaba sent ua metàfora i un aprenentatge de la vida, per afirmar la seva resistència a traés de les proves i del l'equilibri precari que la societat els proposa.
Dijous 26 d'Abril:
"Ser y tener"
N. Philbert, 2004. 103'
Mostra la vida d'una petita classe d'un poble al llarg de tot un curs, mostrant-nos una càlid i serena mirada a l'educació primari al cor de la Landa francesa. Alumnes entre 4 i 10 anys reunits a la mateixa classe es formen en totes les matèries sota la mirada d'un solprofessor d'extraoràdria educció.
Dijous 3 de Maig:
"Los niños de rusia"
J. Camino, 2001. 91'
Documental sobre els nens, aproximadament tres mil, que van ser portats durant la Guerra Civil Espanyola a la U.R.S.S. Les declaracions actuals de supervivients ja grans de qui van ser aquells nens ens narren aquell exili que per molts va ser quasi de per vida.

Projeccions a les 21h

Organitza: Captura: Recerca Documental

captura_recerca_documental.jpg

a La Quimera
c/ Verdi 28 baix dret

Vila de Gràcia
<M> Fontana, Joanic
info(a)laquimera.org

propers cicles

cartell-cine-2007-4.jpg
Mira també:
http://laquimera.org/captura
http://laquimera.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat