Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Amenaça nuclear
10 abr 2007
El govern iranià detalla la magnitud del seu projecte nuclear
Anuncia que multiplicarà per deu la capacitat d'enriquir urani · Els EUA veuen el progrés nuclear iranià com un desafiament al món
Logonuclears_no_gracies.jpg
L'endemà que Mahmoud Ahmadinejad irrités els Estats Units amb l'anunci de la capacitat de l'Iran de produir combustible nuclear a escala industrial, les autoritats d'aquest país han dit avui que ho tenien tot a punt per a iniciar la instal·lació de cinquanta mil centrifugadores nuclears: això vol dir multiplicar gairebé per deu la capacitat d'enriquiment d'urani, perquè l'Iran només disposa ara d'unes sis-centes centifugadores.

Ahmadinejad va defensar el dret de l'Iran de produir combustible nuclear i d'aprofitar-ne tots els avantatges, oimés que el seu país havia fet tots els passos sota supervisió de l'AIEA. Ara, segons el Departament d'Estat dels EUA, aquest anunci no significava sinó un altre desafiament de l'Iran al món.

El president iranià també va criticar els Estats Units i la Unió Europea per haver entrebancat el desenvolupament de la tecnologia nuclear iraniana i es va permetre d'aconsellar uns i altres que acceptessin els drets de l'Iran a desenvolupar-ne.

Pels EUA, en canvi, l'Iran ha perdut una oportunitat de complir les resolucions de les Nacions Unides i justifica, per tant, les sospites de la comunitat internacional envers el seu govern.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amenaça nuclear
10 abr 2007
Sóc antinuclear però... alguns no us esteu deixant portar per falsimedia? És molt lògic que un país que té la bomba nuclear (i que n'ha fet ús) tingui la legitimitat de decidir què és una amenaça i què no?

A veure si anem una mica més enllà d'una vegada i deixem d'intoxicar-nos amb mentides i més mentides. El que està passant amb l'Iran es que estan en joc les majors reserves mundials de GAS, un hidrocarbur que es pretén q serveixi de paliatiu per a la inminent crisi energètica mundial. Tant és així que Iran no es deixa enganyar així com així i va jugant a cartes amb Xina i Rússia pels últims recursos planetaris. És aquesta la qüestió, oblideu-vos de centrifugadores i dixans! Què Israel no té armament atòmic? què no és una amenaça?

Què no veieu que és una cortina de fum x distreurens sobre la qüestió principal? És la mateixa estrategia que lo de les armes de destrucció massiva, q ens passavem hores dient "i si les tenen? i si no les tenen?". Ara, però, ens l'estan colant ben colada i tots creient-se el que diuen els més fanàtics i assassins del món.

Senyors i senyores! CRISI ENERGÈTICA MUNDIAL - GUERRES (INFINITES) contra el terrorisme (?) Ens l'estan fotent doblegada x totes bandes!

El que passa a Iraq i el que passa als països del Golf, a Somàlia, etc etc. Té una relació molt directe amb el pic mundial del petroli. Quan a un li falta aquesta informació li costa encaixar les peces del trencaclosques. Us recomano enormement aquest docu subtitulat al spanish: http://video.google.con/videoplay?docid=6874865766680234839

Salut!
Sindicato Sindicat