Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
En els pròxims mesos Europa viurà una profunda convulsió social
09 abr 2007
"Fa menys d'una setmana a París, França, l'agressió policíaca contra un migrant que s'havia ficat al Metro sense pagar va provocar una batalla campal de proporcions majúscules. Diversos usuaris del servei, en la seva majoria joves, es van solidaritzar amb l'agredit i es van enfrontar amb els gendarmes. El fantasma dels disturbis en els suburbis de París, en els quals van ser cremats centenars d'automòbils, va tornar a aparèixer."

http://video.google.fr/videoplay?docid=-6014202246381003770&hl=fr
http://www.dailymotion.com/related/2621088/video/x1kjmd_creation-d-emeut

CIMERA ALTERNATIVA AL G-8

Durant la primera setmana de juny els caps d'Estat i de govern que integren el G-8 es reuniran en el complex residencial de Heiligendam, prop de Rostock, Alemanya. Els representants d'Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó i Rússia estaran protegits per una muralla de 13 quilòmetres de llarg i dos metres i mig d'alt, enterrada a un metre de profunditat. La tanca tindrà un cost de 12.5 milions d'euros.


http://www.g8-2007.de
http://www.heiligendamm2007.de
http://www.antifa.de/cms/cms/content/view/497/32


A Rostock estaran també milers d'activistes contra la globalització neoliberal, com a la Cimera del G8 de 2001 a Gènova, Itàlia, i a Gleneagles, Escòcia, al juliol de 2005. La seva presència vol ser un crit de fúria, una veu a reformular el moviment altermundista sobre altres bases, a convertir els centres socials que existeixen a gairebé tota Europa en espais de reorganització dels treballadors precaris.

http://barcelona.indymedia.org/?category=laboral

Aquesta és, almenys, la intenció dels assistents al Globalmeeting que fa poc va concloure a Venècia, entre assemblees massives, reunions de coordinació, conferències i un concert de rap a càrrec del grup AsaltO Final. Es tracta de fer de les protestes contra el G8 un moment privilegiat en la construcció de l'Europa dels de baix.

http://www.globalproject.info/art-11598.html
http://www.verdiveneto.it/article.php3?id_article=2228
http://www.yabasta.it/comunicati/yabasta/glbpres-it.htm

Entre les accions que s'impulsaran destaca la realització, el 2 de juny, d'una jornada de protesta contra la guerra i el racisme. El dia 5 d'aquest mes s'efectuarà un dia de bloquejos contra la militarització i la guerra, al voltant de l'aeroport de Rostock-Laage. Aquest port aeri és usat tant per a propòsits civils com militars. S'ha convertit en la base aèria del nord-est d'Europa més important. Serveix simultàniament de punt d'embarcament de vols turístics barats com per al trasllat de soldats.

http://www.warnemuender-woche.de/images/karte-ostsee.gif
http://www.eurofighter.com/Images/News/2004.04.30.FliesHome.2.jpg
http://www.bmfz-rostock.de/images/karte-rostock.gif

Per a fer realitat aquests bloquejos el moviment parteix d'un eficaç teixit organitzatiu, filat pels autònoms alemanys, corrent polític particularment activa al voltant de l'okupació de cases i espais industrials que van ser abandonats durant la dècada dels 80, que s'ha reactivat al voltant de les jornades anticapitalistes.


ECOS DE COPENAGUEN

La coordinació d'aquestes accions té com teló de fons un acord més general entre grups que integren dos amplis corrents del moviment contra la globalització neoliberal: l´autonomista i l'anarquista, també conegut com Black Block.

Segons Vittorio Sergi, un dels coordinadors de l'assemblea de moviments realitzada a Venècia, aquesta "és una assemblea oberta per a permetre als moviments europeus expressar-se i confrontar-se, per a obrir una nova fase, conscients de representar una part del moviment que treballa des de baix i a l'esquerra de manera autònoma, que destrueix la idea dels blocs de moviment nascuts a Praga, que busca la materialitat de necessitats i desitjos, i que parteix tant de la defensa dels espais socials" com de mitjans de comunicació recuperats.

En l'aire es troben les recents jornades de protesta a Copenhaguen. De fet, al Globalmeeting van assistir alguns dels participants en aquests disturbis i es va establir comunicació directa, via telefònica, des de la capital de Dinamarca, amb un dels activistes. Els enfrontaments a Copenhaguen van començar arran del tancament i desallotjament, per part de la força policial, d'una casa okupada, emblemàtica, del moviment, convertida en centre juvenil alternatiu en 1981. El centre Ungdomshuset de Copenhaguen es trobava alliberat des de 1981, i l'any passat va ser venut per l'ajuntament de la capital danesa a una església conservadora.

El 3 de març un alt nombre de manifestants van ser arrestats en la pitjor onada repressiva viscuda en aquesta ciutat en molts anys. La policia va carregar amb mangueres, porres i gasos lacrimògens. Els més de 3 mil insubmisos van respondre instal·lant barricades i llançant còctels molotov. L'enfrontament va durar tota la nit. En total, unes 500 persones detingudes.
Les mobilitzacions a Copenhaguen es van veure acompanyades per manifestacions d'adhesió de joves en altres ciutats europees, principalment a Alemanya.

La flama de Copenhaguen s'ha estès i alimenta els projectes d'acció cap a Rostock. Federico, activista dels centres socials de la ciutat de Trento, va assenyalar en el Globalmeeting: "volem ser radicals i crear conflicte en una ciutat que mai ho ha viscut i que va viure el desallotjament d'un espai comú. Hem decidit -va assenyalar dibuixant l'Ós, símbol de Trento, de rosa- crear un pont amb la resistència de Copenhaguen i tots els centres socials. Des de Copenhaguen fins a Trento, els centres socials i la seva radicalitat no es toquen!" També ha estimulat la reflexió. D'acord amb Cristiana, el succeït no és com "volíem construir el moviment a Copenhaguen. La lluita que teníem no és només la del dret d'habitar i de la casa, sinó en favor dels migrants, contra la criminalització de l'Islam, de les cultures juvenils, del hip hop i dels murals. La lluita per Hungdomsuset ha estat per a crear una mica de nou. Si mirem Dinamarca, veiem que els moviments han estat marginats i això és el que va dur a perdre Hungdomsuset. Si aquest tipus d'espais no tenen més dret a existir, es presenta llavors una situació més fosca".UNA SITUACIÓ EXPLOSIVA


Les flames de París, com les de Dinamarca, semblen indicar un estat d'insatisfacció profunda dins d´una franja gens menyspreable de la joventut europea. Segons un dels assistents al Globalmeeting de Venècia, "l'assemblea és un punt de no retorn i moment per a construir una xarxa de moviment que lluita pels drets globals". De ser veritat aquesta apreciació, Europa viurà en els pròxims mesos una profunda convulsió social.
Mira també:
http://www.e-oss.net/albums/album09/rajoy.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En els pròxims mesos Europa viurà una profunda convulsió social
10 abr 2007
I enmig de tanta convulsió social el ke hem de fer és sobretot, vigilar k l´extrema dreta no avanci, un dels grans perills ja k, em de ser molt conscients de k la tenim cada vegada més forta,

salut!
Sindicat