Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Fa una setmana, a Sant Just Desvern
07 abr 2007
De nosaltres depèn que el pas del temps
no malmeti els senyals que hi ha escrits a les pedres i que l’hoste que els
anys anuncien no trobi la casa abandonada, i fosca, i trista.
"De nosaltres depèn que el pas del temps
no malmeti els senyals que hi ha escrits a les pedres i que lâhoste que els
anys anuncien no trobi la casa abandonada, i fosca, i tristaâ?

Curiós, però aquestes paraules dâen Miquel Martí i Pol es troben ben emmarcades dins de la comissaria dels Mossos d'Esquadra dâEsplugues del Llobregat, a on ens han detingut el diumenge 1 dâabril per haver okupat una casa que el propietari havia deixat abandonada durant 15 anys, recentement comprada per dues immobiliaries de Sant Just.
Com varem arribar a la comissaria? Directament de la casa okupada, gentilment acompanyats pels Mossos que es van presentar a las 11 de la matina, deixant una casa que ja havia començat a canviar. Com hem posat ja en el InfoUsurpa de la setmana passada:
âLâokupació, a la qual vàren assistir una trentena de persones fou pacífica i tranquila, donant els veïns nombroses mostres de suport, ja que la casa portava més de quinze anys abandonada i era un focus d'insalubritat. La casa, que havia de ser destinada a vivenda, però que també tenia un parell de locals, que van fer despertar les expectatives d'un centre social al poble, està afectada per un pla urbanístic, i és propietat d'una immobiliària, que sembla ser propietat d'un antic regidor d'urbanisme de l'Ajuntament Sant Just Desvern (P$C), càrrec que actualment ostenta Ana Hernández (la dona de José Montilla).
Després d'una intensa jornada de treballs de desenrunament i neteja, diumenge al matí, al voltant de les 2/4 de 10 van aparèixer sis furgons d'antiavalots i 4 cotxes-patrulla dels Mossos d'Esquadra, que van voltar la casa per iniciar el desallotjament. Sense presentar cap ordre judicial una trentena d'antiavalots, van esbotzar les portes i van fer sortir els 6 okupants que hi havia, que foren escorcollats i detinguts. Aquests foren translladats a la flamant comissaria dels Mossos d'Esquadra a Esplugues de Llobregat. Tot i que tant els detinguts com l'advocada van insistir en tot moment que es tractava d'un procediment il·legal, ja que no hi havia ordre judicial, i que les detencions eren completament irregulars, els detinguts van ser igualment fitxats i retinguts durant unes 5 hores. Davant la forta insistència per remarcar el fet de la detenció il·legal, i la manca d'ordre judicial per actuar, els agents encarregats de la custòdia de detinguts, responien dient que aquella ordre s'havia pres des de "dalt". Posteriorment van ser tots posats en llibertat a l'espera de saber si s'inicia o no un procés judicial penal per un delicte d'usurpació. De totes maneres en tractar-se d'una detenció il·legal, els detinguts plantegen ara presentar denúncia per aquest fet.â?

âDeixem que lâherba creixi pels camins
I esborri el pas del vianant cansat
Pero nosaltres entenem lo que volia dir el poeta, llavors deiem amb ell, clar i fort, que âtot lo que és bell incita a la bellesaâ?: un desallotjament, unâaltra okupaciò.

okupes efímers de sant just

This work is in the public domain
Sindicat