Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Accions per l'Habitatge a Perpinyà i València
05 abr 2007
.
tecnocasaXic.jpg
Accions a Perpinyà per l'habitatge digne
Perpinyà (el Rosselló), 05/04/2007
Durant la nit del dimecres 4 al dijous 5 d'abril, s'han siliconat i pintat 20 immobiliàries de la ciutat de Perpinyà.

Aquest dissabte, l'Assemblea del Rosselló, farà un acte d'informació amb el lema, "Casa per a totes, negocis per a ningú!" a les 2 de la tarda a la Plaça Arago de Perpinyà. Tot seguit el comunicat:

CASA PER A TOTES, NEGOCIS PER A NINGÚ!

Davant la destrucció cada cop més evident del nostre territori, on els interessos econòmics d'una petita minoria de privilegiats passen pel davant de les necessitats les més bàsiques de tots els altres, l'assemblea de Maulets Rosselló refusa de quedar-se dins una lògica immobilista. A Catalunya Nord, mentre milions d'euros són destinats a la construcció d'una nova estació en forme d'immens centre comercial, són milers d'habitants que veuen com el seu nivell de vida disminueix brutalment. El "dret a l'habitatge" que ompla la boca dels dirigents no és sinó un fantasma, i la possibilitat de viure dignament a Catalunya Nord és fràgil. Entre les ruïnes del centre ciutat de Perpinyà i els apartaments burgesos, el bon equilibri no és pas cosa corrent. Famílies senceres viuen recloses en pisos minúsculs, mentre el 13% de les cases perpinyanenques són buides, i no serveixen. Pel
jovent nordcatalà, estudiant o no, l'emancipació es fa difícil...


Mentrestant, el mercat progressa. Els pisos es queden buits, i els propietaris són a l'espera d'una nova pujada per vendre a preus inassequibles. Els lloguers també augmenten, sempre al benefici dels mateixos. La especulació és una cosa banal, com ho és la dificultat de trobar o guardar un sostre.


Contra l'especulació
Maulets Rosselló organitza un acte de sensibilització dissabte 7 d'abril, a les 14h, a la Plaça Aragó de Perpinyà.

---------------------------------------------

Acció contra Tecnocasa a València
València (l'Horta), 05/04/2007
Acció a la seu de TECNOCASA a València per reivindicar cases per a les joves i denunciar les empreses que juguen amb el nostre futur i s'enriqueixen amb l'especulació.

-- La passada matinada un grup de joves independentistes realitzaren una acció davant d'una de les moltes oficines de la immobiliària Tecnocasa a la ciutat de València. L'acció que va consistir en tapiar l'entrada de la porta amb taulells gruixuts, vingué acompanyada per una pintada amb el lema: ".Cases per a totes" i diferents cartells explicant el perquè d'aquesta acció.

Des de Maulets el jovent independentista revolucionari, reivindiquem aquesta acció dins les jornades de lluita nacionals que estan desenvolupant-se durant aquestes setmanes i amb les quals volem continuar denunciant els culpables de la situació de precarietat que patim les joves arreu dels Països Catalans:immobiliàries, constructores, institucions públiques, polítics....
Mentre que les joves catalanes tenim cada vegada més dificultats per accedir a una vivenda pròpia,les hipoteques pugen de manera desorbitant ( recordem que l'Euribor està ja per sobre del 4% i no para de pujar) , mentre els preus dels pisos anomenats de protecció oficial són inassumibles per moltes de les joves (aquest any la pujada d'aquests pisos està al voltant del 10%) o mentre continuen existint 65464 vivendes buides a la ciutat de València, les immobiliàries ( juntament amb constructores i polítics) continuen augmentant els seus guanys: segons dades de la mateixa Tecnocasa al llarg de l'any 2006 els seus beneficis arribaren als 17 milions d'euros.
Per tot això, des del jovent independentista i revolucionari dels Països Catalans continuarem denunciant i lluitant contra aquells que es han posat en venda la nostra terra i el nostre futur.

CASES PER A TOTES, NEGOCI PER NINGÚ
Maulets, el jovent independentista revolucionari
València, Països Catalans, 4 d'abril del 2007
Mira també:
http://www.maulets.org/
http://www.politics-immobiliaria.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accions per l'Habitatge a Perpinyà i València
05 abr 2007
ESTÀ TOT FATAL :: PASSEM A L'ACCIÓ
Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació del 14 al 20 de maig 2007

www.estatotfatal.net

aquests maulets, semnpre un pas endavant1
Re: Accions per l'Habitatge a Perpinyà i València
06 abr 2007
Bona feina!!
Felicitats!
Re: Accions per l'Habitatge a Perpinyà i València
06 abr 2007
Això està molt bé, s'han de començar a fer accions al Rosselló, així cada cop serem més. Molt bé per la feina feta i la que queda per fer.
El combat Maulet continua. Salut!
Re: Accions per l'Habitatge a Perpinyà i València
06 abr 2007
PEL NOSTRE FUTUR, DEFENSEM EL TERRITORI


Durant els darrers anys, el territori valencià està patint el major conjunt d’agressions de la seua història recent. Al llarg de tot el País i de totes les comarques, a la costa i l’interior, als pobles i a les ciutats, el nostre territori es va progressivament destruint, desapareixent baix una capa d’asfalt i formigó.


Urbanitzacions sense control, camps de golf i centres d’oci fora de mida s’escampen pertot arreu, acompanyats d’un excés de noves vies de comunicació i d’infraestructures molt sovint innecessàries.
S’especula amb la terra i amb l’aigua, es destrossa el paisatge, el medi natural i el patrimoni cultural, amb la permisivitat interessada i la complicitat activa de les administracions locals i autonòmiques, en les quals es fa cada dia més present l’ombra de la corrupció.
La creixent opinió ciudadana en contra d’aquesta dinàmica destructivaés sistemàticament menyspreada.


L’irracional deteriorament industrial, la progressiva liquidació de l’economia agrària i una nefasta gestió dels recursos hidràulics i energètics i dels residus, vénen a agreujar aquest panorama.


Darrere de tot això, una economia basada en el turisme massiu i en la construcció, que només busca el benefici particular immediat, en perjudici de tot interés social: l’educació, la sanitat i els altres serveis públics es deterioren cada dia més, i la joventut i els sectors socials més desfavorits no poden accedir a un habitatge digne.


Cal una resposta col·lectiva, un compromís actiu dels ciutadansi les ciutadanes del nostre País, per acabar amb la destrucció, lacorrupció i l’especulació, a favor d’una alternativa econòmica isocial que respecte el territori, racionalitze els recursos naturalsi energètics i la producció industrial, redrece l’agricultura i garantiscala participació de la ciutadania en les decisions.
PEL NOSTRE FUTUR, DEFENSEM EL TERRITORI

Per a parar-los els peus, participa en la manifestació del proper 21 d'abril a les 18:00 a:

Pça Ajuntament (Alacant)
Pça Independència (Castelló)
Plaça de Sant Agustí (València)

COMPROMÃ?S PEL TERRITORI
MORATÃ’RIA URBANÃ?STICA, ARA!
GESTIÓ RACIONAL DE L’AIGUA, ELS RECURSOS I ELS RESIDUS!
PER UNA POL�TICA SOCIAL DE L’HABITATGE!
NO A L’ESPECULACIÓ, PROU DE CORRUPCIÓ!

PEL NOSTRE FUTUR, DEFENSEM EL TERRITORI
Sindicato Sindicat