Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
04 abr 2007
Comunicat d'Estat Català a la denúncia de la plataforma ultradretana España y Libertad contra l'acte d'homenatge a Martí Marcó el dia 26 de gener.

Estat Català partit històric de l'independentisme català vol fer saber a l'opinió pública la denúncia contra el nostre partit i les JERC feta per l'"Asociación España y Libertad" -xarxa de grups d' extrema dreta- a l'Audiència Nacional a Madrid per un "delito de apología del terrorismo y exaltación a bandas armadas" per l'homenatge al militant independentista i exmilitant d'Estat Català Martí Marcó mort assassinat en un control de la policia espanyola l' any 1979.

Aquesta denúncia forma part de la mateixa paranoia d'alguns grups de l'extrema dreta espanyolíssima que encara no han acabat de pair perdre el govern de les espanyes l'any 2004 i que encara avui segueixen mantenint l'absurda acusació que darrera els atemptats de l'11M hi ha ETA. Són grupuscles d' extrema dreta que davant la impossibilitat d' existir políticament al País Basc, o enlloc, volen sortir a la premsa per denúncies contra l'independentisme català i d'esquerres en un inútil intent d'intoxicació i desestabilització.

L'únic que pot causar als catalans terror és pensar que gent con aquesta pugui estar finançada per fundacions com la FAES i que algun dia els seus inspiradors tornin a manar a l' Estat Espanyol.

Estat Català vol manifestar fermament que pensa seguir la seva trajectòria de reconeixement i homenatge a tots aquells lluitadors i lluitadores que han deixat la vida en defensa de les llibertats nacionals i socials de Catalunya, des de la Guerra dels Segadors en l'heroica defensa de Barcelona contra els invasors espanyols el 1714, als voluntaris de Prats de Molló per l'intent d'insurrecció contra la dictadura d'en Primo de Rivera, als lluitadors contra el feixisme a tots els fronts durant la guerra civil, als milers de demòcrates catalans afusellats pel franquisme durant els anys de la dictadura, -destaquem entre ells Lluís Companys President de la Generalitat de Catalunya- , als lluitadors morts en el combat contra el nazisme a Europa a les files de la resistencia i als morts als camps de concentració nazis, als valents resistents contra la nit negra de la dictadura franquista, i per descomptat als nostres companys de lluita, lluitadors i lluitadores d'ahir i d'avui, que amb el seu sacrifici han fet possible la supervivència de la nostra consciència col.lectiva com a poble i ens han donat força per continuar la lluita als centenars de milers de catalans i catalanes que avui creiem fermament en la lluita política per la independència dels Països Catalans.

Països Catalans 30 de Març de 2007

Denúncia: http://www.estat-catala.cat/logos%20portada/Denuncia%2028-3-07.pdf
Mira també:
http://www.estat-catala.cat

This work is in the public domain

Comentaris

el millor homenatge LA VICTÃ’RIA
04 abr 2007
Martí Marcó

Martí Marcó, obrer lluitador per la llibertat, va ser brutalment assassinat per dotze bales de la policia de l'Estat feixista espanyol quan només tenia 19 anys.
El poble català no oblida ni perdona.

Clica la imatge per una versió més gran


Martí Marcó i Bardella (1959-1979), mecánico de profesión, nacido en el seno de una familia trabajadora de Peralada, en la comarca del Alt Empordà fue militante de las Juventudes de Esquerra Republicana de Catalunya, Estat Català y fundador de la Agrupació Unitària d’Esquerres (AUE) y el Exèrcit d’Alliberament Català (EAC). Posteriormente participó en la fundación de la organización armada Terra Lliure.

Desde joven se inclinó por el independentismo catalán, participando en todas las manifestaciones socioculturales catalanistas. Sus aficiones eran la escalada y el montañismo, junto a él baile de sardanas, en lo cual se le podía considerar un experto. De hecho Frederic Bentanachs lo conoció en los encuentros de sardanistas de 1976.




El 26 de enero de 1979 fue abatido por la policía cuando intentaba huir con Quim Pelegrí y Frederic Bentanachs en un coche. Recibió doce balas. Fue el primer miembro de Terra Lliure muerto en enfrentamientos con las fuerzas de seguridad españolas.









El passat 26 de gener va fer 28 anys d´aquell fred matí de gener en que les forces d´ocupació espanyoles varen assassinar al jove militant de 19 anys, independentista i revolucionari de Terra Lliure, i un any més ens veiem obligats a recordar aquest autèntic crim d´estat contra en Martí i contra l´esquerra independentista dels Països Catalans.

En Martí va ser metrallat per la policia mentre fugia de la persecussió d´un control junt amb dos companys militants independentistes de Terra Lliure.

La fugida era en cotxe pel centre de Barcelona i en quan van arribar al barri de Gràcia els trets, disparats amb la clara intenció de matar, i no sols d´evitar la fuga, van acabar vilment amb la vida d´en Martí; Si haguessin volgut evitar la fugida n´haguessin tingut prou disparant a les rodes del cotxe en que escapaven, però no, van disparar salvatjament a matar, i en Martí, que anava en un dels seients del darrera del vehicle, va ser el que va rebre l´impacte de les bales dels policies.

No cal dir que el cas Marcó no va ser investigat i els policies espanyols van gaudir de plena i total impunitat, amb la qual cosa va quedar impune un acte de brutalitat policial i un assassinat, un crim d´estat, un acte de guerra de bruta contra la dissidència catalana del moment.

La mort del jove Martí Marcó, de tan sols 19 anys d´edat, va causar un gran impacte a tot l´independentisme i a tota l´esquerra revolucionària catalana, i varen ser nombroses les mostres de suport i solidaritat rebudes arreu dels Països Catalans i d´altres pobles del Món.

Per aquest motiu, per què la memòria d´en Martí i de la seva injusta mort no s´enfonsi mai en l´oblit del nostre poble i de la de tots aquells que lluiten/lluitem per la llibertat i per una justícia de veritat,

Perquè en Martí va creure i va lluitar pels Països Catalans, per la seva llibertat, per la revolució i per avançar en la construcció d´un poble lliure de persones lliures.

És per això que tot el Moviment Català d´Alliberament Nacional (MCAN) i tota l´esquerra revolucionària té la obligació de recordar l´exemple d´en Martí,

ADEU I HONRA!!

MART� MARCÓ NI OBLIT NI PERDÓ!!!

CONTRA L´ESTAT TERRORISTA ESPANYOL!!!

EL TEU RECORD I EL TEU EXEMPLE ENS DONARÀ PER SEMPRE MÉS FORCES PER SEGUIR LLUITANT PER UNA TERRA LLIURE!!
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
04 abr 2007
ostres! els d'estat català tenen molt mala fama degut a que UNC-33 utiltiza el seu nom per recaptar idiotes, però als de l'estat català, diguem-ne, autèntic i assambleari, potser els hauriem de fer costat en aquest merder. bé, no sé quina reputació tenen per aquí barcelona, però pel sud se'ls recorda més pel que han estat històricament i són actualment que pel ridicul que van fer durant els 90 amb aquell líder xenòfob que tenien. no sé, els estan coartan la llibertat d'expresió.
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
04 abr 2007
ERC i Estat Català també són partits d'ultradreta...catalana, això sí.
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
05 abr 2007
Els fets de la setmana passada han posat damunt la taula, amb més claredat que mai, una situació que Esquerra està patint des de fa un cert temps. Ens referim a la doble tensió que pateix el partit. Aquesta doble tensió era previsible i el partit s’havia preparat per entomar-la, però és tan intensa que, alguns dies, supera les nostres previsions més pessimistes.

La primera tensió que patim ens arriba a causa d’un fet conegut per tothom: amb Esquerra tot s’hi val i tothom s’hi atreveix. A casa nostra, les pressions contra el partit arriben per tot arreu i des de tots els àmbits. Ser independentista i d’esquerres a Catalunya és, sembla, un pecat mortal. I per això cada cosa que diem i cada cosa que fem és convertida en excusa per tots aquells a qui molesta la presència d’Esquerra a les institucions. Ja ho dèiem l’altre dia: ens ataquen si estem callats al Govern perquè, diuen, abandonem la coherència, però també ens ataquen quan diem allò que forma part intrínseca de la nostra cultura i ideari polítics.

La segona gran font de pressió ens arriba des de Madrid. La situació d’impasse en què es troba el nostre Estatut és dramàtica. Tot i haver estat votat pel Parlament de Catalunya i les Corts espanyoles, i haver estat ratificat pel poble català, l’Estatut es troba en mans d’un poder judicial sotmès de manera vergonyosa a la batalla partidista espanyola. Ningú no sap què pot passar i ningú no sap quan podrem saber quin és el resultat de tot plegat. I, com dèiem abans, sembla que tothom miri cap a Esquerra per saber què s’haurà de fer si el Tribunal Constitucional tomba l’Estatut o, encara pitjor, el deixa paralitzat a través d’una interpretació molt restrictiva.

És aquesta doble tensió la que provoca situacions conflictives com la que hem experimentat aquests darrers dies. En som plenament conscients, però, que els nostres adversaris no es freguin les mans: també sabem com hem d’actuar i que ningú no dubti que Esquerra sabrà fer-ho. Al llarg de la nostra llarga història ens hem trobat en situacions molt més compromeses i sempre ens n’hem sortit.
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
05 abr 2007
No necessitem feixistes catalans que amb els espanyols ja tenim prou.

Menys recordar als antics lluitadors i més donar suport als que lluiten ara.

fora feixistes catalans de catalunya!
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
05 abr 2007
els d'estat català també son d'ultradreta, i els de ERC uns liberals que li van clavar la punyalada per l'esquena a Terra lliure.
Deixeu estar la memória d'en Martí Marcó
Visca terra lliure
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
05 abr 2007
AAAA VA, LLAVORS EL PP I EL PSOE QUE SÓN????


els confusionistes us ofegueu en un got d´aigua----
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
06 abr 2007
no entenc res... jo sé que als anys 90 EC van tenir una deriva xenòfoba, però pel que tinc entés, ni abans ni actualment són ni d'extrema dreta ni racistes, ja que el sector racista ha acabat a la UNC-33 i actualment usen encara el nom d'EC. però que quedi clar: hi ha dos Estats Catalans... hem sembla que fer aquesta distinció no és confondre's, no?

penso que l'EI hauria d'acceptar l'acostament que aquest sector que no té res a veure amb UNC-33 estar fent és un fet positiu, encara que a més, seria necessària que es retractèssin del que va passar en els anys 90 i deixèssin clar que tothom té dret a anar a guanyar-se el pa al país que vulgui.

és la meva humil opinió. si hem podeu aportar informació per fer-me veure les coses d'altre manera, potser hem convençeu... però vull història i no les clàssiques consignes que per aquí corren.

salut a tothom i visca terra lliure!
Re: Estat Català denunciat per l'acte homenatge a Martí Marcó del passat 26 de gener.
16 abr 2007
el què hauria de fer en fredi bentanachs és abandonar aquest partit i endur-se el seu sector cap a l'independentisme revolucionari de debò. EC és un partit que arrossega massa merda (Dencàs,els Badia...)
33, recordeu el 34!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more