Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: educació i societat : xarxa i llibertat
Com alliberar els videos de YouTube: com fer-los realment públics
04 abr 2007
Moltes companyes i companys, sovint per desconeixença, sovint per comoditat, s'acullen a les restrictives condicions d'una empresa que roba els drets dels vídeos que la gent pretén compartir: Parlem de YouTube.
Hi ha una moguda. Es vol difondre un vídeo.
S'ha popularitzat tant YouTube com el Messenger de Microsoft, i això ha portat a la majoria de gent a deixar en segon terme qüestions tant fonamentals com la llibertat en l'ús de la informació, el no-assetjament publicitari, la sustracció de la propietat del mateix vídeo, etc.

Tant si es tracta de videos publicats sense coneixement, com si es tracta d'allò tant "guay" del reproductor "Flash" propietat tancada de la companyia "Adobe", les demés persones podem acabar de fer la gestió de publicar el mateix video per a què tothom ho pugui veure correctament, i si es vol, també descarregar-ho per a difondre-ho amb altres mitjans fora d'internet.

PRIMER PAS: TENIR EL PROGRAMARI NECESSARI

Donem per suposat que es treballa amb programari lliure (GNU/Linux).

- Si utilitzes navegadors de la família Mozilla (Seamonkey, Firefox, Iceweasel,..) instal·la-hi el complement "VideoDownloader" visitant la pàgina https://addons.mozilla.org/es-ES/firefox/addon/2390

- Instal·la't el convertidor de video "ffmpeg" (http://ffmpeg.mplayerhq.hu/). Amb la majoria de distribucions això es pot fer obrint una consola/terminal de comandes i escrivint la següent instrucció:
sudo apt-get install ffmpeg


SEGON PAS: EXTRAURE EL VIDEO DE YouTube.com

Amb el navegador, obre la pàgina del vídeo, i aleshores polsa sobre la icona "VideoDownloader" que hi ha en un racó de la finestra del navegador.
Se t'obrirà una finestra amb un enllaç d'on descarregar-te com a fitxer ".FLV" el film en qüestió. Procura desar-lo a la carpeta del teu mateix usuari ($HOME).

TERCER PAS: CONVERTIR EL VIDEO A UN FORMAT MÉS CONEGUT

Obrim una consola/terminal de comandes i utilitzem ffmpeg per a reformatar el fitxer FLV a AVI, que serà un format visible per a tothom:

ffmpeg -i get_video.flv get_video.avi

(suposant que el video descarregat es diu "get_video.flv")

DARRER PAS: PUBLICAR EL VIDEO DE FORMA LLIURE.

Si el fitxer resultant és petit (parlem de 1, 2 o fins a 4 Mb), el podem publicar a la galeria media d'IMC-Barcelona (enllaç a la capçalera del portal).

Per a fitxer més grans, la xarxa Indymedia disposa d'un servidor de videos, amb un assistent per a carregar el teu:
http://video.indymedia.org/es/

Una petita guia sobre Indymedia video la trobaràs a:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/298702/index.php
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/feature/display/277417/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/279338/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Com alliberar els videos de YouTube: com fer-los realment públics
04 abr 2007
merci per la informació! sempre va bé saber aquestes coses
Re: Com alliberar els videos de YouTube: com fer-los realment públics
06 abr 2007
l'Stallman explicava l'altre dia que aviat s'alliberarà Gnash i es podran veure els vídeos del youtube sense necessitat de recórrer a flash:

http://www.groklaw.net/article.php?story=20070403114157109

per cert per la gent que no té Firefox, també hi ha webs (com una d'uns japonesos que es diu vixy.net) on poses l'adreça del vídeo de youtube o googlevideos i te'l converteixen a avi i te'l pots descarregar
Sindicato Sindicat