Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: @rtivisme : indymedia : xarxa i llibertat
Publicacio de videos a Indymedia: la publicació lliure
04 abr 2007
Proposem una manera de publicar videos de gran format per internet, la qual cosa ens servirà per a quan haguem filmat o editat quelcom interessant, alguna mobilització, i volem que tothom ho pugui veure i utilitzar.
El servidor de video d'Indymedia està pensat sobretot per a fitxers amb una mida des de 20Mb i fins a 2Gb (crec que més petits també s'hi poden carregar), i per a què aquests quedin publicats en un format obert (descarregable) i sense patrocinis ni superposicions publicitàries o comercials. Això si, no poden haver materials restringits amb copyright.

La càrrega de fitxers a internet la fem nosaltres mateixes. En aquest cas, la web internacional de
videos de la xarxa Indymedia està prou ben explicada i assistida.

1. Tinguem el film ja preparat, jo recomano els formats MPEG2 o OGM (els què solen utilitzar càmeres digitals, DVD, i publicacions lliures).
I una última petició sobre les imatges: preserva l'anonimat de les persones que participen en una activitat, doncs tapa o talla una mica les cares de la gent que no t'ha donat permís per a publicar-los.

2. Amb el navegador, obrim la pàgina http://video.indymedia.org/es/ (és un servidor de films de tota mena i de tot arreu)

3. Polsa sobre l'enllaç de la capçalera "publica tu video"

4. Segueix les explicacions de la pàgina. Com a programes-client FTP, et puc recomanar:
- Per a Microsoft Windows, el FileZilla (http://filezilla.sourceforge.net/)
- Per a GNU/Linux el gFTP o qualsevol altre que ja et vingui inclòs
Si no te'n surts en algun pas, millor demana ajuda a algú altre de forma presencial.

5. Una vegada finalitzada la publicació (triga una mica a veure's per internet), comprova-ho accedint al portal inicial (video.indymedia.org/es) i localitzant l'article a la columna central. Obre l'article polsant sobre el titular, i copia't l'adreça definitiva que té.
Aquesta adreça definitiva la pots utilitzar per a dir-li a tothom on podran veure i descarregar el film, com per exemple publicant-la en una notícia per la web.


Varis exemples ja fets (adreces definitives):
http://video.indymedia.org/es/2005/05/74.shtml
http://video.indymedia.org/es/2005/12/224.shtml
http://video.indymedia.org/en/2005/05/75.shtml
http://video.indymedia.org/es/2006/03/281.shtml


Com hauràs pogut veure, pots documentar el video amb una bona explicació, i a més a més aquest video pot ser de la qualitat que vulguis.

Si es vol veure el video mentre es descarrega, n'hi ha prou amb copiar l'enllaç de descàrrega i obrir aquesta URL amb reproductors com el VLC (http://www.videolan.org/vlc/) o Windows Media Player.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/279338/index.php
http://www.getdemocracy.com/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat