Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Concentració Mercat de la Barceloneta
03 abr 2007
Concentració Mercat de la Barceloneta
Dimarts dia 3 dâabril del 2007, veïnes i veïns de la Barceloneta ens concentrarem davant del nou Mercat, on es celebrarà, amb la presència de lâAlcalde Jordi Hereu i el Regidor President de Mercats Municipals Jordi Portabella, lâobertura del nou edifici.

Els motius dâaquesta concentració, és el fer-li arribar a lâAlcalde de Barcelona les més de 1700 signatures recollides entre veïns, veïnes, comerciants i entitats contra el projecte de Pla General Metropolità en la regulació de la edificació tradicional de la Barceloneta, aprovat provisionalment per lâAjuntament de Barcelona en el Consell Plenari Municipal el divendres dia 23 de febrer i demanar-li la seva implicació per a resoldre les justes demandes per nosaltres plantejades.EN DEFENSA DE LA BARCELONETA I DE LES SEVES VEÃ?NES I VEÃ?NS

Al Sr. Alcalde de Barcelona Jordi Hereu i Boher
Als ciutadans i ciutadanes de Barcelona
Les veïnes i veïns de la Barceloneta, barri mariner de Barcelona construït durant el segle XVIII, us informem, i alhora us demanem la vostra implicació davant el projecte de Pla General Metropolità en la regulació de la edificació tradicional de la Barceloneta.
El Ajuntament de Barcelona en el Consell Plenari Municipal el divendres dia 23 de febrer ha aprovat provisionalment un Pla de remodelació del barri.
Un Pla on en la seva elaboració no sâha donat un procés de participació real del veïnat, on no sâha tingut en compte les mesures socials i assistencials que el barri necessita, on no sâha estudiat lâimpacte que tindrà sobre el patrimoni històric ni sobre les costums de la gent que ara vivim en ell.
Aquest Pla, que amb lâexcusa dâadaptar les cases del barri per a una major accessibilitat (Pla ascensors), sâamaga la transformació de la Barceloneta, dâun barri popular i tradicional, en un nou barri de disseny per a la gent dâalt poder adquisitiu, generant expectatives dâespeculació del sòl i dels habitatges.


Davant la alarma social creada per la aprovació del mencionat Pla en el veïnat de la Barceloneta, per la possibilitat de que veïns i veïnes es vegin obligats a tindre que abandonar el barri; els veïns i veïnes li demanen:

1. La moratòria del pla fins que no hagi un estudi de lâimpacte social que el pla pugui tenir en el barri, un procés de participació real i que el pla reculli així les necessitats que té el barri.
2. Que ninguna veïna ni veí es vegi obligat a haver de marxar -se del barri quan no vulguin fer-ho.

Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta i AAVV de lâÃstia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració Mercat de la Barceloneta
03 abr 2007
A quina hora es?si que se sap, pot ser algù el podria publicar en el matix moment que pasi.
Sindicato Sindicat