Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[IRLANDA] El Sinn Féin i la policia reprimeixen la dissidència republicana
02 abr 2007
SF-PSNI.jpg
Fa una setmana, el Sinn Féin, per primera vegada a la seva història, pactava amb el DUP (Democratic Unionist Party), el partit unionista més radical, un govern de coalició per a l’autonomia d’Irlanda del Nord. Això ha estat el resultat d’un procés que el Sinn Féin (SF), va començar el 1998 amb els acords de divendres sant, on apostava únicament per la via parlamentària per aconseguir la reunificació d’Irlanda. El camí seguit pel SF ha aixecat molts recels entre els sectors republicans més combatius, els quals no acaben d’entendre com és possible voler una Irlanda Unida i la fí de l’ocupació al mateix temps que es pacta un govern amb els unionistes del DUP, al servei del Regne Unit.

El punt més àlgid d’aquesta tensió es va viure fa escassament dos mesos, quan el SF va apostar pel reconeixement i la legitimització del PSNI (Police Service of Northern Ireland), que és el nom que reb el cos de policia de l’Ulster. D’aquesta manera s’acabava amb més de vuitanta anys de boicot per part de tota la comunitat republicana cap a totes les forces d’ocupació britàniques. No cal dir que les protestes no es vàren fer esperar, pintades denunciant aquest fet es poden veure a les parets dels municipis de l’Ulster, encara més quan Gerry Adams, lider del partit, instà, en unes declaracions públiques, al jovent catòlic-irlandès a ingressar a les files del PSNI per d’aquesta manera “fer-lo més representatiu�, ja que aquest, en l’actualitat està format en un 93% per membres de la comunitat protestant-britànica.

Però mentre alguns sectors republicans denuncien aquesta situació, molts d’altres segueixen les directrius de la cúpula, fins el punt d’arribar a arrencar cartells, adhesius, etc. dels anomenats “dissidents�. Hi ha hagut també insults, amenaces i fins i tot agressions contra qui no vol obeir cegament.

Ahir al matí, un militant republicà de Derry, sortia, com fa cada diumenge, a recollir donacions al carrer pels presos polítics que, a diferència dels vinculats al SF, no vàren ser excarcerats durant els acords de pau. Alguns coneguts membres locals del SF van apropar-se intentant impedir la col•lecta, però no van assolir els seus objectius. Pocs minuts després, sospitosament, una patrulla del PSNI feia acte de presència al lloc dels fets, robant les guardioles on es recolectava les donacions voluntàries pels presos i detenint a aquest militant republicà.

Per a més informació d’aquests fets: http://www.indymedia.ie/article/81752

D’altra banda, també us convidem a visitar http://catalansolidarity.blogspot.com/ on es publiquen notícies dels Països Catalans en anglès.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [IRLANDA] El Sinn Féin i la policia reprimeixen la dissidència republicana
03 abr 2007
Canya contra els contrarevolucionaris dissidents.
Amunt el Sinn Féin.
saoirse Éire!
Re: [IRLANDA] El Sinn Féin i la policia reprimeixen la dissidència republicana
03 abr 2007
Es revolucionari instar al jovent a unir-se a les files de la policia britànica? Només pregunto.

Amb l’acord de Divendres Sant, s’alliberaven aquells presoners relacionats amb les organitzacions que acceptaven l’alto al foc. Amb aquest gest s’acabava formalment amb l’estatut de presoner polític (reivindicació que va portar a la mort 10 presoners polítics: 7 pertanyents a l’I.R.A. i 3 al I.N.L.A). Actualment tots aquells presoners que no van ser alliberats o han entrat a la pressó posteriorment ho fan sota l’estatus de criminal, però la seva lluita segueix sent política contra un estat invasor i opressor.

Ningú nega que el Sinn Féin durant molts anys ha capitanejat el moviment republicà amb molta dignitat. Però de fa un temps cap aquí la seva estratègia política està canviant per complet. I del pas, absolutament legítim, de declarar un alto al foc i iniciar unes converses de pau a instar al jovent a ingressar a les files de la policia britànica en va un tros.

Només demanar que els arguments siguin fonamentats, o tan sols que siguin arguments, no simples consignes demagògiques que no fan avançar el nivell d’analisi.
El PSNI no es "policia britanica"
03 abr 2007
El Police Service of Northern Ireland (Seirbhís Póilíneachta Thuaisceart na hÉireann) o PSNI no és policia britanica sino un dels resultats dels Acords de Belfast i dels treballs de la Independent Commission on Policing for Northern Ireland, o Comissió Patten. Substitueix al Royal Ulster Constabulary (RUC) de majoria protestant i tradicionalment identificada com a forca auxiliar de les tropes d'ocupació britaniques. El Sinn Feinn la va acceptar el mes de gener passat i segueix demanant que es compleixin la totalitat de recomanacions de la Comissió Patten. El PSNI és responsable de l'investigació de més de 3,000 assasinats no resolts perpetrats entre 1972 i 1998. El gener de 2007 varen fer públic un informe que demostrava la col.lusió entre el RUC i els grups armats pro-britanics.
Més informació a:
http://en.wikipedia.org/wiki/PSNI
Re: [IRLANDA] El Sinn Féin i la policia reprimeixen la dissidència republicana
03 abr 2007
L'informe publicat per la inspectora Nuala O'Loan, com molt bé dius, demostrava l'existència de guerra bruta i col·laboració entre el RUC i els paramilitars protestants, concretament els de l'UVF. Precisament per això, els policies acusats d'aquests afers haurien d'haver estat inhabilitats i condemnats. Això fins el moment no ha passat, i TOTS els membres de l'anterior RUC van passar a formar part del PSNI amb total normalitat.

El PSNI és la policia al servei del govern autònom irlandès, i aquest govern irlandès rendeix pleitesia a la reina britànica. Dir que el PSNI no és policia britànica és el mateix que dir que els mossos d'esquadra no son forces d'ocupació.

Ni mossos, ni garda, ni PSNI.
Sindicato Sindicat