Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Concentració contra la censura, avui a les 19 h.
31 mar 2007
Es manté la concentració a favor de TV3, avui a les 19 h a la Casa dels Caragols.

Des d'Acció Cultural diuen que "ara més que mai, cal seguir les protestes i les mobilitzacions"
Censorship.jpg
tele3.jpg
Malgrat les declaracions del conseller es manté la convocatòria que des de dijous corre per SMS i correus electrònics, cridant la gent a concentrar-se avui, a les 19 hores a les portes de la Casa dels Caragols, seu de la delegació del govern valencià a Castelló, per protestar contra el projectat tancament. La delegació d'Acció Cultural diu que "no l'hem convocada, però ens sembla molt bé qualsevol iniciativa per exigir que no ens tallen TV3"

Segons ha informat el delegat a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià, Antoni Royo, aquesta entitat continua la recollida de signatures d'adhesió d'entitats de tota mena al seu Manifest per TV3, que podeu llegir sencer mes a baix. Segons diu Royo, "amb aquest Manifest, pretenem mostrar el suport majoritari de la societat civil al manteniment de la recepció de les emissions de TV3 i de la resta dels canals de la Corporació Catalana, unes adhesions que se sumaran per tant a les mocions que estan sent presentades als ajuntaments pels regidors del PSPV-PSOE, BLOC i EU, així com a les moltes campanyes de correus electrònics i SMS que han sorgit de diferents iniciatives individuals, entre els quals vull destacar i agrair la que du a terme Vilaweb". Les entitats de les comarques castellonenques que s'han adherit ja a la campanya són el Centre Excursionista de Castelló; l'Associació Cultural Socarrats, de Vila-real; l'Agrupació Borrianenca de Cultura; l'Associació Quatre Camins, de Nules; l'Associació Cultural Les Solades, de Vila-real; l'associació cultural Pérez Bayer, de Benicàssim; el grup de danses El Millars, de Castelló, l'Associació Cultural Aigua Clara, de Benassal; l'Asssociació Cultural Alambor, de Benicarló; l'AMPA del CP Botànic Calduch, de Vila-real; el grup d'havaneres Canya de Sucre, de Benicàssim, i la Penya Esportiva Estel Groc, de Vila-real. Les adhesions es poden fer arribar a l'adreça castello ARROBA acpv.cat. Pel que fa les declaracions del conseller Rambla, Royo ha assenyalat que "aquestes declaracions obren una escletxa d'esperança; però, no ens enganyem, si sembla que ara el PP vol negociar és per la pressió que està rebent per part de sindicats, ajuntaments, universitats, entitats i particulars; per això, ara més que mai cal continuar amb les mobilitzacions i les protestes".


Per això es manté la convocatòria que des de dijous corre per SMS i correus electrònics, cridant la gent a concentrar-se avui, a les 19 hores --alerta, alguns missatges erròniament diuen les 17, però ens confirmen que és a les 19 hores--, a les portes de la Casa dels Caragols, seu de la delegació del govern valencià a Castelló, per protestar contra el projectat tancament. La delegació d'Acció Cultural diu que "nosaltres no som els que l'hem convocada, però com és lògic ens sembla molt bé qualsevol iniciativa ciutadana per exigir que no ens tallen TV3, i animem els ciutadans a mostrar la seua oposició a la mesura".

This work is in the public domain

Comentaris

Èxit de la concentració a favor de TV3
01 abr 2007
Més de 2.000 castellonencs exigeixen davant la Casa dels Caragols el manteniment de les emissions.

Segurament, ni els mateixos convocants, mitjançants SMS i mails, es creien l'èxit que tindria la concentració convocada davant de la Casa des Caragols, seu de la delegació de la Geeneralitat Valenciana, en favor del manteniment de TV3. Més de 2.000 persones s'hi van concentrar ahir a partir de les 19 hores, de manera que el trànsit pel carrer Major va haver de ser tallat i desviat per la policia municipal, tot i no estar previst, perquè es tractava d'un acte espontani, convocat amb aquests sistemes. Entre els assistents, nombrosos dirigents del BLOC (Josep Maria Pañella, Enric Nomdedéu, Dolors Ibàñez) i d'EU (Marina Albiol, Vicent Grau) així com d'ERPV (Celestí Gimeno, Santi Cortells) i del PSOE (Montse Ferrer); i, òbviament, molta gent d'aquestes formacions o properes a ells. Però, sobretot, gent de peu, molta gent d'aquella que no va normalment a les manifestacions, però que se sentia indignada per l'intent de tancar "la catalana", com popularment es coneix la TV3 al País Valencià.


En un moment donat, va prendre la paraula el delegat d'Acció Cultural, Antoni Royo, que es va adreçar en primer lloc als convocants "hagen estat qui hagen estat", felicitant-los per l'èxit de l'acte, i va informar en nom de l'entitat de la situació actual, després de les declaracions del conseller Rambla. El comunicat que l'entitat ha distribuït posteriorment, en la mateixa línia, diu el següent:


"Volem felicitar-vos i felicitar-nos per l'èxit de la convocatòria de concentració en exigència del manteniment de les emissions de TV3 al País Valencià. Més de 2.000 castellonencs ens hem concentrat davant la Casa dels Caragols, en un acte caracteritzat pel comportament escrupulosament democràtic dels assistents, acompanyat, aixó sí, d'una total fermesa en l'exigència de TV3 i en la denúncia a la llibertat d'expressió i d'informació que suposaria el seu tancament.


Recordem que, tal i com s'hi ha informat, si el tancament dels reemissors anara endavant, us convocarem el dia que estiga previst el del Bartolo, per a que tots els que pugueu us concentreu allí mateix a l'hora que oportunament indicarem i després, a les 20 hores d'eixe mateix dia, a la plaça Major de Castelló. Esperem que aquesta gent faça marxa enrere i no calga arribar a aquest extrem però, per suposat, si cal arribarem. I recordeu que, en qualsevol cas, el que sí que es manté és la convocatòria de la manifestació del 5 de maig a València, on hem de ser milers i milers els valencians que diguem no a tota la política antivalenciana del PP, de la qual el tema de TV3 sinó és sinó un esglaó més, l'últim per ara".

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more