Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El Congrés aprova definitivament la reforma de la llei orgànica d'Universitats
29 mar 2007
Diputats.jpg
El Congrés dels Diputats [a la imatge alguns dels seus membres] ha aprovat aquest dijous de forma definitiva la reforma de la llei orgànica d'Universitats (LOU), un text que substitueix la normativa elaborada pel darrer Govern Aznar i que veurà la llum amb el suport de totes les formacions menys, com no podia ser d'altra manera, del PP. El Govern espanyol ha assegurat que la nova llei dota de més autonomia a les universitats per escollir el professorat o elaborar els seus títols. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), en canvi, titlla la reforma de pur "maquillatge" i critica la llei.

El pas pel Senat, previ a l'aprovació definitiva al Congrés, ha servit perquè s'incorpori a la normativa l'Observatori de beques, un organisme que s'encarregarà de l'elaboració d'estudis i informes per millorar la eficàcia del sistema d'ajudes, i obre la possibilitat a la jubilació anticipada i a la reducció de jornada dels docents majors de 60 anys. La reforma "reconeixerà i premiarà la responsabilitat de les universitats", ha recalcat la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera. Els partits catalans han recolzat la reforma, però ERC i ICV han recalcat que esperaven que anés més enllà.

Precisament a Catalunya, el SEPC, la principal organització estudiantil del país, ha recordat que Zapatero va prometre abolir aquesta llei si guanyava les eleccions i recalca que la reforma de la LOU no és "res més que l'adaptació de la llei als marcs del procés de Bolonya i a les directrius de la Comissió Europea, que des del SEPC sempre hem denunciat per considerar-los l'inici d'una mercantilització encoberta de l'ensenyament superior".
Mira també:
http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=6885
http://sepc.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa