Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
Barcelona-Xixón. Demá concentració de solidaritat amb Cándido y Morala a Barcelona
28 mar 2007
Demá hi ha a Barcelona una concentració de solidaritat amb Cándido y Morala, els sindicalistes asturians comdennats a 3 anys de presó y més. Auqests dos sindicalistes van inspirar Los lunes al sol, de Fernando León. A la tarda hi ha també una gran manifestació a Xixón pel mateix tema y la persecució sistemàtica que darrerament estan vivin els moviments socials i sindicals asturians disidents amb el poder establert i que per possar un petit exemple ha comdennat també a Beatriz Quirós, una altra sindicalista del ensenyament, a pagar una multa de 1000 euros per tardar una miqueta en identificarse.
foto entrada xuiciu.jpg
La concentració és a las 12 hores al PG de Gràcia amb Diagonal. Des-de Xixón estariam molt agraïts que si alguna persona fa fotos d'aquesta concentració les posses a www.glayiu.org o aquí mateix pero donarli difusió a aquest acte de solidaritat.

Aquesta es la convocatòria que va apareixer a Glayiu fa uns dies:

La Asamblea de empresas en Lucha de Barcelona convoca una concentración el próximo 29 de marzo a las 12h.

Comunicado (en catalán)
SOLIDARITAT AMB CÃ?NDIDO I MORALA
NO A LA CRIMINALITZACIÃ DELS MOVIMENTS SOCIALS!


El passat 14 de febrer de 2007, el Jutjat penal núm 1 de Gijón va dictar SENTÃNCIA, per la qual es condemnava els membres de Corriente Sindical de Izquierdas (CSI) Juan Manuel Martínez Morala i Cándido González Carnero a tres anys de presó, inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, multa de dotze mesos amb quota dia de sis euros, a cadascun, que indemnitzin conjuntament i solidàriament en 5.624,83 euros l'Ajuntament de Gijón i al pagament per meitat de les costes causades.
Els fets que originen aquesta sentència es remunten al 10 de març de 2005, quan el 90 % dels 600 treballadors de les drassanes de la Naval de Gijón duien un any en atur per no tenir càrrega de treball. Aquell dia, com tants altres, davant una situació sense sortida laboral, es van mobilitzar en les proximitats de la drassana i van trencar la caixeta de la càmera de trànsit adossada a la columna i destinada, no tant al trànsit, com a vigilar les mobilitzacions i fins i tot la part de l'interior de la drassana.
Aquest va ser un judici ple d'irregularitats, on es va utilitzar com a testimoni un infiltrat dels moviments socials, que va ser un dels provocadors de la manifestació de BCN-2001. No va quedar demostrat en cap circumstància la responsabilitat de Cándido i Morala en el trencament de la caixeta.
Darrere d'aquesta condemna s'amaga l'interès d'influents sectors econòmics i dirigents polítics autonòmics i municipals d'especular amb els terrenys on avui s'assenta la indústria naval. L'Ajuntament de Gijón, governat pel PSOE i Izquierda Unida, ha tingut un paper essencial en aquest vulgar muntatge, perquè ha estat el principal responsable a denunciar davant la Policia Nacional els fets de la mobilització del dia 10 de març. El delegat del Govern, Antonio Trevín (PSOE), també ha tingut un paper essencial en aquest cas, en la seva línia de repressió contra l'esquerra política, social i sindical asturiana.
Si ja és molt greu la criminalització de les mobilitzacions laborals, més ho és que provinguin d'un partit que es proclama âsocialista i obrerâ? i d'un altre que sâautodenomina l'esquerra âpluralâ?, Izquierda Unida, que, a més de mentir ambdós una vegada i una altra, també diuen a duo que no són l'acusació. Però encara és més greu la connivència que CCOO i UGT han mantingut amb aquests dos partits, quedant tots en evidència amb la seva clamorosa absència en les massives mobilitzacions portades a terme en contra d'aquest linxament.
En la persona dels companys Cándido i Morala es condemna, en realitat, la lluita exemplar que els treballadors de Naval Gijón lliuren des de fa dècades contra la reconversió i en defensa dels llocs de treball. Aquesta condemna a tres anys de presó va contra un sindicat, CSI, i contra els seus dirigents, molestos testimonis i pitjors referents âper al sindicalisme còmplice a l'úsâ, que no es van plegar davant la corrupció urbanística, les edificacions de la qual envolten âasfixienâ ara la mateixa drassana, incloent el mateix edifici on els han jutjat.
Però el linxament i la criminalització dels companys Cándido i Morala no és un fet aïllat. Avui, per a la ideologia dominant, tot el que no sigui políticament i sindicalment âcorrecteâ? és susceptible de generar violència, i per això es criminalitza el moviment okupa i altres moviments alternatius. També és el cas dels 78 treballadors/es d'Iberia, acusats d'haver envaït les pistes de l'aeroport del Prat el passat 28 de juliol, que han estat inculpats judicialment de sedició i que podrien ser condemnats per això a penes d'entre quatre i deu anys de presó. El seu delicte és que van desbordar en una assemblea els plantejaments de CCOO i UGT i van actuar autònomament, paralitzant la seva activitat i ocupant les pistes, davant la gravíssima situació que se'ls venia damunt de perdre els seus llocs de treball o, en tot cas, veure disminuït el seu sou en més d'un 20 %, mitjançant una subrogació a una altra empresa i a un altre conveni.
Avui, com en els temps de la dictadura, es criminalitza els treballadors/es per lluitar pels seus drets, mentre que els directius que tanquen empreses, com els de Delphi, els incentiven amb centenars de milions d'euros perquè facin el seu treball brut, o els premien amb la Creu de Sant Jordi, com l'expresident de SEAT per 660 treballadors/es acomiadats! Es pretén empresonar treballadors, mentre que els responsables de milers de morts per accidents laborals continuen campant-se-la a pler i lucrant-se a costa de la sobreexplotació dels treballadors i de la falta de mesures de seguretat.
Per al pròxim dia 29 de març hi ha convocada una gran mobilització a Gijón per la âPlataforma por las Libertades y contra la Represiónâ?, en solidaritat amb Carnero i Morala. Coincidint amb aquesta mobilització, l'Assemblea d'Empreses en Lluita de Barcelona i els sindicats sotasignats ens solidaritzem amb els companys represaliats i exigim la seva absolució immediata. Perquè els treballadors i treballadores de Catalunya puguem concretar aquesta solidaritat activa amb Cándido i Morala, cridem a una:
CONCENTRACIÃ DIJOUS QUE VE, 29 DE MARÃ, A LES 12 HORES, A LA CANTONADA DEL âPALAU ROBERTâ? A PG. DE GRÃCIA / DIAGONAL.

Barcelona, a 24 de març de 2007.

ASSEMBLEA D'EMPRESES EN LLUITA DE BARCELONA
Mira també:
http://www.glayiu.org
http://www.20minutos.es/noticia/204047/0/sindicalistas/lunes/alsol/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona-Xixón. Demá concentració de solidaritat amb Cándido y Morala a Barcelona
29 mar 2007
l'iniciativa està molt bè, hem de donar tot el nostre suport a aquests dos exemples de dignitat obrera i consciència de classe. Però a veure quanta gent hi pot anar a les 12 del migdia, que alguns treballem...
mejuto zoquete tenemos tu tolete crew!!!!!
Sindicato Sindicat