Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Querella contra dos policies municipals de Sabadell per una falsa acusació
28 mar 2007
Avui s'ha realitzat una roda de premsa per tal de denunciar una falsa acusació que la policia municipal ha realitzat a un veí de Sabadell.
Crònica:

Avui a les 11 del matí davant dels jutjats de Sabadell,Alerta Soldària i el Moviment Popular de Sabadell han realitzat una roda de premsa per tal de fer pública la falsa acusació que va patir un veí de Sabadell per part de dos agents de la policia municipal. En aquesta ha intervingut el veí en qüestió que ha explicat els fets dels quals se l'acusava (usurpació, danys i associació il·lícita) i ha explicat que el dia que els policies en qüestió afirmen haver-lo vist dins un immoble okupat (declaracions que són tota la base per tal d'acusar-lo) es trobava en un vol internacional. En Xavi és un membre actiu dels moviments socials de la ciutat.

Posteriorment ha intervingut en Carlos com a portaveu de la xarxa de col·lectius socials MPS (Moviment Popular de Sabadell) que ha denunciat la politització de la justícia i com el poder polític l'utilitza per tal de silenciar qualsevol veu dicident amb l'actual estat de les coses. El MPS també ha exigit que es retiri l'acusació contra en Xavi, que s'inici un procés penal contra la policia, l'aturada de totes les mesures de persecució política contra els moviments socials i l'assumpció de les responsabilitats polítiques per part de Ramon Burgués, responsable política de la policia municipal a Sabadell.

Posteriorment en Xavi P., representant a l'organització antirepressiva Alerta Solidària ha denunciat la il·legitimitat de les lleis actuals que no respecten els drets fonamentals i que s'utilitzen com a eina de persecució política. També ha constat que a sobre, no es respecten ni tan sols aquestes lleis com es pot demostrar en en cas d'en Xavi i en tants d'altres que no és possible demostrar-ho amb proves. Finalment ha denunciat les pràctiques il·legals constants per part de la policia com són els fitxers il·legals de persones militants, els seguiments constants, les identificacions i les persecucions.

Finalment, Pili, l'advocada d'en Xavi, ha explicat com va arribar una citació al seu client per anar ha declarar com a impunitat i com va demostrar a través dle bitllet que el dia dles fets era fora. Posteriorment, ha explicat que els policies 1302 i 1335 van declarar el què ja havien manifestat anteriorment fins que se'ls va comunicar que en Xavi el dia dels fets era fora; llavors van dir que s'havien confós, que feia deu dies que ho sabien i van intentar acusar un altre jove dels fets. Per acabar ha anunciat que interposaria una querella contra els dos agents per calúmnies i fals testimoni ja que aquests havien vulnerat la presumpció d'inocència del seu client.

Sabadell, 28 de març de 2007

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Querella contra dos policies municipals de Sabadell per una falsa acusació
28 mar 2007
Nou cas de muntatge policial a Sabadell

Que les lleis del mal anomenat estat de dret en el qual vivim actualment són de caire repressiu i l'únic que cerquen és l'aniquilació de qualsevol moviment polític que es mostri contrari a l'actual estat de les coses fa molt de temps que ho diem. Que l'aplicació d'aquestes lleis, malgrat fer-se sota un suposat vernís d'igualtat està totalment dirigida a aquest objectiu també fa temps que ho diem. Finalment, que els que manen, en aquest afany de destrucció de tot allò que els molesta, i per tal d'obtenir benefici, no respecten ni les seves pròpies lleis també fa temps que ho diem. Aquest cop però, en tenim proves clares, que volem presentar públicament per tal de demostrar l'actual estat de setge que estan patint alguns col•lectius i persones per part de les forces d'ordre.

De nou ens veiem obligades a denunciar públicament un cas de muntatge policial. Aquest cop es tracta de dos agents de la policia municipal (1302 i 1335) que afirmen que van poder identificar a en Xavi, un sabadellenc, dins un immoble okupat, basant-se en “què ja l'havien identificat en ocasions anteriors�(com podem veure en el document annex). Fins aquí un nou cas d'un veí de la ciutat que s'ha d'enfrontar a la justícia per denunciar l'especulació immobiliària que actualment totes i tots estem patint. Tanmateix, resulta que el sabadellenc en qüestió, que els policies van afirmar rotundament que havien identificat, durant aquell mateix dia es trobava realitzant un viatge internacional amb avió. Així doncs, quan ahir dimarts, tant els policies com en Xavi van ser citats a declarar en Xavi va explicar la seva situació i va presentar les corresponents proves. Per altra banda, els policies van mantenir la seva declaració fins que se'ls va comunicar que en Xavi aquell dia estava realitzant un vol internacional. Llavors, van intentar canviar la declaració i acusar un altre veí de Sabadell conegut per la seva participació en diversos moviments socials de la ciutat.

Així, es posa de manifest un nou cas de muntatge policial que per sort, i no com en la majoria de casos, es pot demostar públicament. Entre aquests casos podem destacar el recent cas d'en Pau Rigol, finalment condemnat a una multa de 120 euros, després de ser apallissat i detingut il•legalment o l'actual cas de la casa okupada Bakinham, en la qual s'acusa a 14 persones d'okupació d'aquesta, entre elles 2 de Madrid i 2 de Girona. Amb aquest cas, es fa evident que la policia no té cap problema en manipular per tal de condemnar totes aquelles persones i col•lectius que molesten i s'enfronten als interessos dels que manen. També es fa evident, que la policia utilitza sistemes il•legals per tal d'identificar i perseguir les persones que treballen en els moviments socials com són els fitxers de persones que mai han passat cap tràmit judicial o les persecucions, les gravacions i els seguiments il•legals que en diverses ocasions ja han estat denunciades.

Per això, un cop el procés judicial contra en Xavi es tanqui, i que segons el propi jutjat serà en pocs dies, es presentarà una querella criminal contra els agents 1302 i 1335 per calúmnies i fals testimoni

Cal no oblidar però, que per una pura casualitat una persona que ara encara està imputada d'usurpació, danys i associació il•licita de forma totalment falsa, pot demostrar que totes aquestes acusacions són falses i s'estalviarà els tràngols pels quals tantes altres persones han hagut de passar i estan passant actualment. Quantes persones doncs, estan essent condemnades falsament dins i fora de la nostra ciutat? Quantes de les seves pròpies i injustes lleis s'estan fins hi tot saltant?


Aturem els muntatges i la impunitat policial!

Construim un nou món de les cendres del què mal anomenen democràcia!
Sindicato Sindicat