Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
27 mar 2007
Des d'avui i fins el 30 de març, la Universitat de Perpinyà i associacions estudiantis i culturals de Perpinyà organitzen la Setmana per la Llengua. Sortiran autobusos gratuïts des de Barcelona. www.setmana-llengua.com
Des d'avui i fins el 30 de març, la Universitat de Perpinyà i associacions estudiantis i culturals de Perpinyà organitzen la Setmana per la Llengua. www.setmana-llengua.com

Aquesta Setmana vol reivindicar la catalanitat de la Universitat de Perpinyà i la seva obertura cap a les universitats catalanes, i té lloc a la mateixa Universitat de Perpinyà.

Diverses activitats permetran als estudiants de Perpinyà, que representen gairebé la meitat de les nacionalitats de la planeta, de descobrir la llengua, la cultura i la història de Catalunya Nord i dels Països Catalans. Una exposició itinerant dels Angelets de la Terra serà presentada per primera vegada a la Biblioteca universitària. Conferencies i taules rodones permetran de reflexionar sobre el passat i el futur de la nostra universitat i del nostre país. Una tarda poètica ens permetrà de descobrir la creació literària de Catalunya Nord, amb la col·laboració del Teatre de la Complicitat. Per acabar, el divendres 30 de març, es farà una cercavila del centre ciutat al campus, per convidar la gent al Concert per la Llengua, amb grups vinguts d'arreu dels Països Catalans.

>> Queden llocs en el primer autobús gratuït que sortirà de Barcelona el divendres 30 de març, a les 9 hores, des de Plaça Universitat.


L’autobús arribarà a la Universitat de Perpinyà al de matí i es farà una visita del centre ciutat. Seguiran les activitats de la Setmana amb la cercavila, el sopar popular i el concert de cloenda.

Reserveu avui mateix al 964 72 89 93 o al 933 01 83 82 !! (URGENT)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
27 mar 2007
Un 10 epr les JERC per col·laborari!
Re: Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
27 mar 2007
Si ho organitza principalment el SEPC i un altre sindicat... sempre fent de paràsits vosaltres.
Re: Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
27 mar 2007
A la web de la SEPC no en diu res, en canvi si surt el logo de les JERC i el de la Secretaria General de Joventut (JERC)
Re: Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
27 mar 2007
ACPV vol que els partits pressionen Clos per a evitar la clausura de TV3

Acció Cultural, ha manifestat que vista que la via del diàleg amb el Consell es troba en via morta, ha apel·lat als partits que recolzen el govern central, PSPV, PSC, ERC, EU, iCV i CiU, a que pressionen el Ministre d'Industria Joan Clos per a que mantinga el pacte al que arribaren amb l'anterior Ministre, José Montilla, i no clausure les emissions de TV3 al País Valencià.


Redacció

L'entitat presididida per Eliseu Climent ha apel·lat al diàleg perquè "si s'ha vist TV3 al País Valencià durant més de vint anys, ha estat gràcies a acords verbals, fins i tot amb Zaplana, sempre respectats fins ara".

Les declaracions del portaveu del govern valencià del passat 23 de març van ser molt clares: la Generalitat valenciana no contempla cap possibilitat d¹acord amb la Generalitat de Catalunya, i la decisió de tancar les emissions de TV3 al País Valencià és irreversible. Per tant, la via del diàleg amb el govern de Camps és una via morta, i insistir en ella quan el tancament de les emissions pot ser imminent és pitjor que ineficaç i inútil.

D¹altra banda, les declaracions de responsables del Ministeri d¹Indústria el passat 19 de març, reiterades novament ahir, en el sentit que el Ministeri es desentén de l¹acord respecte a les emissions de TV3 al País Valencià, significa que el govern espanyol deixa en mans del PP valencià la continuïtat d¹aquestes emissions. A més de destacar que si ha estat possible veure TV3 al País Valencià durant més de vint anys ha estat sempre gràcies a acords verbals amb diferents administracions (incloent-hi les del PP), fins ara respectats, la decisió del Ministeri deixa només una possibilitat real per a evitar el tancament de TV3 al País Valencià: la intervenció ferma i decidida dels partits que donen suport al govern espanyol.

Aquesta conclusió es fa encara més evident després que avui mateix la Generalitat valenciana haja tornat a enviar dos funcionaris per a requerir novament a Acció Cultural el tancament voluntari de les emissions. En haver-nos negat novament, ara la Generalitat valenciana necessita d¹una ordre judicial per a procedir al tancament forçós, i aquesta ordre pot venir en qualsevol moment.

La negativa del Govern valencià a qualsevol mena de diàleg i a interrompre el procés de tancament, i la decisió del Ministeri de desentendre¹s del conflicte, significa que si els partits que donen suport al govern espanyol no prenen mesures fermes i clares, el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià es produirà finalment en qüestió de dies, i si bé el PP serà responsable d¹aquesta censura, haurem de parlar per l¹altra banda de responsabilitats per omissió o indecisió.


http://www.e-criteri.cat/index.cfm?plana=participa.cfm?ID=2
Re: Festival per la Llengua a la Universitat de Perpinyà
28 mar 2007
CONCENTRACIÓ DISSABTE 31 a les 19 h. front a la delegació de la Generalitat - Casa dels Caragols (c/ Major, 78) de Castelló

CONCENTRACIÓ DISSABTE 31 a les 19 h. front a la delegació de la Generalitat - Casa dels Caragols (c/ Major, 78) de Castelló

L’ intent del govern del PP per censurar la TV3 a terres valencianes suposa una brutal agressió a la llibertat d’expressió i al dret dels ciutadans valencians a la lliure informació. Però també un atac a la nostra llengua i cultura, que pretén eliminar un dels escassos mitjans que emeten en la nostra llengua.

DIGUEM NO A L'AUTORITARISME I LA CENSURA!

Exigim als governs espanyol i valencià que aturen les agressions a TV3 i als mitjans de comunicació en català. Mobilitzem-nos per la llibertat d'expressió.

Difón aquesta convocatòria a tots els teus contactes!
Sindicat Terrassa